Citat:
În prealabil postat de razvypitesti
Buna ziua, am o discutie cu o parte dintre colegii de serviciu, preotul de la noi pretinde ca un om obisnuit poate tine post negru timp de 40 de zile. Este posibil asa ceva pt un om obisnuit?
|
Mama mea, Domnul sa o pomeneasca intru Imparatia Sa, a postit 40 de zile in sir si nu a murit, traind dupa aceea inca 28 de ani. Cat post negru o fi tinut ea inafara de cel stiut de noi fiicele ei stie numai Bunul Dumnezeu. Dupa ce am mers de acasa fiecare in drumul lui, eu cand o cautam vedeam ca nu are deale mancarii sau numai paine mucegaita din alte dati. Ea lucra cu vitele dadea laptele la vecini zicand ca e post, dar si cand nu era post il dadea pe tot. Eu o intrabam mahnita de ce nu mananca, dar ea zicea: "Cum nu mananc?, altadata zicea ce sa mananc ca sora ta nu-mi aduce, dar ea lucra mult cred ca aceasta era o fuga de a fi nevoita sa-mi spuna ca ea ajuna de fapt, nu posteste. Abia de cand m-am nascut duhovniceste - dupa ce eu personal abordam unele atitudini ale ei - imi aminteam ca asa si mama facea, pe cand eu nemernica nu stiam nimic.
Am constatat ca atunci cand este un sfant cu nume de Ioan ma trezesc fara a ma simti rau sau obosita si pot sa ma rog. Mama mea avea o credinta foarte mare in Dumnezeu.
Pe mine m-a incercat ..... acu un an crezand ca voi muri si aceasta din cauza postului., dar nu am renuntat zicandu-mi ca mai bine mor decat sa las postul, ce-mi ajuta mie daca traiesc si rup postul si-tradevar dupa trei zile nu am mai avut nimic. Cred ca Domnul nu ne da mai mult decat poate duce fiecare si mai ales suferinta peste putere cum spunea parintele nostru la predica, iar daca facem ceva cu convingere, hotarare si mai ales din suflet primim sprijinul neantarziat al Lui.
__________________________________________________ _______________________
Cand faci ceva din inima, Insusi Domnul lucreaza pentru tine. Acesta este motoul meu, care mie mi s-a adeverit, nu odata............................................. ..............