![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Individul este ceva care trebuie suprimat... Cel care rezistă va fi suprimat ca o tumoare maligna. Sângele este cel mai bun îngrășământ oferit de natură. Să nu credeți câ sunt crud. Toate aceste împușcări și spânzurări care se fac din ordinul meu mă plictisesc. Urăsc victimele mai ales pentru că ele mă silesc să le omor...". Cei care si-au pastrat credinta, au fost omorati; cu alte cuvinte au devenit mucenici, indiferent ca acest lucru convine sau nu unora. Oare nu stii, lugrez, ca printre cei, care au suferit in inchisori, au fost si multi preoti? Lenin, in interviul dat lui Papini, nu se refera direct la ML, ci vorbeste in general, si isi arata toata ura fata de om, ca creatie a lui Dumnezeu. Intentia vadita este de a distruge acest om. Last edited by Miha-anca; 15.03.2011 at 02:06:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca exista mai mult decat in forma..orala. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca romanul ortodox ura carciumile ovreiesti, de ce-si petrecea timpul in ele? Evreul e si acum solidar cu cel din neamul lui, indiferent de nationalitate, iar romanul ce n-ar mai face sa-i dea in cap la cel de langa el, tot evreul e de vina pentru asta? Exemple de probleme prost puse de ML si nu e greu de vazut ca de aici la ideea ca a fi evreu, eventual cu o afacere infloritoare, e suficient sa fii o problema nu e un drum foarte lung, drum care in mod sigur a fost batut la figurat dar si la propriu, in lung si lat. Ca or fi facut-o "ciurucuri" ale ML cum se scuza unii, e partea a doua, dar adevarul este ca un climat ideologic de ostilitate generala la adresa evreilor a fost creat de ML, indiferent ce s-a facut efectiv impotriva lor si ce nu. Citat:
Ce legatura au legionarii cu bunicul condamnat de comunisti? Doar nu legionarii l-au trimis la "canal" si mai nou suferi de impresia ca persecutia i-a vizat in mod special pe legionari. Nu madam. persecutia i-a vizat pe toti care puteau pune regimul comunist sub semnul intrebarii fie pe buna dreptate fie nu. Era un documentar care spunea ca peste tot unde au venit comunistii, procedura "standard" era sa decapiteze o buna parte din varfurile societatii, indiferent de convingeri religioase, politice, intelectuale, etc. binenteles cu exceptia celor filo-comuniste. In felul acesta isi garantau "integrarea" sociala si faptul ca vor domina societate fara a opune rezistenta deosebita. Last edited by AlinB; 16.03.2011 at 18:33:07. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar asa suntem noi oamenii. cand este in acord cu convingerile noastre, acceptam orice explicatie, oricat de ridicola, iar adversarilor le cerem sa dovedeasca fiecare detaliu. ma mir ca nu te pus pe tine, sa dovedesti inexistenta acestui act. |
|
|||
|
|||
![]()
Asta ramane o chestiune sub semnul intrebarilor, daca vrei sa faci referire la minunea mostelor lui Danion, pardon, din posesia lui Danion, cu ocazia conferintelor lui ratacitoare de la Iasi.
|
|
||||
|
||||
![]()
Danion?! ... multe semne de intrebare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cate imi aduc aminte, situatia ML n-a mai fost luata in discutie si nici nu exista o decizie oficiala in acest sens. Oricum la acel moment, membrii ei din Romania deja erau prin inchisori, ce ar mai fi fost de facut? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
sa se lase timpul sa treaca si apoi sa fie declarati ... sfinti ![]() |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Nu pari a fi o persoana cu o judecata sanatoasa, deci n-am de ce sa ma tem de concluziile tale. Citat:
Citat:
Citat:
Si nu doar legionarii au rezistat. Citat:
Citat:
Adica, zic eu, este evident din toate postarile ca pana la urma interesul tau in toata chestiunea este polarizat de fapt de cuvantul "legionar" si nu "martir". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Au fost deci tortionarii tot produsul ML? Sau filo-legionarii isi asuma doar sfintii poate-poate prin bresa asta au si ei loc de propaganda in Biserica, ca in societate au esuat lamentabil. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|