Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2011, 15:46:52
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sanduu Vezi mesajul
Buna si tie :)
Pai nici nu zic ca nu e normal insa, vreau sa lupt si sa aflu din ce moment ne facem responsabili de pacat
Eu zic ca suntem responsabili de pacatul gandului NUMAI din momentul in care am constientizat ca-i gandul, pacatos.Constientizand,daca il alungam, il respingem sau chiar il dispretuim, putem spune ca NU pacatuim,ci luptam cu ispita.Daca din momentul constientizarii, noi lasam gandul sa-si faca culcus in noi, deci cu buna stiinta ne "savuram" gandul pacatos, eu zic ca abia din acel moment pacatuiesti.

Hai sa incerc un exemplu :

- vezi pe strada un cuplu oarecare; iti atrage atentia tinuta ei, foarte sexy si decoltata ;involuntar,o privesti admirativ ..e o chestiune de fractiuni de secunda pana iti dai seama ca, gandul tau a luat-o razna...eii,din acel moment,in care ai realizat asta, ACTIONEZI.Refuzi gandul,il respingi si te ajuti de rugaciunea inimii( Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!") , ca sa-ti tii mintea "ocupata" si sa-ti fortezi constiinta sa se ridice la un nivel superior ..
Deci,parerea mea este ca abia atunci pacatuiesti, daca te complaci in acel gand, si in loc sa-l gonesti, il intretii sa mai ramana, ba chiar il chemi cand acesta pare sa plece la un moment dat, intr-un mod firesc..

Cu drag,
Reply With Quote