Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2011, 03:01:54
lugrez lugrez is offline
Banned

Data înregistrării: 18.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmen FUNIERU Vezi mesajul
Dacă avortezi copilul i-ai omorât trupul și ai luat șansa mântuirii sufletului său. El pierde fericirea veșnică.
Mai bine naște copilul, botează-l și apoi omoară-l! Ar fi un rău infinit mai mic decât avortul.
Sper ca anu vorbesti serios. Este odios ce spui.

In plus, ca sa fie clar despre ce vorbim, in Romania avortul din optiune proprie e legal doar in primul semestru.

La pastila de a doua zi nici nu vorbim de mai multe celule, e doar un ovul fecundat, daca a fost fecundat.

Iata stadiile de dezvoltare pana la 60 de zile cand embrionul ajunge la 4-5 cm:

Creierul nici macar nu e format, despre asta vorbim in Romania.

Cand e vorba de maformatii grave (parti din creier lipsa, gemeni dezvoltati unul in altul in mod total aberant) sau pericole medicale grave pentru mama (ex. sarcina ectopica) e alta discutie si nu cred ca un om normal ar fi in stare sa puna viata mamei in pericol pentru un fat care sigur nu ar putea fi dus la termen, ar muri la nastere, imediat dupa sau putin mai tarziu.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 07:28:19
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Odios este ce scrii tu, Lugrez!

Avortul nu este acceptabil sub nici o forma.. te-ai facut aici avocatul dracului.

Lasa-ma cu pozele alea ca am facut si eu ecografii si nu arata copilul ca in poza ta la 12 sapt.
Ia priveste aici (cam asa ceva vezi la 12 sapt!):
http://www.youtube.com/watch?v=OFno5iOm84A

sau aici:http://www.youtube.com/watch?v=g0OTk...eature=related

Acestia din filmari sunt oameni! Dar pt tine nu garantez.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 07:32:39
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit Solicit administratorului banarea..

.. lui Lugrez care face propaganda pro-avort pe forum ortodox.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2011, 00:34:57
lugrez lugrez is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Odios este ce scrii tu, Lugrez!

Avortul nu este acceptabil sub nici o forma.. te-ai facut aici avocatul dracului.

Lasa-ma cu pozele alea ca am facut si eu ecografii si nu arata copilul ca in poza ta la 12 sapt.
Ia priveste aici (cam asa ceva vezi la 12 sapt!):
60 zile / 7 zile = aprox 8,5 saptamani

Citat:
Acestia din filmari sunt oameni! Dar pt tine nu garantez.
De ce ma jignesti gratuit?
Reply With Quote
Vechi 02.03.2011, 11:38:13
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lugrez Vezi mesajul
Sper ca anu vorbesti serios. Este odios ce spui.

In plus, ca sa fie clar despre ce vorbim, in Romania avortul din optiune proprie e legal doar in primul semestru.

La pastila de a doua zi nici nu vorbim de mai multe celule, e doar un ovul fecundat, daca a fost fecundat.

Iata stadiile de dezvoltare pana la 60 de zile cand embrionul ajunge la 4-5 cm:

Creierul nici macar nu e format, despre asta vorbim in Romania.

