![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
S-a dorit atragerea atentiei asupra faptului ca daca postul nu este insotit de rugaciune, el nu este o cale spre dobandirea asemanarii cu Dumnezeu. Si bine s-a facut. Pentru ca sunt persoane care se opresc de la anumite mancaruri, dar nu se roaga si nu depun efortul sa gandeasca si sa faptuiasca intr-un mod cat mai nepatimas. Raman in aceleasi pacate, dar se opresc de la anumite mancaruri. Pai acest lucru slabeste mai degraba firea omeneasca, nu o intareste.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur, ideal ar fi ca oamenii să se înfrâneze de la toate, nu doar de la mâncare, dar asta nu înseamnă că înfrânarea de la mâncare nu e bună în sine. Cu cât mâncăm mai puțin și mai ușor cu atât ne simțim mai bine iar mintea e mai liberă pentru lucrurile spirituale și intelectuale. Există și forme nefaste de înfrânare, când omul o face pentru o iluzorie sfințenie, așa cum se întâmplă la asceții asiatici, ceea ce produce o mândrie luciferică distructivă. Dar când te înfrânezi pentru propria sănătate sau chiar pentru aspect, nu mi se pare rău, desigur dacă asta nu devine mai importantă decât rugăciunea permanentă pe care trebuie s-o practicăm.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In pofida tuturor nevointelor, oricat de aspre, pustnicii si'au cinstit trupul pana in sfarsit. Nu sunt impotriva vegetarienilor, ci impotriva unei alimentatii motivate rational si biologic. Aprob abtinerea (periodica sau totala) de la tot ce aduce "desfatare trupeasca", insa avand drept fundament dragostea de Dumnezeu si de aproapele. Abtinerea de la lucruri nepacatoase in sine o intemeiez pe cuvintele: "De nu va prisosi dreptatea voastră mai mult decât a cărturarilor și a fariseilor, nu veți intra în împărăția cerurilor" (Matei 5, 20). Aceia implineau Legea pana in cea mai mica litera, insa Dumnezeu le cerea ceva mai mult decat atat. Biserica ne cheama si ne "porunceste" cele despre strictul necesar... este nevoie insa de mai mult de atat, anume de un "plus" personal, de "un prisos". Frumos spunea un sfant, zicand: Nu puteam manca ceva ce aproapele nu avea, nu puteam purta ceva ce aproapele nu avea.
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 11.03.2011 at 12:48:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Sunt și lucruri obiectiv dăunătoare care nu fac parte din sfera moralei. E absurd să spui că mănânci carne pentru Dumnezeu, pentru aproapele, pentru smerenie sau pentru altă virtute. Iar dragostea e doar un mit, când slujim pe aproapele sau pe Dumnezeu pe noi ne slujim.
|
||||
|
||||
![]()
Trupul va fi acesta pe care il purtam acum, dar cu o alta natura - transfigurat, care nu mai cunoaste stricaciunea. Daca nu ar fi acesta, nu am mai vorbi de inviere, dar sa tinem seama de ce spune Scriptura - "se seamana trup stricacios, inviaza trup nestricacios". Asa ca windorin are dreptate, dar e alta tema pe care o putem discuta pe un alt topic.
|
|
||||
|
||||
![]()
Avand in vedere ca in Gradina Edenului leul traia in pace cu mielul si omul cu toate vietuitoarele,ca nu exista varsare de sange,teoria se sustine.
Omul este inainte de orice o fiinta spirituala,iar consumul de carne se pare ca impiedica o astfel de elevare,altfel cum va explicati ca prima treapta a postului vorbeste despre faptul ca acest consum de carne impiedica omul,chiar daca se roaga, sa sporeasca duhovniceste? Toti marii traitori nu erau mancatori de carne,ba unii ajunsesera la acea treapta a postului in care nu mai aveau nevoie de alta hrana decat Lumina. Sacrificiul,varsarea de sange nu pot merge mana in mana cu spiritul cristic...
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 11.03.2011 at 14:56:14. |
|
||||
|
||||
![]()
Si inainte de caderea in pacat nicio fiinta nu se hranea cu nimic?
|
|
||||
|
||||
![]()
Acum am intrat si eu prima oara pe acest topic. Nu am citit ce s-a scris,dar oricum e o prostie sa spunem ca omul este vegetarian! Atunci caninii cum de au aparut??
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca ai fi citit, nu ai mai fi facut aceasta afirmatie (s-au facut trimiteri in acest sens la Scriptura). Si pierzi din vedere ca trupul pe care il purta Adam inainte de cadere, nu este asemanator cu cel de dupa caderea in pacat.
|
|
||||
|
||||
![]()
Da eu nu vorbeam despre Adam,logic ca el avea un trup spiritualizat,diferit... Practic toata creatia era altfel. Eu vorbesc de noi,cei de acum,urmasii lui Adam. Cum sa fim (doar) vegetarieni?? E o prostie!
|
![]() |
Tags |
post, vegan, vegetarian |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) | Bilibox | Generalitati | 118 | 05.12.2011 08:03:26 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
De ce Dumnezeu ne a creat? | KittyNou | Generalitati | 186 | 13.09.2010 21:47:09 |
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! | T-Bone | Generalitati | 13 | 25.08.2007 19:36:20 |
|