Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2011, 23:57:35
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lugrez Vezi mesajul
De unde oi fi tras tu concluzia asta, habar nu am. Nu spune nimic de Dumnezeu, credinta, religie sau altceva similar, ci doar de o dorinta tiranica de a subjuga orice individ unui stat tiranic si oprimator. Pe scurt, e cel mult politica totalitara, nicidecum religie sau anti-teism.

Banuiala ta e o preconceptie cu nimic confirmata de acest text.
lugrez, dar la Pitesti ce au facut cu oamenii? Le-au "scos din cap" credinta; e adevarat? Este exact ceea ce si-a propus Lenin:
"Individul este ceva care trebuie suprimat... Cel care rezistă va fi suprimat ca o tumoare maligna. Sângele este cel mai bun îngrășământ oferit de natură. Să nu credeți câ sunt crud. Toate aceste împușcări și spânzurări care se fac din ordinul meu mă plictisesc. Urăsc victimele mai ales pentru că ele mă silesc să le omor...".
Cei care si-au pastrat credinta, au fost omorati; cu alte cuvinte au devenit mucenici, indiferent ca acest lucru convine sau nu unora.

Oare nu stii, lugrez, ca printre cei, care au suferit in inchisori, au fost si multi preoti?
Lenin, in interviul dat lui Papini, nu se refera direct la ML, ci vorbeste in general, si isi arata toata ura fata de om, ca creatie a lui Dumnezeu. Intentia vadita este de a distruge acest om.

Last edited by Miha-anca; 15.03.2011 at 02:06:09.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 18:19:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Presupun ca nu stii inca, dar acei oameni agatati in carlige la abator nu au fost evrei, ci legionari. Exista o dezmintire in acest sens cu 37 semnaturi din partea evreilor.
... dar nu-ti fa probleme ca nu ai stiut, ca si eu abia acum am aflat.
Astepteam sa postezi o copie a documentului in cauza.
Daca exista mai mult decat in forma..orala.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 18:30:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Problema care a dus la o reactie adversa fata de evreime, a fost faptul ca ei faceau comert, dar faceau comert doar cu evrei; apoi au deschis multe carciumi, lucru care deasemeni nu a fost vazut cu ochi buni de catre populatia crestina a tarii. Ei bine, impotriva acestor abuzuri si a altora de acelasi fel s-au indreptat legionarii.
Daca erau buni afaceristi si erau solidari, de ce n-a putut sa fie si romanul la fel?
Daca romanul ortodox ura carciumile ovreiesti, de ce-si petrecea timpul in ele?

Evreul e si acum solidar cu cel din neamul lui, indiferent de nationalitate, iar romanul ce n-ar mai face sa-i dea in cap la cel de langa el, tot evreul e de vina pentru asta?

Exemple de probleme prost puse de ML si nu e greu de vazut ca de aici la ideea ca a fi evreu, eventual cu o afacere infloritoare, e suficient sa fii o problema nu e un drum foarte lung, drum care in mod sigur a fost batut la figurat dar si la propriu, in lung si lat.

Ca or fi facut-o "ciurucuri" ale ML cum se scuza unii, e partea a doua, dar adevarul este ca un climat ideologic de ostilitate generala la adresa evreilor a fost creat de ML, indiferent ce s-a facut efectiv impotriva lor si ce nu.

Citat:
Drept sa-ti spun si eu am fost lovita indirect de legionari, prin nereusita lor, caci bunicul meu a fost la canal fara sa fi fost legionar, cand in alte conditii ar fi putut trai din munca lui, nu sa i se confiste tot ce a avut si sa moara inainte de vreme. Dupa cum vezi am motiv sa-ti inteleg durerea, dar sper ca vei gasi, ca si mine, resurse sa-i ierti pe cei, care tie nu ti-au gresit cu nimic si pe care ii acuzi de-a valma, atunci cand vorbesti in general despre legionari.
Dupa cum vezi, judeci stramb, sau te prefaci ca intelegi ceva din suferinta altuia cand de fapt nu intelegi o iota.

Ce legatura au legionarii cu bunicul condamnat de comunisti?
Doar nu legionarii l-au trimis la "canal" si mai nou suferi de impresia ca persecutia i-a vizat in mod special pe legionari.
Nu madam. persecutia i-a vizat pe toti care puteau pune regimul comunist sub semnul intrebarii fie pe buna dreptate fie nu.

Era un documentar care spunea ca peste tot unde au venit comunistii, procedura "standard" era sa decapiteze o buna parte din varfurile societatii, indiferent de convingeri religioase, politice, intelectuale, etc. binenteles cu exceptia celor filo-comuniste.
In felul acesta isi garantau "integrarea" sociala si faptul ca vor domina societate fara a opune rezistenta deosebita.

