![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, pentru ca barbatul sa ii dea copii femeii, trebuie sa o doreasca fizic, macar un pic. Femeia in schimb poate face copiii chiar daca ea nu il doreste fizic pe barbat. Chiar daca ea nu il doreste, el tot isi poate face treaba cu conditia ca el sa aiba dorinta pentru acea femeie. La barbat dorinta este obligatorie pentru a putea face copiii, la femeie nu. De aceea el este lasat cu dorinta fizica mai mare ca femeia, in timp ce femeia este lasata cu dorinta mai mare de a avea copii, de a fi mama, pentru a-l putea accepta pe barbat in acele momente. Acum poate este mai clar :) Last edited by Adriana3; 05.03.2011 at 15:27:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Hai asa: intelegatori cu restul, indiferent ce pacate ar avea, si asprii cu noi:).
|
|
|||
|
|||
![]()
„De ce zici ca este gresita talcuirea mea? Cu ce contrazice ceea ce ai scris tu citand de la sfinti? Spune te rog, unde se face mai mult voia lui Dumnezeu, in Cer sau pe Pamant? In Cer, asa-i? Esti deacord ca in Cer se face in totalitate voia lui Dumnezeu? Deci daca esti deacord, inseamna ca ceea ce doreste Dumnezeu pentru oameni este ceea ce traiesc sfintii in Cer, nu? Si ca atare ceea ce trebuie noi sa dorim este sa ajungem alaturi de sfinti ca sa traim si noi in intregime dupa voia lui Dumnezeu, nu? (Postat de Adriana3)
1. Iti raspund; dar indiferent ce ai spune dupa aceste postari, te rog sa ma scuzi, nu-ti mai raspund pentru ca e pierdere de timp. 2. Cred ca trebuie sa citesti mai atent ce ai scris TU, pentru ca te contrazici de la un rand la altul. Asta este motivul pentru care ti-am dat primul citat din Sfantul Maxim Marturisitorul. Dar pentru ca lucrurile au ramas tot neclare, mi-am ingaduit sa citez si din Sfantul Ioan Gura de Aur, talmacirea Sfantului Ioan Gura de Aur fiind de o nespusa frumusete si intelepciune. „Si ca atare ceea ce trebuie noi sa dorim este sa ajungem alaturi de sfinti ca sa traim si noi in intregime dupa voia lui Dumnezeu, nu?” DA. Ne rugam sa ajungem alaturi de sfinti; pana acolo insa, aici pe pamant trebuie sa invatam sa credem in Dumnezeu, sa-i respectam poruncile: sa invatam ce este pocainta, iubirea, smerenia. O data cu trecerea in cealalta viata, ne asteapta judecata particulara. Dupa judecata particulara, Judecata de Apoi, atunci cand Mantuitorul Iisus Hristos nu va mai veni umil, smerit, ca un OM , va veni asa cum este, Dumnezeu, abia atunci cei ce vor fi vrednici, vor fi alturi de Dumnezeu in Treime slavit (Tatal, Fiul si Sfantul Duh). Vom fi alaturi de sfinti si ingeri si bineinteles, alaturi de Maica Domnului, pe care tu nu o recunosti ca Maica a Omului-Dumnezeu, Dumnezeului-Om. "Si ca atare ceea ce trebuie noi sa dorim este sa ajungem alaturi de sfinti ca sa traim si noi in intregime dupa voia lui Dumnezeu, nu?” NU. Prin Rugaciunea Domneasca Tatal Nostru, noi Il rugam pe Dumnezeu sa ne ajute, sa putem indeplini Voia Sa aici, pe pamant, ca si in cer. La fel spune si Sfantul Maxim Marturisitorul si Sfantul Ioan Gura de Aur ale caror nume refuzi sa le citezi, pentru ca tu nu crezi in sfinti. E dreptul tau, e credinta ta, dar atunci, hai sa vorbim corect, fiecare de pe pozitia credintei careia ii apartine. Un crestin ortodox nu evita sa-i numeasca pe sfinti. Un crestin ortodox se roaga si sfintilor. Pentru un crestin ortodox, Sfanta Fecioara Maria este Maica Domnului; „Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata, si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii, si mai slavita fara de asemanare decat serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul ai nascut, pe tine cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu te marim.” 