![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Psalmul 45
1. Dumnezeu este scăparea și puterea noastră, ajutor întru necazurile ce ne împresoară. 2. Pentru aceasta nu ne vom teme când se va cutremura pământul și se vor muta munții în inima mărilor. 3. Venit-au și s-au tulburat apele lor, cutremuratu-s-au munții de tăria lui. 4. Apele râurilor veselesc cetatea lui Dumnezeu; Cel Preaînalt a sfințit locașul Lui. 5. Dumnezeu este în mijlocul cetății, nu se va clătina; o va ajuta Dumnezeu dis-de-dimineață. 6. Tulburatu-s-au neamurile, plecatu-s-au împărățiile; dat-a Cel Preaînalt glasul Lui, cutremuratu-s-a pământul. 7. Domnul puterilor cu noi, sprijinitorul nostru, Dumnezeul lui Iacob. 8. Veniți și vedeți lucrurile lui Dumnezeu, minunile pe care le-a pus Domnul pe pământ. 9. Pune-va capăt războaielor până la marginile pământului, arcul va sfărâma și va frânge arma, iar pavezele în foc le va arde. 10. Opriți-vă și cunoașteți că Eu sunt Dumnezeu, înălța-Mă-voi pe pământ. 11. Domnul puterilor cu noi, sprijinitorul nostru, Dumnezeul lui Iacob.
|
|||
|
|||
![]()
Doamne, în Tine sunt toate cântecele mele nescrise, pe obrazul Tău toate lacrimile mele neplânse, în inima Ta dorul meu neostoit după Tine. Cu lumina Ta neîncepută luminează-mă, pentru ca ochii mei orbi să vadă și în oglinda lor să-Ți poți privi chipul ca într-o apă limpede.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
1.Doamne, Dumnezeul mântuirii mele, ziua am strigat și noaptea înaintea Ta.
2. Să ajungă înaintea Ta rugăciunea mea; pleacă urechea Ta spre ruga mea, Doamne, 3. Că s-a umplut de rele sufletul meu și viața mea de iad s-a apropiat. 4. Socotit am fost cu cei ce se coboară în groapă; ajuns-am ca un om neajutorat, între cei morii slobod. 5. Ca niște oameni răniți ce dorm în mormânt, de care nu ți-ai mai adus aminte și care au fost lepădați de la mina Ta. 6. Pusu-m-au în groapa cea mai de jos, întru cele întunecate și în umbra morții. 7. Asupra mea s-a întărâtat mânia Ta și toate valurile Tale le-ai adus spre mine. 8. Depărtat-ai pe cunoscuții mei de la mine, ajuns-am urâciune lor. 9. Închis am fost și n-am putut ieși. Ochii mei au slăbit de suferință. 10. Strigat-am către Tine, Doamne, toată ziua, întins-am către Tine mâinile mele. 11. Oare, morților vei face minuni? Sau cei morii se vor scula și Te vor lăuda pe Tine? 12. Oare, va spune cineva în mormânt mila Ta și adevărul Tău în locul pierzării? 13. Oare, se vor cunoaște întru întuneric minunile Tale și dreptatea Ta în pământ uitat? 14. Iar eu către Tine, Doamne, am strigat și dimineața rugăciunea mea Te va întâmpina. 15. Pentru ce Doamne, lepezi sufletul meu și întorci fața Ta de la mine? 16. Sărac sunt eu și în osteneli din tinerețile mele, înălțat am fost, dar m-am smerit și m-am mâhnit. 17. Peste mine au trecut mâniile Tale și înfricoșările Tale m-au tulburat. 18. Înconjuratu-m-au ca apa toată ziua și m-au cuprins deodată. 19. Depărtat-ai de la mine pe prieten și pe vecin, iar pe cunoscuții mei de ticăloșia mea.