Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2011, 13:46:38
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit se poate

[quote=Noesisaa;348073]...sau fiindca te apropie de Dumnezeu.

eu ziceam din realitate.La mine in oras sunt si biserici catolice si ortodoxe si am cativa prieteni care mi-au zis clar ca nu au rabdare sa stea la liturghia ortodoxa si de-aia merg la catolici.Eu am avut senzatia ca merg la un spectacol placut cu prea putini spectatori dar fiecare cu senzatiile lui.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 14:26:04
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

[quote=cocorel;348280]
Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
...sau fiindca te apropie de Dumnezeu.

eu ziceam din realitate.La mine in oras sunt si biserici catolice si ortodoxe si am cativa prieteni care mi-au zis clar ca nu au rabdare sa stea la liturghia ortodoxa si de-aia merg la catolici.
...si in final, nu-s nici ortodocsi buni, nici catolici buni... :D Lungimea slujbei nu are nici o legatura cu nimic daca ai destula dragoste de Dumnezeu.

Discutiile astea despre daca este sau nu este har la catolici s-au dus de nenumarate ori, cu lupte crancene...

Dar dovada clara ca BO, cel putin cea din Romania, recunoaste prezenta harului in Sf Taine ale catolicilor este faptul ca nu re-boteaza pe cei care vor sa devina ortodocsi, nu re-casatoresc cuplurile catolice care vor sa devina ortodoxe, iar cand biserica greco-catolica s-a desfiintat in '48 preotii au fost primiti fara a fi re-hirotoniti (deci nu au fost nici re-botezati, nici re-casatoriti)...Veti veni cu argumentul iconomiei. Dar nu tine. Harul fie exista fie nu exista de la inceput. Este ca si cum ar spune o femeie ca e 10% insarcinata. Nu. Fie este insarcinata, fie nu e insarcinata, chiar daca mai apoi avorteaza sau accepta copilul.
Vechi 16.03.2011, 14:39:28
Senior Member

Implicit

Citat:

iar cand biserica greco-catolica s-a desfiintat in '48 preotii au fost primiti fara a fi re-hirotoniti (deci nu au fost nici re-botezati, nici re-casatoriti)...
Da,prietenii mei chiar provin din bunici greco-catolici si poate de aceea nu mai stiu nici ei ce sunt cu adevarat.Dara eu ziceam ca-i bine ca Il cauta pe Domnul si asta e cel mai important.Am citit prea putin ca sa zic eu despre har cat si unde exista dar in lumea sta de mare viteza sa stii ca timpul e foarte scurt si pentru multi e un argument foarte important lungimea slujbei.Si eu chiar cred ca este si o explicatie pentru acel du-te-vino de la liturghiile ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 14:52:55
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
Am citit prea putin ca sa zic eu despre har cat si unde exista dar in lumea sta de mare viteza sa stii ca timpul e foarte scurt si pentru multi e un argument foarte important lungimea slujbei.Si eu chiar cred ca este si o explicatie pentru acel du-te-vino de la liturghiile ortodoxe.

Ei, na. Cine ce are de facut duminica dimineata? Cam oricine are liber duminica dimineata...
Vechi 16.03.2011, 14:56:26
Senior Member

Implicit unii dorm

Citat:
Ei, na. Cine ce are de facut duminica dimineata? Cam oricine are liber duminica dimineata...
ca au lucrat pana tarziu sambata de exemplu.Altele fac mancare ca abia au venit din delegatie.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 15:58:34
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
ca au lucrat pana tarziu sambata de exemplu.Altele fac mancare ca abia au venit din delegatie.
Da, dar care e diferenta intre o ora cat tine slujba la catolici, si o ora si jumatate, doua cat tine la ortodocsi. Nu e chiar asa de incredibil de mare, in realitate. Sigur, sunt biserici ortodoxe unde slujba tine si doua ore jumate, trei, dar poti sa le eviti...:D
Vechi 30.03.2011, 06:51:32
spre_rasarit spre_rasarit is offline
Banned

Data înregistrării: 29.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Da, dar care e diferenta intre o ora cat tine slujba la catolici, si o ora si jumatate, doua cat tine la ortodocsi. Nu e chiar asa de incredibil de mare, in realitate. Sigur, sunt biserici ortodoxe unde slujba tine si doua ore jumate, trei, dar poti sa le eviti...:D
Pai uite ca importanta nu e durata, este ce se intampla acolo.

La Protestanti poti sa stai si cinci ore, ca daca nu ti se da sfanta Impartasanie pentru viata vesnica, ce te faci.

In unele locuri, penticostalism am impresia, se poate intampla si asta: http://www.scribd.com/doc/16409335/Evadarea-Din-Iad Dupa ce citesti cartea o sa intelegi ca poate fi o mare diferenta.

Si la Romano Catolici poti sta doua ore. Romano Catolicismul nu mai cheama pe Sfantul Duh sa transforme painea si vinul in Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica si daca transformarea nu mai are loc, atunci ce te faci, ca de aia mergi la Biserica ca sa iei Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica.

La Biserica primara se facea sfanta Liturghie in care era chemat Dumnezeu sa pregateasca Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica si lumea lua sfanta Impartasanie pentru viata vesnica si asta se intampla azi in ortodoxie.

Last edited by spre_rasarit; 30.03.2011 at 07:54:58.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2016, 13:16:58
teonicola teonicola is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.11.2015
Implicit Biserica catolica intrebare

Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti daca e asa mare pacat sa intri intr-o biserica catolica si sa te inchini la Fecioara Maria si la Isus.Asta nu inseamna dupa parerea mea ca nu mai esti ortodox.Isus si Fecioara Maria nu sunt aceeasi si intr-o biserica ortodoxa si in cea catolica?Ca doar nu sunt diferiti!multumesc.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2016, 14:15:46
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de teonicola Vezi mesajul
Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti daca e asa mare pacat sa intri intr-o biserica catolica si sa te inchini la Fecioara Maria si la Isus.Asta nu inseamna dupa parerea mea ca nu mai esti ortodox.Isus si Fecioara Maria nu sunt aceeasi si intr-o biserica ortodoxa si in cea catolica?Ca doar nu sunt diferiti!multumesc.
http://www.sfintiiarhangheli.ro/node/113
Reply With Quote
Vechi 16.08.2016, 15:54:24
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de teonicola Vezi mesajul
Isus si Fecioara Maria nu sunt aceeasi si intr-o biserica ortodoxa si in cea catolica?Ca doar nu sunt diferiti!
"ori sa nu se revizuiasca, primesc! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele... esentiale..."
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pierdut intr-o lume mare .... Sniper Intamplari adevarate 12 24.08.2016 15:56:50
Religie catolica in scoala pentru un ortodox elcipo Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 16 26.09.2012 14:05:10
Un baiat ortodox si o fata catolica... leloup Generalitati 51 13.02.2012 17:24:15
Casatorie intre viitor preot ortodox si catolica? TNTman Nunta 34 25.02.2010 21:08:01