![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A nu se uita că libertatea este unul din atributele chipului divin sădit in fiecare ființă inteligentă, care chip va rămîne veșnic imprimat în fiecare om sau înger, indiferent de alegerea făcută.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
o fata il reprezinta pe Dumnezeul atotbun, atotiubitor, cel ce isi arunca iubirea si peste drepti si peste nedrepti si peste cei pacatosi si peste cei virtuosi. acest Dumnezeu este bunatate si iubire desavarsita. este cel ce cauta pretexte, nu motive de mantuire. este Cel ce ne vrea pururi fericiti. a doua fata a monedei, ne arata un Dumnezeu dur, extrem de sever, foarte razbunator, sangeros si extrem de gelos. Acesta nu se da in laturi de la asi ucide fii pentru greseli oarecum marunte. se razbuna pe copii si nepotii ce lui ce i-a gresit, comportandu-se precum un sef Yakuza. Acesta pare ca se hraneste din suferinta noastra cerandu-ne sa nu zambim, sa nu ne bucuram niciodata, in contrast cu prima fata. ai impresia ca ne asteapta, asemeni unui raufacator, la coltul strazii, ca sa ne loveasca pentru cea mai mica neatentie. in functie de cine iti vorbeste, sau cu cine vorbeste, este aratata ori prima ori a doua fata a monedei. consider ca cele doua fete nu pot sa stea pe aceeasi moneda. tocmai de aceea cred ca este doar produsul mintii umane. cel mai bun argument este chiar Biblia. se vede foarte clar ca imaginea pe care diversii autori i-au creat-o, evolueaza o data cu civilizatia. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu, nu pot sta impreuna cele doua fete ale monedei, sunt de acord cu dvs si va inteleg frustarea. Dar nu pot sa inteleg cum de suntem unii oripilati la fenomenul Pitesti, unde cativa tortionari ordinari au chinuit cumplit niste oameni doar pentru a se lepada de credinta, si acceptam cu seninatate sa-I punem in spate lui Dumnezeu razbunarea, chinurile si torturile cumplite din iad, si nu de 5 luni sau 1 ani de zile, ci pe o VESNICIE (Scotman, sa nu iei ca un apropo la tine, ca nu este, te asigur si chiar te inteleg). Stiu ca vor veni cu citate din Biblie, dar eu voi ramane la ceea ce a spus Insusi Dumnezeu prin FIUL SAU despre EL: ca e DESAVARSIT si ca e TATAL NOSTRU. Un tata nu-si chinuie fii chiar daca sunt rai, ii indeparteaza de la el dar nu-i chinuieste. Nu spun sa va luati dupa mine pentru ca eu n-am plasa de siguranta. Cel ce crede intr-un Dumnezeu gelos si razbunator are plasa de siguranta in cuvintele autorilor Bibliei si se pot dezvinovati: Doamne, asa scrie la Biblie, asa citim. In plus daca Dumnezeu e desavarsit asa cum spun eu, au plasa de siguranta a nemarginitei Sale mile si a iertarii lor daca au indeplinit celelalte cerinte. Adica un Dumnezeu Atotbun nu se supara daca cineva il vede aspru si razbunator, dar un Dumnezeu razbunator probabil se va razbuna pe mine pentru indrazneala de "cosmetizare". Deci, sfatul meu, lasati-va plasa de siguranta si nu mergeti dupa mine. Sunt doar exemplul negativ. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc pentru raspunsuri, apreciez implicarea tuturor, mi-a placut mult articolul postat de Marius.
Doamne ajuta-ne pe toti!:)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unul dintre nu multele de pe forum. Nu cred că Dumnezeu este vinovat de chinurile iadului. Cred că păcatul este ceva groaznic și cei care-l săvârșesc vor fi vinovați ei înșiși pentru că nu s-au pocăit și au respins oferta împăcării prin Jertfa lui Isus. Iartă-mă pentru chestia cu „cosmetizarea”. Mi se întâmplă ca atunci când vorbesc cu cineva să nu mai țin cont decât de persoana cu care vorbesc. Voiam să-i prezint lui Dumitru modul în care îl înțeleg pe Dumnezeu si am rănit pe alții. Încă o dată, scuze. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am o problema, recunosc, cu cei care ma citeaza si o "iau in freza" din cauza mea. Melissa draga, nu-ti pune pielea la bataie din cauza mea, lasa bataia pentru mine ca am pielea tabacita, si chiar imi face bine la smerenie cateun "masaj" din asta "fratesc". Iana draga, ti-am inteles tonul, nu ma suparam nici daca era serios, ca sunt convins ca meritam. Eu sunt ca si copilul ala pe care tatal il batea da' nu stia de ce si cand mama il intreba "de ce l-ai batut pe copil, ma?" raspundea "apai, da' eu mai stiu? las' ca stie el!". O boacana tot o fi facut el. Asa si eu, o boacana tot am facut. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ti se adreseaza TIE sau altuia care in viziunea mea, nu merita trantit pe jos ,nu pot sta pasiva sa vad cum va priveste de sus, "biciul" virtual "fratesc"..Asta este structura mea sufleteasca,vorba ta. ![]() Cand merg pe strada si vad un om cazut, pe bune ca alerg sa il ridic.De ce n-as face-o si pe forum? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hristos a avut de rezolvat o problemă foarte grea în momentul în care omul a acceptat calea răului amestecat cu binele. El a trebuit să respecte printre altele și libertatea oamenilor, dar și a îngerilor care I se împotriveau. A fost o soluție extremă, dar care a rezolvat această problemă existențială. Dumnzeu-Tatăl a propus creația acestor lumi și Dumnezeu-Fiul a acceptat dorința Tatălui, gîndind arhitectura lumii cu tot riscul inerent. Așa încît a zis: SĂ FIE! - și a fost, este și va fi pentru totdeauna, prin lucrarea Duhului Sfînt. Altfel, nu ar fi fost decît Dumnezeu. PS: Moartea nu este o dispariție, ci o trecere. UN PAȘTE! Deci: Hristos a înviat!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dor de neam, dor de Dumnezeu | Laura19 | Generalitati | 4 | 30.01.2012 09:43:23 |
de ce trebuie sa platim toti pt pacatul Evei? | crestinOrtodoxa | Intrebari utilizatori | 12 | 18.10.2011 18:59:08 |
Va parasi Dumnezeu lumea pentru pacatele ei? | costel | Generalitati | 23 | 03.09.2010 23:58:09 |
A existat un al patrulea mag? | costel | Generalitati | 16 | 29.12.2009 17:44:57 |
|