![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
rasaritenii nu considera autentic mirul, ei considera k nu se pogoara Duhul Sfant la cei de pe nou. http://www.catacombeleortodoxiei.ro/ :) interesant |
|
|||
|
|||
![]()
Am si eu o intrebare pentru cei care sunt pe stil vechi:
- Voi treceti la ora de vara sau nu? |
|
|||
|
|||
![]()
nu, de ce?
slujbele se tin dupa ora normala.. |
|
|||
|
|||
![]()
Cand am fost la Slatioara slujba de vecernie incepuse la ora 15:00. Intrebarea era: cei din manastirile pe stil vechi isi dau ceasul pentru slujbe inainte/inapoi in functie de anotimp?
|
|
|||
|
|||
![]()
ora 15:00 oficial? e posibil, knd au treaba mai amana putin sau incep mai devreme k nu-i o tragedie... important e sa se tina slujba.
iar ceasul nu-l schimba niciodata. :) e mereu acelasi... knd te duci intr-o manastire pe stil vechi si spui o ora trebuie sa specifici la kre o ora te referi... cea oficiala (sau pe nou) sau cea normala (sau pe vechi). cred k singura slujba careia nu-i schimba ora niciodata, adik o tin mereu la aceeasi ora, este de Inviere. aceea se tine la ora 01:00 ora oficiala si 00.00 ora normala... acum intelegi? :) |
|
|||
|
|||
![]()
Poti sa`mi spui de ce atunci aceasta biserica pe stil vechi scrie in romana si nu scrie in slavona?
|
|
|||
|
|||
![]()
Poti sa`mi spui de ce nu e slujba in slavona?
|
|
|||
|
|||
![]()
slujbele se tin in limba pe kre o stie si o intelege majoritatea, mi se pare normal. nu suntem extremisti... mai ales k nimic nu ne obliga sa ne rugam intr-o anumita limba...
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu mi`ai raspuns de ce nu se scrie in slavona.
|
|
|||
|
|||
![]()
ce sa scrie in slavona?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
biserica ortodoxa de stil vechi | silviu.pintilie | Secte si culte | 6 | 12.11.2010 14:03:30 |
BISERICA ORTODOXA RUSA DE RIT VECHI | Nosam | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 27.02.2008 14:30:37 |
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) | teogtf | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 43 | 06.11.2006 10:37:07 |
|