![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Rugaciunea nu este numai o intalnire intima cu Dumnezeu , ci este , totodata , o convorbire , un dialog cu Dumnezeu . In rugaciune este mai important ce cere Dumnezeu de la noi deacat ceea ce cerem noi de la Dumnezeu . Daca la rugaciune nu auzim glasul lui Dumnezeu , ci se aude numai glasul nostru , rugaciunea noastra nu se mai poate numi dialog cu Dumnezeu , e doar monolog cu noi insine . Rugaciune bine placuta Lui , este si rugaciunea facuta cu proprile cuvinte , caci rugaciunea facuta numai din carti risca sa devina o rugaciune mecanica , neatenta , fara suflet , din obisnuinta , ori nu asta vrem , cea ce nu inseamna ca rugaciunea rostita , citita din carti trebuie neglijata .Totul sa fie facut cu discernamant , si mai ales cu dragoste si sinceritate !
|
||||
|
||||
![]()
Un cuvant de intelepciune , al parintelui Arsenie Papacioc , greu incercat in aceste zile . . . :http://www.crestinortodox.ro/intervi...une-70496.html
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! Last edited by ioan cezar; 23.03.2011 at 02:18:23. Motiv: Ah, abia acum vad ca ai detaliat in prima postare din thread, scuze... Totusi, daca intre timp ai mai primit ceva... |
|
||||
|
||||
![]()
Am scris eu ceva la inceputul thread-ului , dar accentuez si aici cateva aspecte , nu pe toate ca mi-ar trebui pagini intregi ! Gura-mintea-inima , acestea sunt cele care participa la rugaciune ! Atata timp cat ele sunt separate , lasate in voia lor , vorbim doar de un monolog , sau de rugaciunea facuta din "obligatie-frica. . . ", si ai vazut cata povara e uneori in indeplinirea orelor de rugaciune , caci mintea e imprastiata spre grijile lumesti , iar inima saraca se zbate in durerile pricinuite de cele ce sunt transmise de minte , caci nu putem separa madularele noastre oricat ne-am stradui noi . Ele lucreaza impreuna , iar cand unul din madulare sufera , toate celelalte sunt afectate . Cum am mai spus , rugaciunea gurii este cea mai de jos treapta a rugaciunii , la care ne oprim foarte multi dintre noi , avand doar impresia ca am inaintat , dar nu , nu-i adevarat . De ce ? Simplu , un sporit in rugaciune , in vecii vecilor nu va mai fi afectat de necazurile lumesti , nu se va mai mania , nu va mai fi mandru , nu se va mai supara pe cel de langa el , etc , deci va fi cu adevarat smerit ! Cati am ajuns in stadiul asta ? Din pacate avem mult de munca , iar mare inselare e in a cauta formule magice , retete ,tehnici , sau mai stiu eu ce , pentru ca rugaciunea te lipeste de Dumnezeu si te face un duh cu El , dar asta nu se face batand din palme , si in nici un caz bazandu-ne doar pe fortele proprii , ci repetand obsedant : " Doamne invata-ma sa ma rog Tie! ". Atata timp cat sufletul nu participa efectiv la rugaciune , munca si nevointa noastra este in zadar , adica suntem in monolog . Sa nu uirti , frate draga ca sufletul nostru are doua parti : mintea si inima , si pe acestea trebuie sa le cucerim prin rugaciune , sa le punem efectiv la lucru . A noastra sa fie vointa , caci restul le dobandim cu darul lui Dumnezeu !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Larisa , colaboratoare a acestui site , semneaza un artcol ce merita citit :http://www.crestinortodox.ro/diverse...or-124161.html
|
|||
|
|||
![]()
Redau mai jos un frumos indemn la rugaciune al Sfantului Ioan Gura de Aur:
"Gandeste-te ce lucru bun este ca, in adancul noptii, cand toti oamenii, fiarele si dobitoacele dorm, cand domneste linistea adanca, numai tu sa fii treaz si sa vorbesti cu indraznire cu Stapanul obstesc al tuturor! Vrei sa spui ca somnul e dulce? Da, dar nimic nu-i mai dulce decat rugaciunea! Daca-i vorbesti lui Dumnezeu indeosebi, vei putea dobandi multe, ca nu-i nimeni ca sa te tulbure, nimeni care sa te opreasca de la rugaciune. Si timpul iti sta in ajutor, ca sa dobandesti ce vrei. Vrei sa spui ca te-ai culcat in asternut moale si ca pregeti sa te scoli? Gandeste-te atunci la mucenicii praznuiti azi, care stateau intinsi pe gratarul cel de fier! Nu aveau sub ei intins asternut, ci asternuti carbuni". |
|
||||
|
||||
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare Importanta | ggmarius | Generalitati | 5 | 19.07.2011 10:26:09 |
puterea rugaciunii | mihaisepo | Rugaciuni | 5 | 24.02.2011 15:11:06 |
Puterea rugaciunii | Rodica50 | Generalitati | 20 | 02.02.2011 11:19:37 |
o nelamurire importanta | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 12.09.2007 10:07:11 |
|