3. Despre Botezul ortodox (cu apa si Duh) nu pomenesti nimic, pentru ca aici, crestinii ortodocsi gandesc si cred complet diferit de neoprotestanti si nu numai. Dumnezeu Creatorul, Tatal nostru al tuturor, al tuturor oamenilor de pe pamant de la Adam si Eva pana la ultimul om care se va naste din femeie inante de Judecata de Apoi, Dumnezeu ne-a dat voie sa alegem. Nu trebuie sa ne mandrim cu alegerea noastra, nu trebuie sa ne rusinam. Cu tot ceea ce ai scris in mesajele tale sunt deacord, iar cele scrise de tine nu contrazic cu nimic ceea ce am zis si eu, dimpotriva, le intaresc. Asa ca eu nu vad unde este greseala, ci cel mai probabil esti tu cel care nu ai inteles ceea ce am zis eu pentru ca nu am zis absolut nimic care sa contrazica cele scrise de tine. (Postat de Adriana3) 4. Eu am postat din scrierile Sfintilor carora noi crestinii ortodocsi, ne inchinam. Am postat din scrierilor unor preoti, mari iubitori de Dumnezeu si de oameni, minti luminate care au daruit Ortodoxiei (si implicit, lumii intregi) margaritare a caror valoare este recunoscuta de oamenii care cred in Dumnezeu, Maica Domnului, Sfinti si Ingeri. Nu trebuie sa fii de acord cu mine, NU EU am spus acele cuvinte datatoare de intelepciune si lumina spirituala si duhovniceasca. Eu doar le-am cautat si le-am postat. Cel mult/cel putin, sa le citesti si poate.... o sa intelegi de ce ortodoxia este credinta cea adevarata. |
|
|||
|
|||
![]()
In ceea ce o priveste pe maica Domnului, uite ce a spus Iisus despre mama Sa: "Si inca vorbind El multimilor, iata mama si fratii Lui stateau afara, cautand sa vorbeasca cu El.
Cineva I-a zis: Iata mama Ta si fratii Tai stau afara, cautand sa-Ti vorbeasca. Iar El i-a zis: Cine este mama Mea si cine sunt fratii Mei? Si, intinzand mana catre ucenicii Sai, a zis: Iata mama Mea si fratii Mei. Ca oricine va face voia Tatalui Meu Celui din ceruri, acela imi este frate si sora si mama." (Matei 12: 46-50) 1.Interpretarea ta este un amestec de „slavire” a Maicii Domnului, pe care refuzi sa o numesti „Maica Domnului”, dar si de negare a calitatii ei de mama a Dumnezeului-Om si Omului-Dumnezeu, in acelasi timp. Maica Domnului este in ceruri pentru ca L-a nascut pe Domnul Iisus Hristos, Omul-Dumnezeu, Dumnezeul-Om. Fragment din „Rugăciune de cerere către Presfânta de Dumnezeu Născătoarea (Facere a lui Pavel Monahul din Mânăstirea "Făcătoarei de bine") (Se spune la Pavercenita Mare) ”Nepătată, neîntinată, nestricată, fără prihană, curată Fecioară, a lui Dumnezeu Mireasă, Stăpână care pe Dumnezeu-Cuvântul, cu oamenii, prin preaslăvită nașterea ta L-ai unit și firea cea lepădată a neamului nostru cu cele cerești ai împreunat-o, ceea ce știi singură nădejdea celor fără de nădejde și celor biruiți ajutătoare; gata folositoare celor ce aleargă la tine și tuturor creștinilor scăpare.” (Sursa: Carte ortodoxa de rugaciuni, Tiparita cu binecuvantarea Prea Fericitului Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, 1994) „Cine este mama Mea si cine sunt fratii Mei? Si, intinzand mana catre ucenicii Sai, a zis: Iata mama Mea si fratii Mei. Ca oricine va face voia Tatalui Meu Celui din ceruri, acela imi este frate si sora si mama." (Matei 12: 48-49-50) "Deci Iisus, văzând pe mama Sa și pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău! Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine. (Ioan 19: 26-27)" 2. Cuvantul Lui Dumnezeu ne spune clar ce trebuie sa intelegem. Nu trebuie sa-l talmacim si sa-l rastalmacim. "Ea nu L-ar fi putut purta pe Cuvântul lui Dumnezeu în trup, dacă nu ar fi primit mai întâi Cuvântul lui Dumnezeu în inimă." ( Mitropolit Kalilistos Ware) "Preasfânta Fecioară Maria, ea singură, șezând între Dumnezeu și oameni, pe Dumnezeu L-a făcut Fiul omului, iar pe oameni i-a făcut fiii lui Dumnezeu; (Sfântul Nicodim Arghioritul) "Cât poate Dumnezeu cu puterea, poate și Maica Domnului cu rugăciunea." (Dicton patristic) Sursa : OrthodoxWiki:Theotokos „Cu toate acestea, din considerente metodologice, vom incerca sa identificam motivele teologice pe care neoprotestantii le formuleaza pentru a respinge in mod total si radical cultul Maicii Domnului, ca de altfel si cultul sfintilor in general. „ „Considerentele pastorale sunt si mai evidente pentru o astfel de abordare, deoarece neoprotestantii sunt singurii crestini, care agreseaza verbal pe credinciosii ortodocsi, pe motiv ca nu respecta Biblia daca cinstesc pe Maica Domnului. „Maternitatea divina a Maicii Domnului nu este respinsa in mod direct, ea fiind prea evidenta in Sfanta Scriptura. Cu toate acestea neoprotestantii se apropie in mod foarte evident de erezia nestoriana, intrucat tind sa vada in Mantuitorul Iisus Hristos doar omul nascut din Fecioara Maria si mai putin pe Dumnezeu.” „Fundamentalismul extrem al neoprotestantilor iese si in acest caz in evidenta, intrucat nu vor sa stie nici chiar de Traditia apostolica si postapostolica, care pastra cu evlavie taina Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu nedespartita de Taina Mantuitorului Hristos.” Fragmente din articolul „Respingerea cinstirii Maicii Domnului de catre neoprotestanti” scris de Pr. Conf. Dr Stefan Buchiu, Sursa: www.crestinortodox.ro 07 Septembrie 2007 3. Discutia, in continuare, nu are sens. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru Adriana3
In privinta articolului la care te referi: „Femeia de astăzi, fata de astăzi, pleacă cu un mare handicap” scris de Maica Siluana si publicat in Lumea Monahilor, anul II, nr. 11 (17) Noiembrie 2008, ai omis cel mai important lucru, atunci cand ai facut postarea: Extrtas din articol „Părinții nu-și iubesc copiii. Le împlinesc toate dorințele, îi răsfață sau nu – sunt copii bătuți, copii abuzați – dar ei nu sunt iubiți. Nu sunt iubiți în sensul de a comunica și de a li se arăta valorile, părțile bune. Majoritatea copiilor au dus o viață de tortură (nu exagerez!) din cauza notelor: părinții au ținut sus și tare ca ei să ia numai 10 – un lucru greu de obținut, nu? Și ce e uimitor, e că o strâmbătură a tatălui, că n-a luat 10 sau că a luat 8, sau un cuvânt spus așa: „Ei, dacă era băiat…”, a lăsat răni adânci. „DECI ACEST DISPREȚ, ACEASTĂ LIPSĂ DE CONSIDERAȚIE A TAȚILOR PENTRU FETE LE MARCHEAZĂ PE FETE (PE CELE CARE PĂȚESC ASTA), LE MARCHEAZĂ, LE AȘEAZĂ ÎNTR-O STARE DE INFERIORITATE ȘI ÎNTR-O SETE DE IUBIRE INCONȘTIENTĂ, DAR FOARTE AGRESIVĂ.” Deci, Maica Siluana nu vorbeste despre toate femeile din Romania??!, sau despre femeile din Romania, in general; vorbeste doar despre acele cazuri – multe sau putine – care sunt in situatia respectiva. (cele care pățesc asta) Daca vreti sa cititi tot articolul il gasiti pe : www.calauzaortodoxa.ro 8 decembrie 2008 sau chiar pe site-ul revistei „Lumea Monahilor”. |