Cand e vorba de maformatii grave (parti din creier lipsa, gemeni dezvoltati unul in altul in mod total aberant) sau pericole medicale grave pentru mama (ex. sarcina ectopica) e alta discutie si nu cred ca un om normal ar fi in stare sa puna viata mamei in pericol pentru un fat care sigur nu ar putea fi dus la termen, ar muri la nastere, imediat dupa sau putin mai tarziu.
"SUFLETUL apare intr-un nou nascut in clipa ZAMISLIRII LUI.Atunci ia fiinta omul, care este ca o samanta -ca o ghinda, sa spunem; in acea ghinda este tot copacul, in miniatura, iar dupa ce ai pus ghinda in pamant, ea rasare, creste si se dzvolta.Asa si omul : este om din clipa in care se zamisleste, din clipa in care el nu e decat un punctulet; insa in acel punctulet este cuprins tot omul. Si din clipa zamislirii, punctuletul respectiv nu face decat sa se dezvolte, sa creasca; atata tot. Nu i se mai adauga nimic esential pe parcurs. De aceea avorturile sunt crime in toata legea."- IPS Serafim Joanta
Reply With Quote
Vechi 03.03.2011, 01:02:00
lugrez lugrez is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
"SUFLETUL apare intr-un nou nascut in clipa ZAMISLIRII LUI.Atunci ia fiinta omul, care este ca o samanta -ca o ghinda, sa spunem; in acea ghinda este tot copacul, in miniatura, iar dupa ce ai pus ghinda in pamant, ea rasare, creste si se dzvolta.Asa si omul : este om din clipa in care se zamisleste, din clipa in care el nu e decat un punctulet; insa in acel punctulet este cuprins tot omul. Si din clipa zamislirii, punctuletul respectiv nu face decat sa se dezvolte, sa creasca; atata tot. Nu i se mai adauga nimic esential pe parcurs. De aceea avorturile sunt crime in toata legea."- IPS Serafim Joanta
Ai grija ce spui ca blasfemiezi. Avoturile spontane sunt cu foarte mult peste avorturile provocate din proprie optiune in primul trimestru de oameni in lume.

Citat:
Miscarriage statistics can be dramatic. Miscarriage reportedly occurs in 20 percent of all pregnancies. However, according to some sources, this may be an inaccurate number. Many women, before realizing a life has begun forming within them, may miscarry without knowing it-assuming their miscarriage is merely a heavier period. Therefore, the miscarriage rate may be closer to 40 or 50 percent. Of the number of women who miscarry, 20 percent will suffer recurring miscarriages.
In Romania cele 638 de avorturi din 1638 sarcini CUNOSCUTE tot sunt pe la 39% si acest procent e in descrestere. Daca punem in perspectiva cu cele spontane ajungem la un 20% din toate sarcinile, ceea ce e foarte jumate fata de cele 40-50% spontane.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abortio...er_1989.5B7.5D

Nu-s statistici cu care sa ne mandrim si nu-s de acord cu avortul ca forma de contraceptie, e o prostie. Totusi e bine ca educatia sexuala facuta din aproape in aproape ajuta, ca de-aia sunt procentele in scadere.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2011, 01:44:29
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lugrez Vezi mesajul
Ai grija ce spui ca blasfemiezi. Avoturile spontane sunt cu foarte mult peste avorturile provocate din proprie optiune in primul trimestru de oameni in lume.
In primul rand am dat un citat, deci nu am spus eu.Dar evident,sunt de acord cu ce spune IPS Serafim Joanta, ca de aceea l-am si citat.

Stii ce inseamna avort spontan?
Reply With Quote
Vechi 03.03.2011, 10:15:36
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Implicit Poate nu m-am exprimat bine

Nu sunt pentru avort...Imi pare o atrocitate sa omori un copilas fara aparare.Probabil este cea mai odioasa crima.Nu este ceva bun un avort.Daca exista iertare sau nu numai Dumnezeu stie.Exista si contra-exemple la cazurile extreme care s-au rezolvat prin minuni si de aceea cred cu tarie ca mama trebuie sa aleaga daca risca sa moara la nastere sau traieste pentru ceilalti copii.Ma refer strict la cazuri medicale extreme.Pentru ca minunile sunt mult mai rare decat dezastrele consemnate in statisticile medicale.
In cazurile medicale normale cred ca ar trebui interzis avortul.Sarcina nedorita de mama sa fie dusa sa sfarsit si copilul dat...nu stiu insa cui...Si cine sa interzica avortul?Statul,Biserica? Cel care interzice isi ia o mare responsabilitate cu copii pe care trebuie sa-i creasca decent.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
Voi ati adopta un copil? sophia Generalitati 47 17.03.2011 16:16:54
Copil avortat care a supravietuit elena20 Generalitati 37 18.10.2010 07:08:34
'UN COPIL CONDAMNAT LA MOARTE' Catalina Umanitare 0 18.01.2008 18:58:09
Bona pentru copil mirc Generalitati 5 12.08.2007 15:00:04