Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2011, 20:38:59
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Măcar e sincer, nu vine cu discursuri gen milă.
Camy draga, e chiar enervant de sincer... De asta mi-e drag de el..
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 20:42:22
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Camy draga, e chiar enervant de sincer... De asta mi-e drag de el..
Ție îți plac oamenii enervant de sinceri. Mie îmi place că măcar își declară intenția distructivă, n-o cosmetizează cu vai, mila, că să nu se chinuie sărăcuții. Sunt sătulă de discursul cu mila.

Toți care sunteți pentru eutanasie și avort, sunteți ca Andrei, n-o mai dați cotită.

Last edited by camy_d; 28.02.2011 at 20:46:09.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 23:22:37
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Ție îți plac oamenii enervant de sinceri. Mie îmi place că măcar își declară intenția distructivă, .
Am mai repetat, copiii sa-si expuna parerile pe un topic dedicat "tinerilor vulturi ortodocsi" si sa ne lase pe cei trecuti de 35 de ani cu "intentiile lor distructive"
Reply With Quote
Vechi 01.03.2011, 16:51:07
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Am mai repetat, copiii sa-si expuna parerile pe un topic dedicat "tinerilor vulturi ortodocsi" si sa ne lase pe cei trecuti de 35 de ani cu "intentiile lor distructive"
Scuză-mă, dar sunt majoră.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 00:11:00
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Dacă avortezi copilul i-ai omorât trupul și ai luat șansa mântuirii sufletului său. El pierde fericirea veșnică.
Mai bine naște copilul, botează-l și apoi omoară-l! Ar fi un rău infinit mai mic decât avortul.

Last edited by Carmen FUNIERU; 02.03.2011 at 00:19:19.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 00:14:45
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmen FUNIERU Vezi mesajul
Dacă avortezi copilul i-ai omorât trupul și ai luat șansa mântuirii sufletului său. El pierde fericirea veșnică.
Mai bine naște copilul, botează-l și apoi omoară-l
Bravos teorie! Haideti sa facem toti asa, ca sa umplem raiul, ce ziceti?

Am incercat sa combat ideea asta si pe firul Terapta iertarii: ca un copil avortat s-ar duce in iad.
Este complect incompatibila atat cu dragostea si milositivirea cat si cu dreptatea lui Dumnezeu. Soarta unui om nu poate depinde exclusiv de ceea ce hotarasc altii.

Acestea fiind zise, avortul tot omor ramane, a unei fiinte fara aparare.
Vechi 02.03.2011, 00:49:17
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Mai bine naște copilul, botează-l și apoi omoară-l! Ar fi un rău infinit mai mic decât avortul.
Legea romana,din ce stiu,conform ultimelor modificari,nu incrimineza avortul nici daca se trece de a 14 saptamina de sarcina.Problema,analizata din punct de vedere teologic,comporta o alta discutie.Insa daca copilul se naste si apoi,cu intentie,este ucis de catre mama,se numeste crima si mergi direct la puscarie iar dpdv crestin mergi in Iad.Insa pana la judecata Celui de Sus ai tot timpul sa meditezi intre cei 4 pereti ai celulei la ce ai facut.Din punct de vedere teologic este un pacat,din ce stiu,in ambele situatii.Sa nu credeam ca inlocuirea unui pacat cu un pacat ,,mai mic"(desi nu imi pot da seama cum uciderea cu intentie poate fi ceva mai mic doar sub pretextul ,,macar l-am botezat dar acum il omor>ti-se face pielea gaina)are un efect mai putin culpabil in fata Celui de Sus.

Ca si cum criminalul,intr-un acces de generozitate,iti spune:,,Hai ma,ca ma intati te botez si apoi te curat,ca doar crestin sunt si vreau sa te mantuiesti".Credeti ca Cel de Sus tine cont de asta,cand este vorba de un suflet fara aparare?Va spun sincer ca am inceput sa ma ingrozesc de-a binelea de ce apare in ultimul timp pe acest forum.Sau nu inteleg eu,imi asum asta.Imi cer scuze daca este asa.Precizez ca am vorbit in calitate de tata.

Last edited by Scotsman; 02.03.2011 at 01:00:40.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 01:05:42
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
Va spun sincer ca am inceput sa ma ingrozesc de-a binelea de ce apare in ultimul timp pe acest forum.Sau nu inteleg eu,imi asum asta.Imi cer scuze daca este asa.
Carmen facea doar o comparatie.
De altfel exista si o poveste care se pare ca e adevarata. In Grecia se spune ca un cuplu avea cativa copii si s-a gandit sa-l avorteze pe cel ce era in burta. S-au dus la medic, care era credincios, iar medicul a stat si s-a gandit si le-a zis apoi ca daca e din cauza ca sunt prea multi mai bine sa-l omoare pe unul din cei ce erau nascuti, pentru ca pot aparea complicatii la avort. Cei doi si-au dat seama ca gresesc si nu l-au mai avortat.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 10:48:56
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotsman Vezi mesajul
Din punct de vedere teologic este un pacat,din ce stiu,in ambele situatii.
Nu: din punct de vedere teologic (cel puțin al teologiei catolice), deși ambele sunt păcate grave (capitale, de moarte), avortul este mai grav decât omuciderea unui adult, exact din motivele arătate de dna Carmen Funieru. De aceea, avortul înseamnă excomunicare automată, pe când omuciderea nu înseamnă că te autoexcluzi din Biserică, ci că rămâi un membru păcătos al ei.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 04:01:54
lugrez lugrez is offline
Banned

Data înregistrării: 18.02.2011
Implicit

Citat:
Sper ca anu vorbesti serios. Este odios ce spui.

In plus, ca sa fie clar despre ce vorbim, in Romania avortul din optiune proprie e legal doar in primul semestru.

La pastila de a doua zi nici nu vorbim de mai multe celule, e doar un ovul fecundat, daca a fost fecundat.

Iata stadiile de dezvoltare pana la 60 de zile cand embrionul ajunge la 4-5 cm:

Creierul nici macar nu e format, despre asta vorbim in Romania.

Cand e vorba de maformatii grave (parti din creier lipsa, gemeni dezvoltati unul in altul in mod total aberant) sau pericole medicale grave pentru mama (ex. sarcina ectopica) e alta discutie si nu cred ca un om normal ar fi in stare sa puna viata mamei in pericol pentru un fat care sigur nu ar putea fi dus la termen, ar muri la nastere, imediat dupa sau putin mai tarziu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 20:23:54
Voi ati adopta un copil? sophia Generalitati 47 17.03.2011 17:16:54
Copil avortat care a supravietuit elena20 Generalitati 37 18.10.2010 08:08:34
'UN COPIL CONDAMNAT LA MOARTE' Catalina Umanitare 0 18.01.2008 19:58:09
Bona pentru copil mirc Generalitati 5 12.08.2007 16:00:04