Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2011, 15:25:55
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu nu cred ca e un lucru rau sa se intalneasca crestinii si in afara slujbelor Bisericii mai ales daca o fac pentru a da slava lui Dumnezeu.
Daca era un lucru bun si necesar, organiza biserica intalniri in "case de adunare", termen ce imi pare 100% sectant...
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 15:36:18
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Daca era un lucru bun si necesar, organiza biserica intalniri in "case de adunare", termen ce imi pare 100% sectant...
Nu știu cum e OD, tare sunt curioasă, dar n-am cunoscut pe nimeni. Însă ideea în sine de a se aduna creștini să-i dea slavă lui Dumnezeu de ce n-ar fi bună, e frumoasă.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 17:59:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Nu te impiedica de cuvinte.
Apropo, intalnirile lor pe tara se fac la biserica.

Are si OD problemele ei, din motive istorice (am detaliat la un moment dat), dar macar sunt oameni cu ravna care se straduiesc sa arate ca a fi crestin nu incepe si se termina la usa bisericii.
Nu sunt singurii, dar e bine mai intai sa-i cunosti si sa-i intelegi si pe urma sa vezi ce este de condamnat.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 18:19:25
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Nu știu cum e OD, tare sunt curioasă, dar n-am cunoscut pe nimeni. Însă ideea în sine de a se aduna creștini să-i dea slavă lui Dumnezeu de ce n-ar fi bună, e frumoasă.
cauta pe youtube muzica lor si o sa-ti faci o parere.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 18:24:29
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
cauta pe youtube muzica lor si o sa-ti faci o parere.
Am căutat și penticostali pe youtube și apoi a zis unul că nu așa e în bisericile lor, că și ei consideră manifestațiile de pe youtube satanice.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 18:27:21
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Am căutat și penticostali pe youtube și apoi a zis unul că nu așa e în bisericile lor, că și ei consideră manifestațiile de pe youtube satanice.
aha, si MISA zice ca filmele cu ei ce circula pe net sunt falsuri ...
Reply With Quote
Vechi 10.03.2011, 19:49:08
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu te impiedica de cuvinte.
Apropo, intalnirile lor pe tara se fac la biserica.

Are si OD problemele ei, din motive istorice (am detaliat la un moment dat), dar macar sunt oameni cu ravna care se straduiesc sa arate ca a fi crestin nu incepe si se termina la usa bisericii.
Nu sunt singurii, dar e bine mai intai sa-i cunosti si sa-i intelegi si pe urma sa vezi ce este de condamnat.
Am cunoscut un domn care era d.p.d.v. profesional excelent.Avea si o functie importanta in judet.Familia lui era in regula ,toata lumea era fericita, sotia, fetele,el.Totul era "roz"pana cand s-a facut ostas in OD.Vreau sa-ti spun ca s-a metamorfozat totalmente! A devenit din domnul care era si la propriu si la figurat, realmente un dement! Habotnicie dusa peste extrem.A ajuns sa demisioneze pentru ca avea multa treaba si nu mai avea vreme de serviciu :mergea cu "colindatul" prin case,la adunari,etc...in casa lor nici musca n-avea voie sa bazaie, daramite vreun tv,radio,pc..A ajuns sa instaureze in casa un regim totalitar, saracele fete si sotia erau disperate...Le obliga la tot felul de practici "ortodoxe"..In fine, in final a facut infarct de atata zel si patima...Si evident, a murit!

