Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2011, 01:28:54
Melissa
Guest

Implicit Sa spunem lucrurilor pe nume!

Citat:
În prealabil postat de HoratiuM Vezi mesajul
Adică am schimbat câteva replici pe un forum și deja ai reușit să-mi vezi păcatele? Nici nu mă cunoști și începi să emiți despre persoana mea păreri pe baza citirii în diagonală a replicilor mele și pe baza unor erori de raționament de gimnaziu? Scuză-mă că te întreb: tu ce fel de creștinism practici? Datul în boabe? Ghicitura în globul de cristal? Măi, dar ce de creștini inițiați pe aici! Scrii câteva replici și deja se oferă câte cineva să îți facă biografia spirituală!

Voi chiar nu vă dați seama de enormitățile pe care le emiteți cu atâta nonșalanță? Ce fel de duhovnic vă povățuiește să fiți atât de "smeriți" încât să faceți asemenea predicții și să vă arogați asemenea cunoașteri despre ceilalți prin niște biete replici pe internet?! Ți-am spus eu vreodată ce păcate ai? Îmi ești tu cumva duhovnic și nu știu?

Eu unul nu știu ce păcate ai, dar pot să-ți spun că ceea ce faci tu nu ține de creștinism pentru că încalcă toate normele unei atenții și ale unui discernământ creștin care mai are o idee despre taina persoanei. Ce fel de dreaptă socotință posezi când asumi o asemenea (im)postură? Și îți închipui că dreapta socotință e compatibilă cu erorile în gândire? Sau cu ignoranța filosofică și teologică? Sau cu văzutul paiului din ochiul celuilalt prin bârna din ochiul tău? Sau cu judecarea celuilalt nu prin prisma a ceea ce are cu adevărat de spus, ci prin prisma vânătorii de narcisisme pe care o instrumentezi ca să-i "vezi" păcatele și să arăți cu slavă ce "discernământ laser" ai?

Eu zic că e cazul să încheiem schimbul acesta de replici pentru că devine pur și simplu aiuritor.
Horatiu draga, din pacate ai dreptate si cred ca ai reusit deosebit de bine sa faci o sinteza si sa descrii atitudinea userului dobrin7m.
Poate acum va fi si Ioan_Cezar inteles mai bine ( ca a fost si el intr-o situatie similara cu Horatiu, clasat si etichetat de acelasi user, care tot astazi se lauda ca nu a osandit pe nimeni ,niciodata si nici nu se simte vinovata cu nimic!!!!), vis-a-vis de comentariile ce denota lehamite,respectiv "no comment"-urile, lasate lui dobrin7m.

Last edited by Melissa; 09.05.2011 at 01:45:51.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15