![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici se numără și sute de milioane de creștini care nu s-au născut ortodocși. Se poate spune despre un catolic din Peru, sau un baptist din Texas, sau un copt din Egipt, că "s-au lepădat" ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, deh, cand e nevoie sa ne justificam complexele de superioritate, merge orice explicatie, chiar necrestina. |
|
|||
|
|||
![]()
Faptul ca urmasul suporta consecintele apostaziei stramosilor nu implica si vinovatia lui. Ideea e sa nu fie ignorant si suficient si sa se intoarca la Adevar.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Si le-a zis: Oricine va primi pruncul acesta, in numele Meu, pe Mine Ma primeste; iar oricine Ma va primi pe Mine, primeste pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Caci cel ce este mai mic intre voi toti, acesta este mare. Iar Ioan, raspunzand, a zis: Invatatorule, am vazut pe unul care, in numele Tau, scoate demoni si l-am oprit, pentru ca nu-Ti urmeaza impreuna cu noi." Deci, acel om era cu Iisus sau nu? Nu era cu Iisus din moment ce ap. Ioan zicea ca nu ii urma lui Iisus impreuna cu ei, cu apostolii, chiar daca facea minuni in numele lui Iisus? De la cine erau atunci minunile daca acela nu il urma pe Iisus impreuna cu apostolii? Ia hai sa vedem ce raspuns da Iisus: "Iar Iisus a zis catre el: Nu-l opriti; caci cine nu este impotriva voastra este pentru voi ." (Luca 9:48-50) Dupa parerea dvs. aceste cuvinte au fost adresate doar apostolilor sau si urmasilor de astazi ai apostolilor? Daca da, de ce nu ascultati cuvintele Domnului care zice sa nu-i opriti pe cei care fac minuni in numele Lui chiar daca nu urmeaza apostolilor? Daca nu, atunci no comment. Last edited by Adriana3; 03.05.2011 at 14:00:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu poti crede ce vrei, adica ce consideri tu ca e corect din punctul tau de vedere in privinta minunilor, dar asta nu inseamna ca este corect si din punct de vedere ortodox; ori tu inca esti ortodoxa. Spun "inca", avand in vedere ca se produc convertiri mai mult sau mai putin asteptate printre membrii acestui forum. In privinta asta nu spun decat: Doamne fereste! Sa luam aminte si sa nu ne amagim: 21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. 22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? 23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea. 24. De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele și la îndeplinește asemăna-se-va bărbatului înțelept care a clădit casa lui pe stâncă. (Matei 7, 21-24) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca atare, pasajul care l-ai dat aici te invita inca si mai mult sa faci dupa cuvintele Domnului pentru ca nu ajunge sa zici Doamne Doamne din postura de ortodox, sau sa faci minuni din postura de ortodox, ca sa ajungi la Domnul daca nu faci ceea ce ti-a zis El sa faci. Iar in acest paragraf El zice bine ce trebuie facut dar nu ai citat tot ce a zis. Iar apoi, in afara acestui pasaj, una dintre cele spuse de El este si sa nu fie opriti cei care fac minunile in numele Lui. Simplu. Nu se refera deloc la dogme. Last edited by Adriana3; 04.05.2011 at 17:52:01. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|