Pentru mine acest exemplu e un reper...
Reply With Quote
Vechi 20.03.2011, 17:30:29
annaa23's Avatar
annaa23 annaa23 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.03.2011
Locație: Ardeal
Implicit

Citat:
Nu le ajunge biserica?De ce mai merg la "case de adunare" si din casa in casa la membrii lor?De ce nu merg in acest timp, tot la biserica????
Si nu vad care e problema ca o fac? In "casele alea" de adunare, se petrec lucruri minunate, vorbiri de la suflet la suflet, cantari inchinate Domnului, rugaciuni si predici minunate si ziditoare pentru orice om care doreste sa-l cunoasca pe Dumnezeu, sa traiasca dupa voia Lui si sa se lepede de toata mocirla lumii de azi !! Decat sa stau in fata blocului cu alti 10 (carora le ajunge sa-si dedice 3 ore din 168 cat are o sapt lui Dumnezeu), care isi lauda aventurile si prostiile si au cel mai mizerabil vocabular, prefer sa merg intr-o "casa de adunare" sa am partasie cu alti oameni care simt ca mine, care vor sa mearga pe calea stramta! Asa ca imi pare rau dar nu-mi ajunge duminica aia la Biserica. Sf. Liturghie e un lucru minunat, si toate celelalte Taine ale BOR, dar pentru trairea mea de zi cu zi (in care incape atata loc de mai bine!), am nevoie de prieteni aproape de Dumnezeu, care ii gasesc tot aici "la ostasi"si de o partasie continua cu ei si cuvantul Lui Dumnezeu! Criticati preotii din Oaste si ostasii.. ca nu indeamna la citirea scrierilor Sf. Parinti.. cred ca vorbiti in necunostinta de cauza. Eu am intalnit multi preoti din OD,care nu fac altceva decat sa ne puna Biblia, si aceste scrieri in mana, in suflet! Si asa ca sa vezi roadele.. compara tineretul ortodox din ziua de azi in care desfraul poarta cununa iubirii, in care toate necuratiile sunt virtuti,cu tineretul oastei (imperfect de altfel, dar care are o continua dorinta de a ajunge la desavarsire, si se straduiesc sa rastigneasca Eul lor), sa vezi care ce viata au. Unde isi petrec timpul liber si cum? Cat timp de calitate ii ofera lui Dumnezeu unii si altii? Sa dea Dumnezeu sa gustati si voi dulceata unor astfel de partasii ceresti! Nu mai loviti in Oaste, e o lucrare crescuta in genunchi, in rugaciuni, in post, in lacrimi si in lanturi! Studiati-va viata personala, vedeti daca traiti adevarata ortodoxie, testati voi Oastea, citit-o, informati-va si apoi vreau sa vad daca o sa mai iesiti la atac.. :|
Reply With Quote
Vechi 20.03.2011, 17:56:48
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de annaa23 Vezi mesajul
Si nu vad care e problema ca o fac? In "casele alea" de adunare, se petrec lucruri minunate, vorbiri de la suflet la suflet, cantari inchinate Domnului, rugaciuni si predici minunate si ziditoare pentru orice om care doreste sa-l cunoasca pe Dumnezeu, sa traiasca dupa voia Lui si sa se lepede de toata mocirla lumii de azi !! Decat sa stau in fata blocului cu alti 10 (carora le ajunge sa-si dedice 3 ore din 168 cat are o sapt lui Dumnezeu), care isi lauda aventurile si prostiile si au cel mai mizerabil vocabular, prefer sa merg intr-o "casa de adunare" sa am partasie cu alti oameni care simt ca mine, care vor sa mearga pe calea stramta! Asa ca imi pare rau dar nu-mi ajunge duminica aia la Biserica. Sf. Liturghie e un lucru minunat, si toate celelalte Taine ale BOR, dar pentru trairea mea de zi cu zi (in care incape atata loc de mai bine!), am nevoie de prieteni aproape de Dumnezeu, care ii gasesc tot aici "la ostasi"si de o partasie continua cu ei si cuvantul Lui Dumnezeu! Criticati preotii din Oaste si ostasii.. ca nu indeamna la citirea scrierilor Sf. Parinti.. cred ca vorbiti in necunostinta de cauza. Eu am intalnit multi preoti din OD,care nu fac altceva decat sa ne puna Biblia, si aceste scrieri in mana, in suflet! Si asa ca sa vezi roadele.. compara tineretul ortodox din ziua de azi in care desfraul poarta cununa iubirii, in care toate necuratiile sunt virtuti,cu tineretul oastei (imperfect de altfel, dar care are o continua dorinta de a ajunge la desavarsire, si se straduiesc sa rastigneasca Eul lor), sa vezi care ce viata au. Unde isi petrec timpul liber si cum? Cat timp de calitate ii ofera lui Dumnezeu unii si altii? Sa dea Dumnezeu sa gustati si voi dulceata unor astfel de partasii ceresti! Nu mai loviti in Oaste, e o lucrare crescuta in genunchi, in rugaciuni, in post, in lacrimi si in lanturi! Studiati-va viata personala, vedeti daca traiti adevarata ortodoxie, testati voi Oastea, citit-o, informati-va si apoi vreau sa vad daca o sa mai iesiti la atac.. :|
Ai luat avant...Mi-ai pus cuvinte in gura..Te-ai revoltat pe toti cei care au ceva impotriva ostasilor din OD si ai casunat pe mine...ok...Nu-i problema..Macar,te simti mai bine?Te-ai racorit?:-)
Reply With Quote
Vechi 20.03.2011, 18:46:47
annaa23's Avatar
annaa23 annaa23 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.03.2011
Locație: Ardeal
Implicit

