Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2011, 22:56:39
Miha-anca
Guest

Implicit

La atatea retete minunate lipseste doar o reteta buna de paine.
Are cineva o reteta buna de paine? Multumiri anticipate.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2011, 20:38:46
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
La atatea retete minunate lipseste doar o reteta buna de paine.
Are cineva o reteta buna de paine? Multumiri anticipate.
Eu fac adeseori pâine de casă. Cumpăr de la țară grâu, îl ducem la moară, cernem făina pe care o ținem undeva la câldură.
Cu 1kg de fâină și un cubuleț de drojdie fac două pâini. Dizolv drojdia în puțină apă caldă și rastorn peste făina în care am fâcut o gropiță. Pun o linguriță de sare și încep să frământ. Folosesc cam !/4 l apă la 1 kg de făină. Frământ bine aluatul și când e aprope gata pun un cubuleț de margarină sau ulei și mai frământ în continuare. Fac o cruce pe aluat și las să crească 1/2 oră. Împart aluatul în 4 și fac suluri pe care le împletesc câte două și le pun în tavile unse cu ulei sau cu margarină. Mai las să crească 1/2 oră și apoi le bag la cuptoul încins.
Când scot cele două pâini de la cuptor și din tavă le țin cam o oră învelite într-un ștergar ca să se înmoaie coaja.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2011, 03:01:15
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit probata..

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Eu fac adeseori pâine de casă. Cumpăr de la țară grâu, îl ducem la moară, cernem făina pe care o ținem undeva la câldură.
Cu 1kg de fâină și un cubuleț de drojdie fac două pâini. Dizolv drojdia în puțină apă caldă și rastorn peste făina în care am fâcut o gropiță. Pun o linguriță de sare și încep să frământ. Folosesc cam !/4 l apă la 1 kg de făină. Frământ bine aluatul și când e aprope gata pun un cubuleț de margarină sau ulei și mai frământ în continuare. Fac o cruce pe aluat și las să crească 1/2 oră. Împart aluatul în 4 și fac suluri pe care le împletesc câte două și le pun în tavile unse cu ulei sau cu margarină. Mai las să crească 1/2 oră și apoi le bag la cuptoul încins.
Când scot cele două pâini de la cuptor și din tavă le țin cam o oră învelite într-un ștergar ca să se înmoaie coaja.
.. si adaptata.
Trebuie mult mai multa apa (cam jumatate de litru la 1 kg faina). Si cu ulei in loc de margarina.
Si tot mi se pare ca a iesit deasa.. e inca in faza experimentala :).
(azi incerc varianta cu masline).

Ma bucur ca datorita acestui thread am ajuns sa fac paine. Mi se pare un lucru placut :).
Reply With Quote
Vechi 08.05.2011, 06:50:21
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Dacă faceți pâine cu măsline, în uleiul pe care îl folosiți puneți un cățel de usturoi pisat. Iese ceva, cum să spun ? Nebunie !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 08.05.2011, 07:53:08
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Am facut si eu paine cu masline,usturoi,rozmarin si cimbru-pot sa spun ca daca este zi de post,aceasta paine este suficienta ea insasi :)
De asemeni,am mai incercat si cu ardei iute taiat felii si parmezan sau...rosii uscate felii!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2011, 20:33:21
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
.. si adaptata.
Trebuie mult mai multa apa (cam jumatate de litru la 1 kg faina). Si cu ulei in loc de margarina.
Si tot mi se pare ca a iesit deasa.. e inca in faza experimentala :).
(azi incerc varianta cu masline).

Ma bucur ca datorita acestui thread am ajuns sa fac paine. Mi se pare un lucru placut :).
500 gr faina si 300 ml apa, 25 gr drojdie proaspata(la maia pun putin zahar, sare si o lingura faina). nu tb framantat mult, important e sa fie aluatul elastic. dupa ce a crescut( aluatul framantat il pun intr-un vas de plastic mai mare, in cuptor, unde e ferit de curent). cand aluatul e crescut il impart in 3 bucati, doua egale si unul mai mic. fiecare bucata o intind fasie. apoi le impletesc in 5. e o minunatie de paine !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Bibliei romanesti Alustor Intrebari utilizatori 3 09.10.2012 14:48:27
Fototeca ortodoxiei romanesti cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 2 09.02.2012 12:08:09
costume populare-traditii romanesti lore86 Generalitati 9 18.12.2011 11:22:37
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale razvan.mn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 20.04.2010 20:14:32
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 19:26:26