Citat:
În prealabil postat de coralina
Imi poti spune in ce mod NU sustine guvernul olandez familiile cu multi copii? Eu cunosc cazuri numeroase de familii mari care primesc case cu multe dormitoare, subsidii pentru energie electrica, chirie, samd. Nu inteleg la ce te referi cand spui ca guvernul nu incurajeaza familiile sa aiba multi copii.
|
Ma refeream la Romania. :)
Citat:
De ce ne imbracam, de ce ne protejam de ploaie / frig, de ce mancam, de ce purtam pantofi si nu mergem desculti? Pentru comfort. De ce comfortul unei metode contraceptive ne-abortive e "mai pacat" decat cele enumerate anterior?
|
Fiind intre crestini: dragostea, fie ea trupeasca sau spirituala, este un lucru sacru. A purta pantofi sau nu, nu este un lucru sacru. A manca nu este un lucru sacru. A face dragoste este (spune Sf. Pavel despre casatorie: taina aceasta mare este, si o leaga de relatia si dragostea dintre Hristos si Biserica Sa). Avand in vedere dragostea dintre Hristos si Biserica Sa, dar si viata de zi cu zi, cred ca toata lumea este de acord ca dragostea adevarata, prin insusi sensul ei, tinde sa fie exclusivista (adica nu vrei sa imparti pe celalalt cu altineva), este permanenta (vrei sa fii cu celalalt pana la adanci batraneti si mori) si este rodnica (adica nu vrei sa fie pur si simplu ceva care s-a intamplat odata in timp, ci vrei sa lasi ceva concret care sa arate acea dragoste). De aceea din punct de vedere crestin adulterul, sexul inainte sau in afara casatoriei, avortul, contraceptia, si altele, sunt gresite, fiindca incalca cel putin unul dintre cele trei principii de mai sus. O data ce folosesti metode contraceptive, si iti pui in gand ca gata, atatia copii cati ai poti duce, si nicicum nu mai vrei mai multi, menirea rodnica a familiei s-a dus.
Citat:
Pe mine ma mira ca termini fraza "Ma mira ca asa ceva vine de la cineva care merge la biserica in fiecare duminica?" cu semnul intrebarii. Am crezut ca pe acest topic discutam idei, nu persoane, m-am inselat?
La fel de ad hominem e si "Sincer, Carolina, asta va invata la biserica?" Si apropo, nickname-ul meu e Coralina.
|
Scuze, n-am vrut sa fie ad hominem, dar, stiut fiind ca biserica nu este pentru contraceptie, cel putin cea ortodoxa si catolica, cum iti justifici pozitia de crestin? Si nu un crestin de Pasti si de Craciun, cum se spune...Si da, discutam idei, dar daca ideile sunt personale, atunci si explicatiile ar trebui sa fie personale...
Citat:
A-ti ajuta parintii nu e o corvoada, nu am afirmat nicaieri acest lucru. Insa nu pica nimanui bine sa stie ca a fost adus pe lume doar pentru ca are doua maini cu care poate munci. Sunt convinsa de acest lucru.
|
Si daca copiii sunt facuti din dragoste, da, toti cei 10, nu se va simti nici unul prost sa isi ajute parintii la batranete. Dimpotriva, am vazut copii care sunt singuri la parinti si care si-au parasit parintii la batranete...