Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.03.2011, 19:40:21
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
daca ne merge rau in viata, inseamna ca am avut candva chemare spre manastire si nu am urmat aceasta chemare?
In niciun caz. Iar cei care inteleg ca aceasta este chemarea spre manastire, o spun fara retinere ca vor deveni niste monahi improvizati.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2011, 19:45:45
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
In niciun caz. Iar cei care inteleg ca aceasta este chemarea spre manastire, o spun fara retinere ca vor deveni niste monahi improvizati.
din pacate sunt multi astfel de "monahi".
Reply With Quote
Vechi 30.03.2011, 19:53:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
din pacate sunt multi astfel de "monahi".
Hai , sa fim corecti in afirmatii ! Nu avem cum sa stim cati sunt "rai"sau "buni" in asta lume ! A spune ca sunt multi "rai" intr un loc sau altul , e o afirmatie neavenita , fara fundament , o afirmatie venita din dorinta de a improsca doar cu noroi . Dumnezeu este singurul ce stie cati sunt buni sau mai putin buni ! "Clasamentul" final de El va fi alcatuit ! Noi doar participam la niste simple pariuri trecatoare !
Vechi 30.03.2011, 19:57:39
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Hai , sa fim corecti in afirmatii ! Nu avem cum sa stim cati sunt "rai"sau "buni" in asta lume ! A spune ca sunt multi "rai" intr un loc sau altul , e o afirmatie neavenita , fara fundament , o afirmatie venita din dorinta de a improsca doar cu noroi . Dumnezeu este singurul ce stie cati sunt buni sau mai putin buni ! "Clasamentul" final de El va fi alcatuit ! Noi doar participam la niste simple pariuri trecatoare !
Cristi draga , dar tot asa n-avem cum sti nici cati dintre noi sunt ori nu, buni crestini ortodocsi...La fel cum e inutila blamarea si improscarea cu noroi a catolicilor de ex....Asa cred eu....Dumnezeu cauta clar la suflet....nu la temple, ziduri si dispute...
Reply With Quote
Vechi 30.03.2011, 20:15:00
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Cristi draga , dar tot asa n-avem cum sti nici cati dintre noi sunt ori nu, buni crestini ortodocsi...La fel cum e inutila blamarea si improscarea cu noroi a catolicilor de ex....Asa cred eu....Dumnezeu cauta clar la suflet....nu la temple, ziduri si dispute...
Eu m-am referit in general ! Dar , biserica Ortodoxa este singura Biserica Mantuitoare ! Ca sunt mai multi rai la noi sau la altii , asta la final se va judeca ! Eu personal nu am nimic cu catolicii , cu protestantii . . . , fiecare are libertatea in a urma o cale sau alta ! Ca tot veni vorba , adusa de tine , nu voi accepta niciodata sa dea buzna cineva in casa mea si sa-si impuna regula ( sa faca propaganda ) prin diferite viclesuguri ! Atat , in rest sa dea Dumnezeu, sanatate , intelegere , si tot binele , catolicilor , protestantilor , neoprotestantilor , budistilor , africanilor , indienilor , eschimosilor . . .! Iar de vom vedea un catolic , un protestant , un neoprotestant . . . , ca-i sete , sa-i dam sa bea , de-i foame , sa-i dam sa manance , de-i bolnav , sa-i dam ajutor si ingrijire . . . Post binecuvantat !
Vechi 30.03.2011, 20:21:20
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Eu m-am referit in general ! Dar , biserica Ortodoxa este singura Biserica Mantuitoare ! Ca sunt mai multi rai la noi sau la altii , asta la final se va judeca ! Eu personal nu am nimic cu catolicii , cu protestantii . . . , fiecare are libertatea in a urma o cale sau alta ! Ca tot veni vorba , adusa de tine , nu voi accepta niciodata sa dea buzna cineva in casa mea si sa-si impuna regula ( sa faca propaganda ) prin diferite viclesuguri ! Atat , in rest sa dea Dumnezeu, sanatate , intelegere , si tot binele , catolicilor , protestantilor , neoprotestantilor , budistilor , africanilor , indienilor , eschimosilor . . .! Iar de vom vedea un catolic , un protestant , un neoprotestant . . . , ca-i sete , sa-i dam sa bea , de-i foame , sa-i dam sa manance , de-i bolnav , sa-i dam ajutor si ingrijire . . . Post binecuvantat !
DA...asta cu datul buzna, e corecta....Aici iti dau dreptate! O seara senina!
Reply With Quote
Vechi 30.03.2011, 20:22:23
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
DA...asta cu datul buzna, e corecta....Aici iti dau dreptate! O seara senina!
Si eu iti doresc la fel !
Vechi 30.03.2011, 23:29:00
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vultur77 Vezi mesajul
Daca luam aminte la felul launtric de a fi la pacatosului,putem descoperi ca uneori este cultivat dar cu DESAVARSIRE ORB in ceea ce priveste lucrurile dumnezeiesti si problema PROPRIEI SALE MANTUIRI.Chiar daca se sileste si se framanta neincetat in tot felul de treburi,in schimb e lenes si nepasator in ceea ce priveste randuiala propriei lui mantuiri;desi incearca permanent cand scarbele,cand placerile inimii,EL ESTE CU DESAVARSIRE NESIMTITOR LA CELE DUHOVNICESTI.In acest sens,toate puterile lui de a fi sunt vatamate de pacat;iar in pacatos raman doar ORBIREA,NEPASAREA SI NESIMTIREA.Nu VEDE starea in care se afla,ASA CA NU SIMTE NICI PRIMEJDIA CARE IL PASTE.NUsimte primejdia,si de aceea nici nu se sileste nici nu se ingrijeste ca sa se izvabeasca de ea.NEVOIA DE A SE SCHIMBA SI DE A FI MANTUIT NICI MACAR NU-I TRECE PRIN MINTE.Are convingerea ferma si de nezdruncinat ca asezarea vietii lui este cea mai nimerita,nu-i trebuie nimic mai mult,deci totul trebuie sa ramana asa cum este.PRIN URMARE,SOCOTESTE ORICE I-AR AMINTI DE O ALTA VIATA DE PRISOS PENTRU EL:NU ASCULTA SI NICI MACAR NU POATE PRICEPE LA CE AR FOLOSI.FUGE SI SE FERESTE DE ASA CEVA!
Foarte frumoasa postare, multumesc!
Frumoasa prin elocventa descrierii starii de pacatosenie, ca sa zic asa, absolute.
As reaminti doar ca toti suntem pacatosi (cata vreme suntem in trup si nu am atins masura sfinteniei), asa incat imi pare ca ar fi vorba mai putin despre pacatos cit despre perioadele de cadere. Din care tot Bunul Dumnezeu ne scoate, Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh!
Reply With Quote
Vechi 31.03.2011, 08:46:42
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