Citat:
Am cunoscut un domn care era d.p.d.v. profesional excelent.Avea si o functie importanta in judet.Familia lui era in regula ,toata lumea era fericita, sotia, fetele,el.Totul era "roz"pana cand s-a facut ostas in OD.Vreau sa-ti spun ca s-a metamorfozat totalmente! A devenit din domnul care era si la propriu si la figurat, realmente un dement! Habotnicie dusa peste extrem.A ajuns sa demisioneze pentru ca avea multa treaba si nu mai avea vreme de serviciu :mergea cu "colindatul" prin case,la adunari,etc...in casa lor nici musca n-avea voie sa bazaie, daramite vreun tv,radio,pc..A ajuns sa instaureze in casa un regim totalitar, saracele fete si sotia erau disperate...Le obliga la tot felul de practici "ortodoxe"..In fine, in final a facut infarct de atata zel si patima...Si evident, a murit!

Pentru mine acest exemplu e un reper...
Daca ai cunoscut tu un om asa.. nu generaliza ! Mi se rupe sufletul cand vad ce scrieti aici, cand nici nu cunoasteti Oastea. Aberatii pure! Daca tu ai cunoscut unul care asa a inteles el ca trebuie sa-si schimbe viata nu inseamna ca toti fac acelasi lucru. Nu toti se izoleaza.. nu toti fac exces de zel. Sunt in Oastea oameni/tineri intelepti, care au prieteni din felurite medii sociale/culturale/religioase, oameni deschisi, sociabili, care nu arunca pur si simplu totul cand ajung sa se pocaiasca de omul cel vechi si sa se imbrace in omul cel nou, ci incearca sa foloseasca orice lucru (TV,calculator,internet..) in scopuri bune,utile. Un om care chiar intelege Oastea Domnului, rolul ei in viata lui, nu se inchide intr-o carapace doar atunci cand e in preajma pacatului, in mijlocul ispitelor. Tocmai aici e frumusetea vietii de ostas, sa te lupti sa traiesti intr-un mod nelumesc in lume. Imi pare rau ca tu ai inteles lucrarea aceasta oglindind-o in viata unui singur om:|..
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oastea Domnului pacatoasa Generalitati 48 17.09.2015 12:14:56
Oastea Domnului BenHur Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 23 18.02.2011 21:07:12
Oastea Domnului Giorgina Alte Religii 38 28.06.2010 23:48:35
Oastea Domnului juana302 Generalitati 4 23.07.2008 15:16:43
Oastea Domnului paraschevaiasi Generalitati 2 22.02.2007 23:03:48