![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca da,atunci sa inteleg ca afitmatiile tale,cum ca unde locuiesti NU poate fi vorba de BISERICA ORTODOXA SAU DUHOVNIC,sunt caracteristice catolicilor,sau sa imi fie cu iertare,sa le iau tot ca pe o cadere a ta ,caci din cate stiu eu la ROTTERDAM exista o BISERICA ORTODOXA ROMANA,DECI AFIRMATIA TA ESTE FALSA.
Luand in considerare faptul ca OLANDA este o tara unde duhurile necurate sunt la ele acasa,si nu cred ca un om ar putea sa stea drept acolo mai ales fara indrumarile si rugaciunile unui duhovnic,nu ma mira faptul ca esti pe cale sa faci cea mai mare greseala din viata ta. Inca o intrebare,daca tot ai deschis topicul,poti sa imi spui daca sti ceva despre biserica old catolica din Olanda,care dupa cum ii suna numele cred ca(nu sunt sigur) sa rupt din BISERICA ROMANO CATOLICA?
Caci trei sunt care marturisesc in cer:Tatal,Cuvantul si Sfantul Duh,si Acestia trei UNA sunt.http://www.youtube.com/watch?v=eAQhw...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=7ERVv...eature=related |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
IUNIE 2011 Joi, 2, orele 15:00' (Înălțarea Domnului) Luni, 13, orele 11:00' (Rusaliile - Sf. Treime) orele 15:00' (Concert de muzică clasică) Vineri, 24, orele 18:00' (Nașterea Sf. Ioan Botezătorul) orele 12:00'-16:00' (Spovedanii) Miercuri, 29, orele 18:00' (Sf. Apostoli Petru și Pavel) Nici macar o data duminica. Daca ma spovedesc vineri dupa-amiaza, cand ma impartasesc? Ca nu este Sf. Liturghie pana miercuri...si poate miercuri la ora 18 trebuie sa fiu in alta parte...Nu mananc nimic pana la ora 18? Sau cum functioneaza treaba? Apoi mai este frumosul mesaj pe udneva pe site unde scrie ca preotul nu ofera nici un fel de servicii religioase (sfintiri, nunti, botezuri, spovedanie...) celor care nu sunt membri cotizanti ai parohiei, cu plata la zi. Hmmmm, deci trebuie sa platesti ca sa ti se ierte pacatele? Hmmmm. Parca si BO spunea ca e universala si pentru toata lumea...nu un club exclusivist. Sigur, probabil ca exagerez, nici nu am intrebat cum este. Probabil ca preotul o sa iti asculte spovedania si fara sa se uite in lista de membri si caietul de cont. Dar din nou, NU din aceasta cauza se intampla conversia mea. Am fost in conditii si mai "vitrege." Citat:
Nu stiu nimic despre vechii catolici in afara de ce e pe wikipedia. Nu ma intereseaza...
|
|||
|
|||
![]()
Nu am cum sa nu ma intreb, oare pe un forum catolic, daca un catolic anunta ca trece la ortodocsi, tot acelasi tip de reactii se starneau? De aversiune generala ( cu cateva exceptii), mai mult sau mai putin exprimata, fata de persoana care a dezertat?
|
|
|||
|
|||
![]()
Convertirea religioasă de orice fel este un act de imaturitate. Valorile adevărate sunt universale, nu depind de vreun cult.
Însă religia la care te convertești spune ceva despre tine. Cei care se convertesc la Ortodoxie cred că sunt atrași fie de cultura smereniei, rugăciunii și înfrânării, fie de aspectul arhaic al ritualurilor. Prima tendință e bună. Cei care se convertesc la catolicism cred că sunt animați de dorința apartenenței la o organizație puternică și prestigioasă. E vorba deci de slavă deșartă. Cei care se convertesc la protestantism sunt oameni primitivi, cu o înțelegere superstițioasă a religiei, centrată pe cultul absolut al unei cărți. Ceva asemănător și la islam.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrebare retorica cred, cei care au o cat de cat o intuitie a Adevarului revelat intuiesc raspunsul :) |
|
||||
|
||||
![]()
Ca bine zici! Cam miroase a puscarie si a creiere spalate, pe aici prin zona
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si a arunca expresia "creere spalate" intr-un context in care contributia intelectuala proprie este undeva sub zero (zero fiind limita bunului simt si a decentei adica sa taci daca n-ai nimic util sau de bun simt de zis) este mai degraba o auto-caracterizare. Fara suparare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Nici in visele tale cele mai frumoase nu te vei putea ridica vreodata la rangul de a imi sterge mie pantofiorii de praf ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se putea si mai bine dar pentru inceput..este acceptabil. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Era o persoana erudita care trecuse de la catolici la ortodocsi, a fost de mai multe ori banat, ultima data doar pentru afirmatia despre corabia lui Petru ca ar semana mai degraba a Titanic. Explicatia banarii a fost ca acea persoana fiind erudita poate influenta pe unii catolici si pot deveni ortodocsi. N-am primit raspuns la intrebarea daca acea schimbare a parerilor s-a datorat si ajutorului primit de vreun user catolic. P.S. Cu toate acestea parerea mea e ca forumul catolic era mai ortodox decat acesta (adica si catolicii erau mai ortodocsi), foarte putini ecumenisti (adica sa fie catolici care sa aprecieze neoprotestantii). Last edited by catalin2; 04.05.2011 at 22:28:36. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 21:37:21 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 14:03:02 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune | adrian35 | Intrebari utilizatori | 8 | 07.05.2010 18:36:35 |
|