Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2011, 20:42:56
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Ok. V-as intreba insa un lucru: cate kg aveti?? Si mai ales raportat la ce inaltime...?
75 kg la 1,78. Dar mult timp am avut ~60 kg, numai în ultimii ani am mai pus pe mine.
Vechi 03.03.2011, 01:12:02
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
75 kg la 1,78. Dar mult timp am avut ~60 kg, numai în ultimii ani am mai pus pe mine.
Cred ca ar trebui sa scoateti si painea, ca v-ati cam ingrasat..:-))

Acum fara gluma, as vrea sa va intreb daca nu simtiti nevoia de nimic dulce?Sau fructele reusesc sa acopere aceasta nevoie?

Mai am o nelamurire.Spuneti asa :

"Atracția față de alimente corespunde unui nivel inferior de conștiință, care poate fi depășit prin viața de contemplație, care revelează adevărata natură a lucrurilor. "

Ce ne facem cu copiii? Credeti ca ei au un nivel inferior de constiinta?
Reply With Quote
Vechi 03.03.2011, 08:21:32
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Cred ca ar trebui sa scoateti si painea, ca v-ati cam ingrasat..:-))

Acum fara gluma, as vrea sa va intreb daca nu simtiti nevoia de nimic dulce?Sau fructele reusesc sa acopere aceasta nevoie?

Mai am o nelamurire.Spuneti asa :

"Atracția față de alimente corespunde unui nivel inferior de conștiință, care poate fi depășit prin viața de contemplație, care revelează adevărata natură a lucrurilor. "

Ce ne facem cu copiii? Credeti ca ei au un nivel inferior de constiinta?
Să fiu sincer, am mai avut perioade de 2-3 săptămâni într-un an când am mâncat ciocolată, oprindu-mă apoi atât din frică să nu iau în greutate cât și din greață, grăsimea și zahărul îmi fac greață. Cred că acum am eliminat complet acest capitol. Nevoia de dulce mi-o compensez pe lângă fructe prin sucuri de portocale (ambalate) fără zahăr. Vara mănânc cel puțin un kg de fructe de sezon pe zi.

Copiii au un nivel inferior de conștiință, omul avansează plecând de la zero la naștere, acumulând mereu experiență.
Vechi 03.03.2011, 20:36:32
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Copiii au un nivel inferior de conștiință, omul avansează plecând de la zero la naștere, acumulând mereu experiență.
Pai si atunci de ce spunea Iisus sa lasam copiii sa mearga la El, ca a unora ca acestia este Imparatia cerurilor?

Oare nu ne nastem cu un nivel de constiinta superior pe care tocmai ca il pierdem pe parcurs? Misiunea noastra fiind sa il redobandim?

Spun asta privind iubirea neconditionata a copiilor, puritatea lor si lipsa fricii .Vorbesc de copiii mici ,care n-au apucat sa fie nici indoctrinati cu frica si nici "indrumati" spre iubiri conditionate.

Si noi ne zbatem pana la urma,ca sa ajungem ca si copiii.Sa ne iubim aproapele neconditionat, sa fim puri si sa nu ne fie frica !Sa facem totul din iubire, nu de frica!

Mie nu mi se pare o involutie asta, ci din contra, o evolutie!

Last edited by Melissa; 04.03.2011 at 01:10:24.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
ingrasare, mancare de post

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 13:34:53
Marele meu pacat: Mancarea Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 47 14.04.2011 12:28:54
Mancarea calugarilor alexdu Generalitati 34 01.03.2011 14:06:37
Rugaciune care se citeste in fiecare post alina8023 Intrebari utilizatori 0 08.03.2010 01:03:53
mancarea in post este rugaciunea.atentie yulyan Generalitati 0 15.11.2007 15:54:23