![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
7. Ci dimpotrivă, văzând că mie mi-a fost încredințată Evanghelia pentru cei netăiați împrejur, după cum lui Petru, Evanghelia pentru cei tăiați împrejur, 8. Căci Cel ce a lucrat prin Petru în apostolia tăierii împrejur a lucrat și prin mine la neamuri; 9. Și cunoscând harul ce mi-a fost dat mie, Iacov și Chefa și Ioan, cei socotiți a fi stâlpi, mi-au dat mie și lui Barnaba dreapta spre unire cu ei, pentru ca noi să binevestim la neamuri, iar ei la cei tăiați împrejur, 10. Numai să ne aducem aminte de săraci, ceea ce tocmai m-am și silit să fac. 11. Iar când Chefa a venit în Antiohia, pe față i-am stat împotrivă, căci era vrednic de înfruntare. Ce sa intelegem de aici despre sefie? |
|
|||
|
|||
![]()
Convertirea religioasă de orice fel este un act de imaturitate. Valorile adevărate sunt universale, nu depind de vreun cult.
Însă religia la care te convertești spune ceva despre tine. Cei care se convertesc la Ortodoxie cred că sunt atrași fie de cultura smereniei, rugăciunii și înfrânării, fie de aspectul arhaic al ritualurilor. Prima tendință e bună. Cei care se convertesc la catolicism cred că sunt animați de dorința apartenenței la o organizație puternică și prestigioasă. E vorba deci de slavă deșartă. Cei care se convertesc la protestantism sunt oameni primitivi, cu o înțelegere superstițioasă a religiei, centrată pe cultul absolut al unei cărți. Ceva asemănător și la islam.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inca ceva Doriana Ma doare sufletul ca de atata vreme pe un forum ortodox, dupa atatea fluvii de topice despre invatatura ortodoxa inca se mai face eterna confuzie intre ortodoxie si ortopraxie si ca judecati o invatatura aplicand nu criteriul Adevarului, ci dupa starea imperfecta in curs de desfasurare a oamenilor care o practica. Vei zice probabil ca dupa roade ii veti cunoaste. Si eterna generalizare: daca minoritatea ortodocsilor pe care i-ati intalnit pana acum va par cele mai mari lichele, cei mai vrednici de blamat, de haituit pentru pacate, hai sa ne facem ca ortodoxia n-a dat sfinti si martiri si asa n-o sa ne stea ca un ghimpe in coasta. Ai putea scuipa de trei ori in san ca ai scapat si de sfintii ortodocsi care au marturisit acelasi Adevar pe care il marturiseste si AlinB? Inteleg ca pe ortodocsii pe care ati reusit sa-i cunoasteti ii percepeti ca fiind de groaza, dar de ceilalti care au ajuns sfinti de ce nu va uimiti? Ortodoxia unora ca acestia de ce nu e buna de recunoscut dupa roade? Inteleg ca nu va plac unii ortodocsi, dar cu ORTODOXIA ce aveti? Inteleg ca nu vreti sa ajungeti ca noi astia de groaza, dar nu inteleg ce va opreste sa ajungeti ca sfintii ortodocsi, traitori adevarati ai Ortodoxiei? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu va intreb pe dumneavoastra altceva: Ce intelegeti din citatele pe care vi le-am dat din Sfantul Ioan Gura de Aur ? A gresit sfantul sau Petru a fost conducatorul apostolilor, cel mai mare si insemnat, limba si capul colegiului apostolic, invatatorul intregii lumi etc. ? Last edited by Erethorn; 04.05.2011 at 21:45:17. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
NU,nu se dau bani pentru spovedanie si NU preotul iti iarta pacatele,ci DUMNEZEU.Dar vad ca banii si mancarea au o importanta mai mare decat sufletul. Sau crezi ca ai murii daca nu ai manca pana la ora 18? Ori crezi ca un KORTING CARD care aproape ti-ar injumatatii costul tichetului ar fi o investitie proasta ca, oricum nu costa mult. Sfantul Apostol facea referire la harul din biserica lui HRISTOS, caci DOMNUL a intemeiat o singura BISERICA cea ORTODOXA. Cat despre celelalte biserici,ar trebui sa urmaresti SCHISMELE lor si sa vezi cum din BISERICA CATOLICA s-au rupt o gramada de secte anticriste si biserici old catolice care pangaresc CHIPUL LUI DUMNEZEU cu sodomismele lor de indraciti nebuni.(si toate astea chiar sub nasul tau). In cei 7 ani cat am stat in Olanda eu unul nu am vazut nici o lucrare a harului,ba dimpotriva doar lucrari diavolesti,dar pot sa iti spun un singur lucru:te afli pe un teren foarte alunecos de aceea ai si cazut dar,nadajduiesc ca DUMNEZEU se va milostivi si de tine cum sa milostivit si de altii. DAR SA NU UITI: BANG,BANG THEY SHOT YOU DOWN !!!
