Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.04.2011, 00:11:13
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Pe lîngă durerea fizică acceptată din dragoste pentru noi și cauzatoare de moarte, trebuie să ne amintim mai ales:

- de suferința cauzată de despărțirea pentru scurtă vreme a Persoanei Fiului de Persoana Tatălui;
- de conștientizarea reală și directă a ororilor și a păcatelor noastre de către Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu.
Convingerile mele din puțina dogmatică ortodoxă pe care mi-am însușit-o :

e imposibil să se fi despărțit Fiul de Tatăl...ci partea omenească a Fiului a resimțit o retragere a Harului....dar ținând cont de faptul că cele două firi ale lui Hristos sunt nedespărțite felul cum s-a petrecut aceasta e o taină..dar trebuia să se petreacă ca să ne fie răscumpărate păcatele. Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu oricum conștientiza real și direct păcatele noastre căci ele împotriva Lui erau și înainte de a Se răstigni...dar prin răstignire imensa povară nevăzută a acestor păcate a purtat-o un om nevinovat(Hristos omul) iar Dumnezeu(Hristos Fiul Tatălui), care dintotdeauna și-a asumat suferințele oamenilor, și-a asumat și această suferință indescriptibil mai mare decât orice altă suferință a resimțit cândva vreun om. Evident Hristos a fost o singură persoană și mai devreme prin precizările din paranteze nu încerc să spun altceva.

Iertare pentru lipsa de smerenie și un sfârșit de post binecuvântat
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Patimile Domnului Florin-Ionut Sfintele Pasti - Invierea Domnului 8 14.04.2014 12:17:01
Patimile George.m Spiritualitatea ortodoxa 68 26.02.2013 00:56:02
Lupta cu patimile myself00 Generalitati 0 20.08.2012 13:15:48
PATIMILE - PIEDICI IN DESAVARSIRE iosif Pocainta 1 20.05.2008 16:16:24
PATIMILE MINTUITORULUI cozia Stiri, actualitati, anunturi 3 06.04.2007 18:39:59