![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai de aceea am ajuns la această concluzie, pentru că am avut ocazia să merg la mai multe biserici. În București am frecventat peste 5. De cele mai multe ori raportul mi era de 3-4 femei la un bărbat. E adevărat, sunt și biserici unde bărbații sunt aproape la egalitate. Dar mai rar. Am fost și în zone rurale. Acolo poate chiar mai puțini bărbați am întâlnit. S-au făcut și statistici. Vezi link-ul dat în primele răspunsuri de Mihnea Dragomir
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inteleg ca sunteti barbat care mergeti la biserica. De ce ati ajuns sa frecventati biserica? Nu-i asa ca datorita educatiei primite din familie, de la mama, bunica, sotie...? ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Având în vedere experiența mea de viață, cred că nu poți ajunge la biserică dacă ești pasiv. Trebuie să fie și o căutare a ta, care să-și găsească răspunsul în Biserică. Last edited by N.Priceputu; 02.05.2011 at 10:07:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Foarte frumos ati spus. Adica trebuie sa cauti cu adevarat, nu sa fii ignorant si suficient. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum considerati cumva invers, adica tot ce fac neortodocsii e rau? Sau care e viziunea pe care o aveti vizavi de neortodocsi? Bunicii dvs credeti ca au avut posibilitatea mantuirii fiind in afara ortodoxiei? Intrebarile nu sunt puse cu rautate, ma intereseaza sincer problema. Si le pun dvs fiindca traind in ambele medii sunteti in masura sa dati raspunsuri din experienta, nu din carti. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bunicii mei s-au "botezat" la baptisti. Au murit in apostazie (lepadarea de ortodoxie este apostazie). Deci nu s-au mantuit. Ar fi putut avea zeci de alte pacate.. betivi, curvari, barfitori, lenesi etc.. Dar nu! Au fost de o calitate umana deosebita. Doar ce era mai grav au facut. Nu cred ca s-au mantuit. (Dumnezeu cu mila. Eu sper ca se va indura Dumnezeu de ei la Judecata.) In alta ordine de idei, eu nu inteleg de ce insisti (nu numai tu, ci si altii pe forum) cu mantuirea celor de alte confesiuni cand stim ca Adevarul in ortodoxie se gaseste. Noi ar trebui sa luam seama la noi. Ca aceia neortodocsi ajung poate in iad. Dar daca noi ortodocsi fiind, dam cu noroi in invatatura ortodoxa (care spune ca mantuirea este doar prin Hristos), mult mai aspru vom fi judecati! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Problema asta cu bunicii protestanti a existat si la mine in familie,ba chiar si strabunicii si alti unchi si matusi...acum de vreo 10 ani,mama a urmat si ea calea neoprotestantilor... De multe ori meditez la vietile pe care le-au dus,vieti frumoase,cai drepte de oameni spiritualizati,nu a existat nimic stramb sau rau in vietile acestor oameni,cel mai tare ma copleseste amintirea strabunicului,care era bunatatea materializata intr-un batran... Nu as putea sa jignesc pe nimeni,insa am vazut in ei o lumina si o bunatate noua,care nu exista la alti ortodoxi-si nu-mi dau seama de ce? Ca si copil si adolescent,i-am urmat pe toti la biserici,ortodoxe,catolice,protestante-insa botezul din biserica ortodoxa il datorez unei matusi,ortodoxa inflacarata(de fapt aproape singura in familie);insa de Pasti,Craciun si alte sarbatori importante nu lipseam de la biserica ortodoxa-in copilarie pt ca se impune autoritatea matusii,apoi pt ca am ales eu singura. Asa cum spuneam,meditez la existentele rudelor mele protestante si nu le gasesc nici un bai,si nu inteleg de ce nu s-ar putea mantui si ei pt viata dreapta si bunatatea pe care au raspandit-o in jurul lor si care a ramas legata de memoria lor??Este foarte complicat... Cine se vor mantui,oportunistii care au trait o viata de pacat dar s-au pocait pe patul de moarte,au fost spovediti,impartasiti si iertate le-au fost pacatele,chiar daca au traumatizat niste suflete(exemple de criminali,violatori,vrajitori,alcoolici,etc)????
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar cred ca si cei ca strabunicului tau si ca bunicii Annei, se vor mantui de asemenea.. Eu sunt convinsa ca nu doar ortodocsii se vor mantui. Sunt de asemenea convinsa ca ORTODOXIA, SIGUR ESTE O CALE SPRE MANTUIRE. Dar nu poate fi singura. La gramajoara de ortodocsi de pe planeta, este imposibil sa se intample asa ceva. E absurd ca restul, sa mearga toti in iad! Nu stim noi masurile lui Dumnezeu. Nu stim decat ceea ce a dorit El sa ne arate! Sunt sigura ca si asta se intampla cu un scop.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Harul Domnului lucreaza in Biserica prin cele 7 Sfinte Taine - Botezul, Mirungerea, Nunta, Preotia, Spovedania, Impartasania, Maslul. Problema este ca protestantii nu au aceste Taine. Fireste, sunt si ortodocsi care nu se raporteaza la aceste taine ca fiind purtatoare de har si participa la ele, asa ca la un ritual formal, sunt si criminali si hoti (talharul de pe cruce e cel mai bun exemplu) care se mantuiesc in extremis, pocaindu-se pe patul mortii si primind cu credinta (deci nu ca pe ceva formal) taina spovedaniei si a impartasaniei. Mai ales pe aceasta premisa se spune in Biserica noastra ca sectantii nu pot fi mantuiti, deoarece nu au aceste Sfinte Taine. Daca te raportezi la ele ca la simple acte de credinta si obiceiuri, e de neinteles, dar daca te referi la ele ca vehicul al Sfantului Duh, poti intelege mai bine de ce se spune asa. Poate ar fi bine sa ii citesti cartea, Calauza in credinta ortodoxa, care se gaseste pe scribd, ca sa intelegi anumite lucruri. Un pasaj e si aici: http://cleopasihastria.wordpress.com...ii-subiective/ Despre bunicii tai: nu ii poti trece la slujbele BO pentru adormiti (liturghii sau parastase), DAR poti sa te rogi, tu personal, pentru ei, cu dragoste, sa ii ierte Dumnezeu, poti citi acatistul pentru adormiti, care face minuni in sufletul omului si in care ne rugam pentru TOTI, TOTI cei adormiti, si pentru cei drepti, si pentru cei pacatosi, si pentru cei care se afla in iad : http://logos.md/rugaciuni/acatiste/adormiti. Sper din tot sufletul sa iti foloseasca. Cred ca ultimul tau gand merge in acord cu parerea fiului cuminte, al fratelui fiului risipitor: ia uite, astuia care si-a irosit viata si banii cu desfranatele pe coclauri ii face petrecere si taie vitelul, mie, care am stat acasa... E mai multa bucurie pentru un pacatos care se mantuieste decat pentru unul care din copilarie a pazit credinta si de la care se asteapta sa faca mereu ce trebuie. Dumnezeu vine pentru cei pacatosi, nu pentru cei drepti. Dar frati suntem cu totii si trebuie sa ne bucuram unul de celalalt.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nu merg la un anume preot ca nu e bn | ionut12 | Generalitati | 1 | 13.11.2010 13:21:32 |
Prea mult despre rau, prea putin despre bine | costel | Generalitati | 11 | 09.02.2009 20:58:42 |
VRAJITORII MERG SA SE SPOVEDEASCA? | roseliana | Vrajitoria | 2 | 05.03.2008 22:34:13 |
|