Caci trei sunt care marturisesc in cer:Tatal,Cuvantul si Sfantul Duh,si Acestia trei UNA sunt.http://www.youtube.com/watch?v=eAQhw...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=7ERVv...eature=related |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ați cunoscut catolici căldicei, înseamnă că e căldicel catolicismul ? Ați auzit de preoți pederaști, înseamnă că pederastia este lăudată de catolicism ? Etc. Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Ca bine zici! Cam miroase a puscarie si a creiere spalate, pe aici prin zona
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum am mai spus, eu nu am reusit sa gasesc citatele pe scribd, imi apar omiliile doar pana la 41. Am incercat de mai multe ori. Le-am gasit doar in engleza, unde nu sunt exact la fel, din cate inteleg eu engleza. http://www.newadvent.org/fathers/240188.htm De exemplu la primul paragraf citat: "He was the chosen one of the Apostles, the mouth of the disciples, the leader of the band." Dar aceste mici diferente nu au importanta, am dat raspunsul ca aceste citate sunt partizane. Pentru ca Sfantul Ioan Gura de Aur a spus despre mai multi Apostoli la fel, iar pe Sf. Pavel il considera la fel ca sfantul Petru. E ca si cum am citi ca cineva spune intro fraza ca Ion este un om bun si inteligent. In alta fraza ca George e tot un om bun si inteligent. Si la sfarsit tragem concluzia ca doar de George spune ca e un om bun si inteligent. Nici nu stiu daca catolicii il mai folosesc ca argument pe sfantul Ioan, e evident ca el nu avea deloc parerea primatului. Nu am dat citatele, de ce tot repetati acelasi lucru ca si cum n-as fi scris nimic? Iata-le din nou: În mai multe locuri din scrierile sale el zice de toți apostolii că au fost temeliile, stâlpii, șefii, dascălii, cârmacii, păstorii Bisericii. El zice de Petru, de Iacov și de Ioan că erau deopotrivă „cei întâi cu vrednicia între apostoli, temeliile Bisericii, cei întâi chemați și vârful ucenicilor.“ (cuvant la epistola catre Galateni, cap 1) Dacă într-un loc zice de Sf. Petru că: „Așa de mult s-a spălat Petru de lepădarea sa, încât a ajuns cel întâi dintre apostoli și universul întreg i-a fost încredințat“[123], altundeva zice deopotrivă de Petru și de Ioan că universul le-a fost încredințat. Zice de Sf. Pavel: „Îngerii primesc adeseori însărcinarea de a purta grijă de neamuri, însă nici unul din ei n-a cârmuit norodul ce i-a fost încredințat, precum Pavel a cârmuit universul întreg... Norodul evreu a fost încredințat arhanghelului Mihail, dar lui Pavel i s-a încredințat pământul, marea, locuitorii din toată lumea, chiar pustiul.“[125] „În împărăția cerului”, zice el, „nimenea va fi înaintea lui Pavel, acesta e un lucru vădit“[126]. El îl numește încă și cârmaciul Bisericii[127], vasul alegerii, trâmbița cerească, călăuza miresii lui Hristos (adică a Bisericii)“[128]. In a doua cuvântare despre rugăciune zice că rugăciunea are în sine o putere atât de mare încât „ea a scăpat din primejdii pe Petru și pe Pavel, stâlpii Bisericii, căpeteniile apostolilor, cei mai slăviți în cer, zidurile universului, păzitorii pământului și ai mării“[130]. „Turbura-se-va cineva, auzind că Pavel a stat împrotiva lui Petru, adică stâlpii Bisericii s-au ciocnit și au căzut unul preste altul? Căci ei sunt stâlpii cari sprijină și poartă acoperământul credinței; și nu numai stâlpii, ci încă pavăza și ochii trupului Bisericii, izvoarele și vistieria tuturor bunătăților; și dacă cineva ar zice despre ei tot ce și-ar putea închipui, totuși n-ar putea arăta îndeajuns vrednicia lor“[131]. „Hristos încredință lui Petru pe iudei și lui Pavel neamurile; nu zic aceasta de la mine, dar să ascultăm pe Pavel, care zice: <<Că cel ce au lucrat lui Petru spre apostolia tăierii împrejur, au lucrat și în mine întru neamuri>> (Galat. 2, 8). Căci după cum un înțelept general care, după ce a cunoscut cu îngrijire destoinicia fiecăruia, încredințează puterea unuia asupra cavaleriei și altuia asupra infanteriei, astfel desigur Hristos a împărțit oștirea sa în două părți, și a încredințat lui Petru pe iudei și lui Pavel neamurile. Cele două părți ale oștirii sunt diferite, însă generalul este unul.”[134] Eu am incheiat discutia, nu mai e nimic de spus, doar vorbe in plus despre ce credea Sf. Ioan Gura de Aur. |
|
||||
|
||||
![]()
Într-adevăr, adeseori noi, catolicii, uităm că Biserica Romei este Biserica zidită pe Petru și pe Pavel, nu numai pe Petru. Împreună în credință, împreună au zăcut în închisoarea Mamertină, împreună au luat cununa de martiri, legați cu același sfânt lanț.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Era o persoana erudita care trecuse de la catolici la ortodocsi, a fost de mai multe ori banat, ultima data doar pentru afirmatia despre corabia lui Petru ca ar semana mai degraba a Titanic. Explicatia banarii a fost ca acea persoana fiind erudita poate influenta pe unii catolici si pot deveni ortodocsi. N-am primit raspuns la intrebarea daca acea schimbare a parerilor s-a datorat si ajutorului primit de vreun user catolic. P.S. Cu toate acestea parerea mea e ca forumul catolic era mai ortodox decat acesta (adica si catolicii erau mai ortodocsi), foarte putini ecumenisti (adica sa fie catolici care sa aprecieze neoprotestantii). Last edited by catalin2; 04.05.2011 at 22:28:36. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 21:37:21 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 14:03:02 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune | adrian35 | Intrebari utilizatori | 8 | 07.05.2010 18:36:35 |
|