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() "Iarta-ma, Doamne: -pentru tot ce puteam sa vad si nu am vazut! -pentru tot ce puteam sa aud si nu am auzit! -pentru tot ce puteam sa simt si nu am simtit! -pentru tot ce as fi putut sa inteleg si nu am inteles! -pentru tot ce puteam sa constientizez si nu am constientizat! -pentru iertarea pe care as fi putut sa o dau si nu am dat-o! -pentru bucuria pe care as fi putut sa o traiesc si nu am trait-o! -pentru Lumina pe care as fi putut sa o primesc si nu am primit-o! -pentru viata pe care as fi putut sa o ocrotesc si nu am ocrotit-o! -pentru visele pe care mi le-as fi putut împlini si nu le-am implinit! -pentru necunoscutul in care as fi putut sa pasesc si din teama, nu am indraznit sa pasesc! -pentru iubirea pe care as fi putut sa o exprim si nu am exprimat-o! -pentru tot ce puteam sa creez bun si frumos si nu am creat pentru gloria Ta Doamne si a Imparatiei Tale Divine! Pentru tot ce stiu si nu stiu ca am gresit, pe Tine, Doamne, care esti Mila si Iubirea infinita,Te rog, iarta-ma si ma imbraca cu nesfarsita Ta Iubire si Lumina! Iti multumesc, Doamne pentru toata frumusetea pe care am vazut-o izvorand din Tine ! -pentru muzica tacuta a Inimii Tale, pe care mi-ai dezvaluit-o auzului! -pentru tot ce am simtit bun si minunat in viata mea! -pentru tot ce prin harul Tau am inteles! -pentru lumina pe care am sorbit-o in adancul meu! -pentru iertarea pe care daruind-o, am dobandit pace! -pentru bucuria fiecarei clipe traite in Tine, Doamne! -pentru toate cadourile spirituale care mi-au imbogatit fiinta! -pentru viata mea, care e a Ta, o mica parte a simfoniei existentei! -pentru visele care au prins forma prin armonia iubirii Tale pentru mine! -pentru necunoscutul in care am pasit plin de curaj, regasindu-Te! -pentru iubirea coplesitoare cu care ma dezmierzi clipa de clipa! -pentru tot ce am creat prin Tine bun si frumos, aducand cu umilinta lauda Imparatiei Tale divine! Dumnezeu, Tatăl nostru, plimbandu-se prin casa mea imi va lua toate grijile și va vindeca toate bolile mele si ale familiei mele în Numele lui Iisus, Amin" Last edited by cocorel; 11.04.2011 at 11:11:16. |
|
|||
|
|||
![]()
Uitati o rugaciune care se citeste inainte de Sfanta Spovedanie.
Asculta-ma, Domnul meu si Ziditorul meu, asculta-ma iarasi pe mine, pacatosul si nevrednicul robul Tau, ca de multe ori Ti-am fagaduit sa-mi schimb viata mea cea rea si nicidecum nu am schimbat-o. Gresit-am, Doamne, gresit-am si cunosc greselile mele si imi pare rau ca le-am facut, si mi-e rusine sa vin inaintea fetei Tale, iesind, de atatea ori din cuvantul meu si neparasindu-ma de pacatele mele. Si ce voi sa zic pentru nemultumirea mea cea mare, si unde ma voi duce? Atatea strambatati ce am facut! Catre Tine vin, Stapanul meu mult milostive, si cad cu multa indrazneala la picioarele Tale, de vreme ce vad ca pentru pacatele mele ai primit injositoarea moarte pe cruce si chemi pe pacatosi prin Scripturile Tale catre Tine sa strigi cu gura Ta: Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi scoate afara. Drept aceea, Doamne, primeste-ma si pe mine nevrednicul si-mi iarta toate pacatele si-mi da harul Tau si binecuvantarea Ta, pentru mare si nemasurata milostivirea Ta. Ca eu sunt foarte cait; caci am gresit inaintea Ta si am maniat bunatatea Ta cu cuvantul, cu lucrul si cu gandul, cu voie si fara de voie. Drept aceea, de astazi inainte fagaduiesc cu adevarat, cu darul si cu ajutorul Tau, sa nu ma mai intorc la greselile mele cele dintai, alegand mai bine moartea, decat sa calc vreuna din poruncile Tale. Si hotarasc sa Te ascult si acum si pururea, si sa ma inchin numelui Tau celui Sfant, dulcele meu Iisus, si sa Te maresc in vecii vecilor. Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne, Dumnezeule al milei si al îndurărilor, trimite harul Tău cel sfințitor peste doctorii care mă îngrijesc si peste ajutoarele lor, acoperindu-i cu harul Tău ca un bun și iubitor de oameni.