despre kick-boxing ... si eu sunt de accord ... adica daca cineva vrea sa practice sportul asta pentru autoaparare, eu zic ca e fff bine. eventual poti sa faci armata. mie mi-ar placea , bineinteles, in functie si de dorintele lor, sa imi dau copiii la sport de asta si fata si baiatul. mai ales fata. la cate grozavii se intampla in lumea asta, nu strica sa stii sa te aperi putin.

acum pe de alta parte, conteaza foarte mult si increderea in Dumnezeu, ca te apara de rele. doar ce e mai mare? puterea lui Dumnezeu si increderea in El ca ma va apara sau un lucru rau ce mi s-ar putea intampla? oricum tot nu strica sa stii putina bataie, macar sa poti apara pe cineva care se afla in pericol.

eu de ex in varianta aia in care vezi pe cineva in pericol, nici nu m-as oferi , nu cred ca m-as baga, ca eu is tare fricoasa, dar nici nu as intoarce capul. cu siguranta as suna la politie si as avertiza oamenii de pe strada. daca sunt.

ideea cu Ascor este foarte buna. sunt foarte multe persoane care si-au intalnit jumatatea acolo. stiu ca se duc fete cuminti, cu frica de Dumnezeu, poate fara prea multe pretentii si toti de acolo sunt educati mult mai mult in spiritul crestin ortodox decat cei din afara. bine, asta nu inseamna ca trebuie sa te duci la ascor doar ca sa iti gasesti jumatatea. te duci ca sa iti faci un cerc de prieteni, sa afli mai multe despre Dumnezeu, sa Il gasesti, vei gasi linistea si pacea sufleteasca de care cu totii avem nevoie si apoi poate, daca da Dumnezeu, iti vei gasi si jumatatatea.

si inca o data : nu uita : ce e al tau e pus deoparte !!!
Reply With Quote
Vechi 31.03.2011, 10:50:47
Claudiu_Zel Claudiu_Zel is offline
Banned

Data înregistrării: 11.03.2011
Wink

Pentru prietenul nostru ...

Ce-i al tau e pus deoparte ... Unele lucruri pica ''din cer'' nu le gasesti tu, oricat te-ai chinui. Dragostea care o cauti tu e o pofta a oricariu om, caci Dumnezeu a facut pe om, barbat si femeie. Dar aceasta dragoste poate fi si o povara; pana si smeritul David si inteleptul Solomon au cazut din gratia lor din cauza acestui foc ce arde inima si intuneca ratiunea. Ce iti lipseste poate fi o binecuvantare si un mod in care Dumnezeu incearca sa te tina pe drumul smereniei si sti si tu ca ''o inima smerita Dumnezeu nu o va urgisi''. Cat despre faza cu calugaria nu stiu ce sa zic ... asigura-te ca esti cu inima in cer si picioarele pe pamant.
In rest rabdare, detasare si cate o bere pe terasa ca vine vara si caldura :D
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cand unul din parinti ramane singur Carine Generalitati 15 27.08.2011 18:52:52
SF.Maslu cu un singur preot? anisoara Generalitati 10 12.07.2011 02:39:11
O singura turma si un singur pastor! Templier Knight Despre Sfanta Scriptura 4 16.02.2011 12:10:51
Isus cu un singur ''i'' Templier Knight Generalitati 63 12.12.2010 14:20:27
Unul singur vindecator - DOMNUL, MANTUITORUL LapetiteMoc Maslul 0 05.05.2009 14:51:14