Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2011, 13:16:17
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Adriana, nu e deloc o revelatie, e doar marea ta mandrie, de care ti-am mai spus dar nu ti-a placut. Din mandrie crezi ca intelegi multe si vrajmasul te "ajuta" sa vezi ce vrea el, te face sa nu iti placa adevarul si sa nu il poti vedea. Doar ortodoxia nu iti placea, un rest orice ratacire era pe placul tau.
De fapt tu nu stii, pentru ca nu poti vedea, dar te lepezi de Hristos de fapt, pentru ca sfintii ne spun ca ereticii nu sunt cu Hristos. Dar desigur, tu toate le intelegi mai bine. Dar poate nu mi-am pierdut timpul degeaba discutand cu tine si, in viitor, poate vei vedea putin din adevar. Poate rugaciunile surorii tale te vor ajuta. Ce contrast, o sora calugarita ortodoxa si cealalta printre rataciti, lepadandu-se de ortodoxie.
Numai bine.
Catalin,

Judecatile tale nu ma ating. Daca te-ai fi nascut la catolici sau la protestanti, la fel ai fi zis, ca biserica in care esti este buna, si celelalte care il slujesc tot pe Domnul, sunt ratacite si vrajmasul ii ajuta sa vada ce vrea el. Daca te-ai fi nascut la catolici ai fi zis ca vrajmasul ii ajuta pe ortodocsi sa nu il recunoasca pe Papa si sa stea despartiti de Biserica mama catolica, daca te-ai fi nascut la protestanti ai fi zis ca vrajmasul ii face pe ortodocsi sa se inchine mortilor si asa mai departe. Tu nu esti capabil sa vezi lucrarea Domnului peste tot unde se afla ea, asa ca, singurul criteriu pe care il ai este: daca se intampla in biserica mea este de la Dumnezeu, daca se intampla in altele, este de la vrajmasul. Gandire tipic fundamentalista, indiferent de biserica in care se gaseste. Asa ca in oricare biserica sau religie te-ai fi nascut ai fi facut la fel, toate sunt gresite in afara de a ta doar pentru ca tu esti nascut in ea.

Si ca sa dau si un exemplu: este o minune la catolici pe care o recunosti ca valida din cauza ca s-a intamplat inainte de schisma: prefacerea reala a painii si vinului in Trupul si Sangele Domnului. Insa painea era de fapt de forma si marimea azimei folosita astazi de catolici, cum atunci s-a transformat in Trupul Domnului daca celebrarea cu azimi este o erezie dupa parerea ortodocsilor?

Numai bine Catalin!

Last edited by Adriana3; 07.05.2011 at 14:05:26.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10