|
|||
|
|||
![]()
... si pentru Adriana3
In noiembrie 2007, am fost internata in spital pentru operatia de cancer la san. Mi s-a extirpat complet sanul drept (mastectomie radicala modificata tip Pattey). Trecusem printr-o chimioterapie extrem, extrem de grea (de la jumatatea lui august, pana la sfarsitul lui octombrie). Chimioterapia este una dintre cele mai distrugatoare interventii asupra corpului omului. Cu ajutorul lui Dumnezeu (Tatal, Fiul si Sfantul Duh), al Maicii Domnului si al tuturor sfintilor carora m-am rugat, am reusit sa trec prima parte grea a drumului propriei mele cruci, crucea bolii. Crucea (oricare ar fi ea: boala, saracie, mandrie, invidie, desfranare, betie, lacomie, clevetire etc.) se duce usor daca esti in rugaciune cu Dumnezeu. Parintele Sofronie Saharov, (ucenicul Sfantului Siluan Athonitul si duhovnicul printelui Rafail Noica cand era la Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul din Essex), spune undeva despre cancer: „ Cancerul se sperie cel mai tare de rugaciune.” Asa este. La spitalul la care am fost operata, am cunoscut niste doamne (un grup de 6-7 femei, toate in acelasi salon; fusesera diagnosticate cu cancer de col uterin). Toate erau mai tinere decat mine. (Eu am 63 de ani. Dumnezeu m-a mai ingaduit 3 ani dupa ce m-am operat. Mila lui Dumnezeu este mare; noi nu reusim sa-I multumim lui Dumnezeu indeajuns). Aceste femei asteptau sa plece la Institutul Oncologic de la Fundeni, pentru radioterapie. Alta terapie extrem de greu de suportat. Cand au aflat ca trecusem deja prin chimioterapie, au vrut sa vorbeasca cu mine, sa le spun ce se intampla, daca doare, daca le cade parul, daca... daca... cum... M-au impresionat foarte tare. Erau putin speriate, dar erau senine. Se rugau tot timpul la Dumnezeu. Mi-au vorbit despre Dumnezeu. Citeau mai mereu Biblia. Eu le-am vorbit despre Dumnezeu, Mantuitorul Iisus Hristos, Maica Domnului, Sfantul Nectarie, Maicuta Paraschieva, Sfantul Nicolae. Ele erau adventiste. Eu sunt crestin ortodoxa. Ne-am apropiat prin cuvantul lui Dumnezeu. Parca nu stiau mare lucru despre crestinii ortodocsi; nu stiau ca si noi citim Biblia. Ne-am respectat reciproc si cred ca ne-am si inteles recirpoc. Ne unea teama de boala, iubirea de Dumnezeu. Le-am incurajat cat am putut si le-am iubit cat am putut. Si ele m-au iubit. Sunt convinsa ca intr-o zi, va razbi cuvantul lui Dumnezeu. Trebuie sa vina o zi cand toti oamenii vor avea o singura credinta. „Unirea credintei si impartasirea Sfantului Duh cerand...” |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Volga,
In continuare nu faci decat sa spui tot ceea ce am spus si eu, asa ca o sa raspund si eu pe puncte, ca raspuns la ultimul tau mesaj: 1. Intr-adevar este pierdere de timp pentru ca eu nu te-am contrazis ci am fost deacord cu tot ceea ce ai spus tu citandu-i pe sfinti. Pentru ca, pana una alta, nu au venit sfintii ca sa scrie pe blog, ci tu cu manuta ta ai postat ceea ce au zis sfintii, iar citandu-i pe ei, ca exemplu pentru mine, arati ca la fel spui si tu, asa ca asuma-ti cuvintele. Iar eu ti-am zis ca sunt deacord cu cele zise de tine (citate de la sfinti ca sa nu te mai legi de formulare). Tu esti cel care nu iti dai seama ca si eu am zis acelasi lucru, asa ca intr-adevar este pierdere de timp sa continui sa citezi paragrafe cu care eu sunt absolut deacord si in plus sa ma acuzi ca as avea alta parere desi ti-am