Last edited by AlinB; 16.03.2011 at 18:33:07.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 18:31:57
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Astepteam sa postezi o copie a documentului in cauza.
Daca exista mai mult decat in forma..orala.
daca exista un asemenea document s-ar fi aflat cu siguranta.
dar asa suntem noi oamenii. cand este in acord cu convingerile noastre, acceptam orice explicatie, oricat de ridicola, iar adversarilor le cerem sa dovedeasca fiecare detaliu.
ma mir ca nu te pus pe tine, sa dovedesti inexistenta acestui act.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 18:34:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dovada mirul care curge din moastele sfintilor inchisorilor.
Asta ramane o chestiune sub semnul intrebarilor, daca vrei sa faci referire la minunea mostelor lui Danion, pardon, din posesia lui Danion, cu ocazia conferintelor lui ratacitoare de la Iasi.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 18:36:47
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta ramane o chestiune sub semnul intrebarilor, daca vrei sa faci referire la minunea mostelor lui Danion, pardon, din posesia lui Danion, cu ocazia conferintelor lui ratacitoare de la Iasi.
Danion?! ... multe semne de intrebare.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 18:44:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ma mir ca nu te pus pe tine, sa dovedesti inexistenta acestui act.
N-ar fi rau sa vedem si documentul de la Nurnberg care dez-incrimineaza ML.

Din cate imi aduc aminte, situatia ML n-a mai fost luata in discutie si nici nu exista o decizie oficiala in acest sens.

Oricum la acel moment, membrii ei din Romania deja erau prin inchisori, ce ar mai fi fost de facut?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 18:46:57
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
N-ar fi rau sa vedem si documentul de la Nurnberg care dez-incrimineaza ML.

Din cate imi aduc aminte, situatia ML n-a mai fost luata in discutie si nici nu exista o decizie oficiala in acest sens.

Oricum la acel moment, membrii ei din Romania deja erau prin inchisori, ce ar mai fi fost de facut?
ce era de facut? simplu.
sa se lase timpul sa treaca si apoi sa fie declarati ... sfinti
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 18:53:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Chiar daca nu ai raspuns direct la intrebarea pusa de mine, daca accepti tortura in inschisori, am dedus din raspunsul tau ca esti de partea tortionarilor,
O intrebare idioata nu cred ca merita un raspuns decent si nici nu-mi permit sa ma cobor la nivelul ei, deci cred ca cel mai bun raspuns este nici unul.
Nu pari a fi o persoana cu o judecata sanatoasa, deci n-am de ce sa ma tem de concluziile tale.

Citat:
odata ce, dataorita interesului meu pentru suferinta omului lipsit de aparare, care a trecut zilnic pe langa moarte, ma categorisesti a fi "legionara", fara a fi de fel. Macar de m-as ridica si eu la nivelul lor de credinta.
Nu interesul e problema ci elucubrație tale pe aceasta tema, adica concluziile aiuristice pe care le tragi, ca ML a fost ceva absolutamente bun, pentru toate prostiile care le-a facut putem gasi cate o scuza care sa ne faca sa uitam imediat de ele, ca se merita in continuare mortul inviat ca pe ceva de mare pret cand evident a fost un esec politic si asta din cauza faptului ca si-a tradat propriile valori spirituale, ca doar legionarii au facut fata regimului din inchisori, si alte prostii asemenea.

Citat:
Imi cer scuze daca nu esti ateu. Dar atunci ce credinta ai? Evident, daca poti sa ne spui...
Vezi topicul si incearca sa te tii de el.

Citat:
Nu au fost persecutati doar legionarii; au fost persecutati si preotii ortodocsi, greco-catolici. Deci din cauza credintei au fost torturati inclusiv legionarii si tocmai acest aspect ma intereseaza: faptul ca L-au iubit pe Dumnezeu mai mult decat pe sine insisi si au preferat sa moara sub tortura decat sa se dezica de Dumnezeu, asa cum le cereau tortionarii comunisti.
Si nu numai, si intelectuali, si evrei si oameni simpli, etc.
Si nu doar legionarii au rezistat.

Citat:
Ca crestina asta ma intereseaza. Dealtfel chiar si tortionarii au spus, ca odata ce ei nu isi lasa credinta, raman legionari.
Nu vad legatura logica, dar probabil pentru pasiunea ta filolegionara, este.

Citat:
Dar pe mine nu ML ma intereseaza, ci puterea de rezistenta a credintei.
Cred ca interesele tale variaza de la o postare la alta.
Adica, zic eu, este evident din toate postarile ca pana la urma interesul tau in toata chestiunea este polarizat de fapt de cuvantul "legionar" si nu "martir".
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 18:55:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ce era de facut? simplu.
sa se lase timpul sa treaca si apoi sa fie declarati ... sfinti
Nu este exclus ca unii sa fi avut in inchisoare credinta si taria Sfintilor, dar au fost sigur si tortionari dintre ei.

Au fost deci tortionarii tot produsul ML? Sau filo-legionarii isi asuma doar sfintii poate-poate prin bresa asta au si ei loc de propaganda in Biserica, ca in societate au esuat lamentabil.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42