Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2011, 12:29:09
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Rabdarea este virtutea omului cu o "asezare interioara sanatoasa", nu insa si a celui ce doar "i se pare ca sta". Omul care nu se pripeste si care pe toate le judeca cu intelepciune, nadejde si iubire. Nu vrea ca totul sa-i fie oferit peste noapte. Omul rabdator intotdeauna stie ce asteapta. Pentru acesta timpul petrecut in asteptare nu este timp pierdut.

De fiecare data cand ma gandesc la rabdare, imi vine in minte chipul Dreptului Simeon. Rabdarea nostra nu va fi deplin incununata decat atunci cand va veni vremea ca si noi sa rostim "ca vazura ochii mei mantuirea Ta".
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 13:20:56
PuiMicGeorgiana's Avatar
PuiMicGeorgiana PuiMicGeorgiana is offline
Member

Data înregistrării: 09.02.2008
Smile

[SIZE=3]Cuvântul rãbdare este egal cu sudori, osteneli si stãruintã multã. Dar numai cine nãdãjduieste poate rãbda (Sf. Ioan Hrisostom).[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Cel ce rabdã îndelung totdeauna este vesel si bucuros (Sf. Efrem Sirul).[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Si o pilda foarte fru care mie mi-a placut tare multJ[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Bolile ne pricinuiesc mare folos si plata
cereasca daca le suferim cu rabdare[/SIZE]
[SIZE=3]Cu câtiva ani în urma un oarecare staret a fost mult chinuit de boli si în cele din urma a murit, fara sa cârteasca deloc. Dupa putin timp s-a îmbolnavit si ucenicul lui si, deoarece nu se mai îmbolnavise vreodata, a intrat în panica si se pregatea sa mearga în lume la medici, ca sa se tamaduiasca. Noaptea însa l-a vazut în somn pe staretul lui, care i-a spus:[/SIZE]
[SIZE=3]- Fiule, daca vrei, asculta-ma si sa nu mergi nicaieri. Fa rabdare! Eu n-am aflat aici nici un folos din faptele mele, ci numai boala m-a folosit. Stai asadar în Gradina Maicii Domnului si fa putina rabdare în dureri, si mult folos va afla sufletul tau.[/SIZE]
[SIZE=3]Atunci ucenicul s-a bucurat, a prins curaj si a facut rabdare. Dupa aceea simtea multa bucurie în dureri, pentru ca mintea lui se afla lânga Sfintii Mucenici si se veselea. [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
http://georgiana-speranta.blogspot.com/ Cate odata sa putem invinge avem nevoie de ajutor

Last edited by PuiMicGeorgiana; 29.04.2011 at 13:23:43.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre rabdare Simply_me Generalitati 39 10.07.2012 23:42:59
un sfat va rog... sper ca aveti rabdare sa cititi Suferinta Generalitati 14 14.12.2011 14:58:33
Rabdare Desideria Generalitati 12 02.08.2011 21:31:21
ce inseamna m-am sculat din cadere?(rabdare) innocentul Pocainta 0 21.05.2010 17:00:46