scris clar ca sunt deacord cu toate citatele date de tine. 2. Si eu am zis ca trebuie sa traim pe pamant ca si sfintii in Cer, ceea ce include faptul "pana acolo insa, aici pe pamant trebuie sa invatam sa credem in Dumnezeu, sa-i respectam poruncile: sa invatam ce este pocainta, iubirea, smerenia." Am zis clar ca Domnul ne-a dat porunca iubirii pe care sa o indeplinim aici pe pamant, am zis clar ca El ne-a cerut sa invatam de la El smerenia cat suntem aici pe pamant, si la fel am zis si eu ca, si acum te citez "Prin Rugaciunea Domneasca Tatal Nostru, noi Il rugam pe Dumnezeu sa ne ajute, sa putem indeplini Voia Sa aici, pe pamant, ca si in cer", toate le-am zis si eu, si de fapt de aici a inceput discutia, de la faptul ca am spus ca trebuie sa implinim voia lui Dumnezeu pe pamant asa cum este implinita si in Cer, iar daca ne uitam cum este implinita in Cer, vedem ca sfintii ii iubesc pe toti oamenii ca pe ei insisi fara nici un fel de discriminare, in timp ce pe pamant exista o gramada de discriminari (pe baza de sex, culoarea pielii, avere etc) tocmai pentru ca pe pamant nu se respecta voia lui Dumnezeu de a trai ca fratii, adica de a-i iubi pe toti oamenii ca pe noi insine. Deci toate le-am zis la fel. Nu am zis niciodata ca Maica Domnului nu ar fi mama Omului-Dumnezeu si a Dumnezeului-Om, nu am zis ca nu o respect, ci am zis ca dimpotriva, dupa cuvintele lui Iisus (si nu ale mele!!) toti oamenii care fac pe pamant voia Tatalui din Cer, adica ii iubesc pe toti oamenii ca pe ei insisi, ii sunt Dumnezeului-Om si Omului-Dumnezeu atat mama, cat si sora si frate. Una nu o exclude pe alta ci dimpotriva, o completeaza, adica asa cum Maica Domnului este respectata tot asa trebuie respectati toti oamenii care fac voia Tatalui din Cer si de fapt trebuie respectati toti oamenii in general, si nicidecum nu inseamna sa nu mai fie respectata Maica Domnului, asa ceva nu am zis niciodata! Tot la puncul asta vii si cu o idee care pana acum nu a intrat in discutia noastra: judecata. Nu toti oamenii asteapta Judecata de Apoi ca sa poata sa mearga in Cer, ca dovada ca sfintii sunt deja acolo fara a mai fi judecati, si stii de ce? Pentru ca Iisus isi tine absolut TOATE cuvintele date noua de El, iar unul din aceste cuvinte este: "Tatal nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului. Ca toti sa cinsteasca pe Fiul cum cinstesc pe Tatal. Cine nu cinsteste pe Fiul nu cinsteste pe Tatal care L-a trimis. Adevarat, adevarat zic voua: Cel ce asculta cuvantul Meu si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si la judecata nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viata." Iata ca sfintii s-au mutat la viata langa Iisus fara sa mai treaca prin judecata. Iar eu la exemplul acestora m-am referit. Ceilalti care nu vor sa faca pe pamant voia Tatalui din Cer, o sa astepte judecata de apoi ca sa poata ajunge si ei in Cer daca Domnul le va zice la Judecata sa treaca de-a dreapta Lui. Iar la acea judecata Iisus va veni asa cum este: "bland si smerit cu inima". El nu este un lup cu mai multe blani, face pe mieluselul pe pamant si ne cere cu vorba dulce sa iubim toti oamenii sub motivul ca asa face si Tatal din Cer, ca apoi sa faca pe lupul rau care mananca oamenii. Pana in ultimul moment va fi bland si smerit cu inima, iar cei blanzi mostenesc pamantul. Oamenii inca nu s-au obisnuit sa vada ca Imparatia lui Dumnezeu nu are nimic de a face cu rautatea omeneasca si cu judecatile omenesti, si ca atare nu pot sa isi imagineze ca il vom vedea pe Iisus in postura de Judecator exact asa cum era si pe pamant: "bland si smerit cu inima". Cei care nu sunt blanzi si smeriti ca si El si nu si-au iubit semenul, nu vor putea sa mearga de-a dreapta lui Iisus pentru simplul motiv ca ei vor fi cei care nu vor suporta o asemenea apropiere, asa cum nu au suportat nici cat erau pe pamant. 