Călăuzește-i Tu, Doamne, în tot ceea ce vor sa facă spre binele meu. Să nu sufăr cum a suferit femeia care avea curgere de sânge de doisprezece ani, fără a primi ajutor de la doctori, ci să primesc vindecarea de bolile mele. Să nu se adauge durere peste durerile mele, din nepriceperea lor sau din lucrarea celui rău, ci sa dobândesc saănătatea mult dorită. Nu in mâinile lor este viața mea, Iubitorule de oameni, ci in mainile Tale. Mă aflu, Doamne, ca cel căzut între tâlhari, din pricina suferinței care mă apasă. Răsplatește, Dumnezeule, tot binele pe care mi-l fac doctorii, daruindu-le înțelepciune, sănătate trupească și sufletească și tot lucrul bun pe care ei il cer de la Tine. Răsplătește, Dumnezeul nostru, toată dragostea pe care mi-o arată frații mei in Hristos care mă cercetează, înmulțind binecuvântările Tale în casele lor. Să fie pentru ei boala mea prilej de a lucra cele bune, ca să se vădească astfel în inimile lor iubirea pe care ai cerut-o celor ce Te urmează. Nu este poruncă mai mare decât porunca de a Te iubi pe Tine și de a-i iubi pe semenii noștri. Intărește-mă, Dumnezeule preaslăvite, ca văzând iubirea pe care mi-o arată să ma rog ca nici unul din ei sa nu cadă in cursele vrăjmașului, ci să meargă cu toți pe calea mântuirii. Doamne, Dumnezeule al părinților noștri, dacă norii deznădejdii și ai singurătății se vor abate asupra sufletului meu, atunci trimite-mi Tu frați care să mă cerceteze și să mângâie sufletul meu. Ca văzând grija lor pentru mine, păcătosul, să Iți mulțumesc Ție, Celui Care prin pronia Ta cea dumnezeiască porți de grija robilor Tăi, și să Te laud și să Te slăvesc in vecii vecilor. Amin. Last edited by Samy02; 12.04.2011 at 09:46:45. |
|
|||
|
|||
![]()
Rugaciune pentru cei dragi
Doamne, în mâinile Tale îi încredințez pe toți cei pe care îi iubesc. Tu știi despre cine îți vorbesc și știi că zi și noapte port pe umeri povara îngrijorării pentru ei. Tu îi cunoști pe fiecare în parte și cunoști trebuințele trupului și sufletului lor. Îngrijește-te de ei ca de copiii Tăi preaiubiți. Păzește-i de ispite și, atât cât se poate, cruță-i de suferințe, iar dacă trebuie să treacă prin ele, pregătește-i dinainte și ține-i de mână până se risipesc norii și se arată soarele. Doamne, fă ca niciunul dintre cei pentru care te rog să nu se piardă, ci călăuziți de iubirea Ta, să urce treptele desăvârșirii și să devină oameni după inima Ta. Fă-i să cunoască prin har dragostea ce alungă teama și biruința deplină. Arată-le în fiecare zi bunătatea Ta și ajută-i ca prin viața lor și prin tot ceea ce sunt să aducă slavă numelui Tău și lumină celor din jurul lor. AMIN |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
3 rugaciuni | tamadu | Rugaciuni | 0 | 02.10.2012 18:40:17 |
mai multe rugaciuni | patricia2006 | Generalitati | 6 | 22.08.2012 23:36:27 |
Rugaciuni... | silvia55 | Rugaciuni | 23 | 10.04.2012 09:42:20 |
Rugaciuni? | Noesisaa | Intrebari utilizatori | 1 | 27.05.2011 16:36:50 |
|