Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2011, 11:41:58
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Unii crestini spun ca frumusetea nu e buna, inteligenta nici atat! Sa fie din cauza ca le lipsesc si atunci strugurii TREBUIE sa fie acri?
Crestinii nu spun ca frumusetea nu e buna. Numai ca atunci cand se raporteaza la cele doua aspecte ale frumusetii (exterior-interior) nu vor sa se amageasca. De aceea, dau credit celei cu care pot trece in vesnicie, celei interioare.

Si noi ar trebui sa invatam ca, asemenea lui Dumnezeu, sa cautam la inima, nu la chipul omului. Este valabil si in caz personal, cautand mai ales spre cele dinlauntru, decat spre cele din afara ale noastre.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2011, 12:26:30
alexdu alexdu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.06.2009
Implicit

"Doi iubiti merg pe strada tinandu-se de mana. Pe langa ei trece o fata foarte frumoasa. baiatul intoarce capul si o admira. Iubita lui ii da un ghiont, iar el zice: Ce e draga, ce e frumos si lui Dumnezeu ii place."
Reply With Quote
Vechi 06.05.2011, 12:50:56
VladCat
Guest

Implicit

Nu cred că trebuie să scăpăm....dacă era așa, în loc de față, ne făcea Dumnezeu cu avatare din acelea cum are facebookul când nu uploadezi poze :D

lăsând gluma la o parte și eu îmi pusesem la un moment dat problema dacă dorința de a fi lângă un partener care să te atragă fizic (nu mă refer aci la modul pătimaș de a fi atras) nu e cumva superficială...dar după ce am citit din părintele Stăniloaie care vorbea de rolul atracției fizice în adâncirea comuniunii dintre soți, sau din Ioan Gură de Aur care vorbea despre felul cum frumusețea tinerelor îi poate împiedica pe viitorii soți să facă fapte nedemne de un creștin(și nu se referea numai la adulter), m-am lămurit că nu e cazul să mai îmi pun problema în continuare....

oricum merită subliniat ce spunea Vintage mai devreme...deși frumusețea e absoultă percepțiile noastre sunt relative...mie mi s-a întâmplat în trecut să mi se spună despre fete pe care le consideram frumoase că ”sunt urâte cu spume” .....dar vba aia ”e frumos ce-ți place ție”
Reply With Quote
Vechi 06.05.2011, 14:06:22
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Daca frumusetea exterioara este o reflectie a frumusetii interioare, nu cred ca este rea.
Cand insa frumusetea exterioara ascunde o uratenie interioara, atunci ea este cu siguranta cursa si prilej de mari pacate.

Fiti luminosi la chip, zic Parintii.
Si, ma gandesc eu, care om luminos nu este frumos ?!
Insa lumina chipului la care indeamna aceia este una izvorata din interior.

Reply With Quote
Vechi 06.05.2011, 15:25:39
Melissa
Guest

Implicit

~~„Să nu lauzi pe om pentru frumusețea lui și să nu te scârbești de om pentru chipul (fața) lui.” (înțelepciunea lui Isus Sirah 11, 2) Pe Dumnezeu să-L admiri și să-L lauzi ca pe Cel mai eminent meșteșugar, iar pe acela deloc, căci frumusețea ce o are, nu este proprietatea lui.~~ Sf.Ioan Gura de Aur

Deci pentru frumusetea exterioara nu avem nici un merit, ea vine ca un dar de la Dumnezeu. Numai EL stie de ce unora l-a daruit si altor nu. Atunci cand cineva se indoieste, minimalizeaza sau dispretuieste frumusetea exterioara a oamenilor,inseamna ca sfideaza si nu accepta lucrarea lui Dumnezeu.

Tot sfantul Ioan Gura de Aur spune, ca femeia frumoasa sa aibe grija sa nu devina desfranata iar cea urata, sa nu devina rea.

Deci iata ca si cele frumoase si cele urate, trebuie sa tina calea dreapta, pentru a ramane frumoase in interior.( pentru ca abia aceste atribute interioare le apartin ambelor categorii, dupa alegerile si credinta fiecaruia)

A fi frumos in interior este accesibil oricui, trebuie doar sa vrei si sa lupti cu diverse ispite pentru asta!!

Concluzia mea este ca daca nu putem fi toti frumosi pe exterior, macar sa incercam sa fim frumosi in interior,pentru ca asta depinde de noi!
Reply With Quote
Vechi 14.05.2011, 09:13:17
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Frumusetea fizica,daca o ai,sa te bucuri de ea dar sa nu te mandresti,sa nu te lauzi cu ea,sa nu te crezi superior fiindca nu esti.Cel mai mult conteaza frumusetea interioara,defapt numai ea conteaza.Un om e frumos daca are sufletul curat,daca este spovedit,impartasit,postit si smerit.
Frumusetea fizica este si ea un dar dar foarte foarte mic cu care cum am mai zis nu trebuie sa te lauzi,sa te mandresti sau sa te crezi superior.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
frumusetea interioara a omului Marta Generalitati 46 07.04.2014 23:57:33
Frumusetea colindelor Rodica52 Craciunul - Nasterea Domnului 86 08.01.2013 14:50:56
Frumusetea lui Dumnezeu in raport cu frumusetea noastra Rodica50 Intrebari utilizatori 0 09.10.2010 17:10:01
Frumusetea inmormantarii traiasca_budismul Intrebari utilizatori 1 09.03.2010 08:21:00
Frumusetea interioara versus frumusetea exterioara dayana_18 Nunta 3 22.02.2007 22:09:12