3. Despre Botezul ortodox nu am ce pomeni, tot ceea ce ai scris este corect si eu nu am zis altceva. Ti-am scris pentru tot ceea ce ai postat citat de la sfinti (ca sa nu mai faci caz de exprimare) ca este corect, iar nu am vazut sa fi scris tu, sau vreun sfant, ca Botezul nu ar sterge pacatul originar, ci dimpotriva, ai scris ca il sterge, si exact asta afirmasem si eu, ca il sterge. Noi apartinem Noului Testament acum. Ce vrei mai mult? Si ce treaba au brusc protestantii in discutia asta? 4. "Noi crestinii ortodocsi" nu esti tu singur, ci sunt si eu printre ei, ori eu respect cuvantul lui Dumnezeu care ne opreste sa aducem inchinare si la altcineva decat la Dumnezeu. Si eu ma inchin in semn de respect in fata icoanelor (si statuilor) cu sfinti, si eu ma rog sfintilor (si ortodocsi si catolici daca tot vrei amanunte) care sunt vii in Cer si care prin intermediul Duhului Sfant aud rugaciunile noastre si se roaga pentru noi Domnului, dar asta nu inseamna ca ma inchin sfantului si in numele sfantului, ci inchinarea o fac mereu lui Dumnezeu in numele Tatalui, si al Fiului si al Sfantului Duh. Inchinarea este una iar cinstirea este alta, si din pacate ortodocsii folosesc prea des inchinare pentru a zice cinstire, iscand polemici nesfarsite cu protestantii care au dreptate. Singura diferenta este ca ei fac in mod diferit atat inchinarea lui Dumnezeu cat si cinstirea sfintilor, si asta este treaba lor, fiecare face cum crede ca este mai bine pentru el. Si revenind la sfinti si la Sfanta Fecioara, primul sfant caruia m-am rugat cand am devenit credincioasa este insasi Sfanta Fecioara, am rugat-o sa ma ajute sa nu imi pierd credinta orice mi s-ar intampla in viata asta, si pana acum m-a ascultat, asa ca inceteaza cu acuzatii nefondate pe care de fapt nu stiu de unde le scoti, pentru ca acest subiect inca nu l-am discutat cu tine ca sa iti permiti sa acuzi pe nedrept. Si ca o concluzie: nu stiu daca are rost sa postezi din cuvintele sfintilor daca nu le intelegi, si sa te folosesti apoi de ele pentru a-i acuza pe altii ca nu zic bine, desi ei zic exact acelasi lucru, dar cu cuvintele lor. Si inca sa persisti sa ii acuzi pe nedrept chiar si atunci cand iti scriu negru pe alb ca sunt intru totul deacord cu cele postate de tine, si ca nici ei nu au zis altceva. Ar fi bine sa te obisnuiesti sa vorbesti cu cuvintele tale, asa o sa se vada daca intelegi cele citite si postate sau nu, pentru ca altfel intr-adevar nu are sens. Vad ca pana sa raspund, ai mai scris vreo cateva postari, deci aceasta este ca raspuns doar la cea facuta de tine pe 4 puncte. Pe celelalte trebuie sa le citesc ca sa vad daca ai mai zis ceva in plus la care astepti vreun raspuns sau nu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Barbatul, capul femeii? | Traditie | Nunta | 426 | 07.11.2011 19:45:03 |
Ispitele postului | heaven | Postul | 17 | 11.03.2011 10:46:50 |
De asta ce ziceti? Vor sa schimbe si data Pastelui :( | BogdanF2 | Generalitati | 41 | 10.10.2010 22:43:21 |
Ispitele dupa spovedanie | Elena78 | Pocainta | 8 | 29.10.2009 17:40:59 |
|