![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu am contestat lipsa de coerenta in exprimare, lipsa alineatelor si eternul spatiu pus inainte de semnele de punctuatie. Acestea, spre deosebire de lipsa diacriticelor, afecteaza grav lizibilitatea textului. Un text in limba romana, dar fara diacritice, nu presupune nici un fel de efort pentru un vorbitor nativ care stie sa citeasca. Toate aceste tehnici, laolalta cu folosirea butonului "Vizualizare" inainte de a trimite un mesaj pe forum, sunt de bun simt. Cineva care voit ignora aceste norme de igiena a exprimarii nu are ce sa caute la nicio catedra. Aparent nu vedeti nimic in neregula cu agramati care sa se ocupe de educatia copiilor romani, atata timp cat acei agramati vor sa predea "religie". Cine vrea sa acceada in mediul academic trebuie judecat dupa alte standarde decat forumistul de rand.
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur. User vechi: hmiron. User si mai vechi: scrabble. Last edited by horatiu.miron; 25.02.2011 at 22:46:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate ca ai dreptate si cu aptitudinile pe care ar trebui sa le probeze un viitor profesor. Dar traim in Romania si avem profesorii pe care-i meritam. La salariul lor, adica 600 lei pentru un incepator, nu te astepta sa intre altii mai buni prin scoli. Cei mai buni pleaca sau lucreaza in alte domenii. Un profesor de generala sau liceu nu fac parte din mediul academic, astia sunt doar niste functionari platiti asa cum sunt platiti. Daca se intampla sa mai fie si intelectuali printre ei, asta este destul de rar. |
|
|||
|
|||
![]()
N-a functionat butonul "Vizualizare" pentru "...nicio..." ? :D
|
|
||||
|
||||
![]()
O, ba sigur ca a functionat, insa dumneavoastra nu sunteti la curent cu ultimele norme emise de Academia Romana.
|
|||
|
|||
![]()
A.. scuze atunci. Nu stiu cine e Academia Romana si oricum nu dau doi bani pe ea/ el/ ei. Am inteles in urma cu ani de zile de ce s-a trecut la "sunt" si la inlocuirea cu i din a in unele cazuri...dar nu pot accepta ceea ce sfideaza orice logica.
|
|
|||
|
|||
![]()
Așa e, DOOM 2 a introdus schimbări lipsite de logică, dar asta e, trebuie să scriem cum e acum corect, cu niciun, nicio...
|
|
||||
|
||||
![]()
mesaj sters!
|
|
||||
|
||||
![]()
Pana la urma nu putem fi mai catolici decat papa. Academia Romana, ne place sau nu, este singura institutie care poate defini limba romana corecta. Daca nu am respecta deciziile acestui for, nu am ajunge nicaieri. Sunt sigur ca a existat o motivatie stiintifica pentru fiecare schimbare operata in limba - e bine sa contestam schimbarile folosind contra-argumente si sa nu ne "razvratim" doar pentru ca "nu suna bine".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|