![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Luca 14,26. Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu. Și asta vi se pare lipsită de duh creștin? |
|
|||
|
|||
![]()
Faceti distinctie, Mantuitorul spune foarte clar ca trebuie sa-ti urasti si propriul suflet, deci nu discutam despre acelasi fel de ura.
Din citatul pe care l-am extras din textele dumneavoastra se intelege foarte clar atitudinea autorului fata de catolici: URA. Daca pentru dumneavoastra asta inseamna crestinismul si ortodoxia, be my guest, nu sunteti nici primul nici ultimul. Luati-va de mana cu domnul Catalin, a carui activitate, care de cand il stiu eu pe forum, se rezuma aproape exclusiv la a posta impotriva catolicilor si a protestantilor. Insa ganditi-va bine daca faceti un serviciu Ortodoxiei sau daca Ortodoxia pe care o intelegeti dumneavoatra este cea adevarata. Last edited by Erethorn; 10.05.2011 at 15:03:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, dacă cei mai apropiați ai noștrii ( inclusiv propriul suflet)trebuie urâți atunci când se împotrivesc voii lui Dumnezeu spre paguba veșnică a noastră, de ce credeți că ereticii ar fi cumva scutiți, sau ar trebuii iubiți mai mult decât cei mai apropiați ai noștrii? Nu sesizați că dvs v-ați abătut de la înțelegerea Adevărului? Cred că ne-am abătut de la subiect... Last edited by 88hharalambos; 10.05.2011 at 15:22:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In biblia mea scrie ceva de genul: "Sa-l iubesti pe aproapele tau". |
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai asta este că dvs nu știți...dar noi ceea ce știm vorbim
Citat:
Mântuitorul a spus Eu sunt Adevărul, Calea și Viața... Venirea după Hristos, înseamnă venirea după Adevăr, precum și împotrivirea fată de El, înseamnă împotrivirea față de Adevăr, logic și teologic, dacă vreți. Vedeți că înterpretarea la Biblia dvs are doar frânturi, acolo spune să iubești pe aproapele, dar nu și erezia și faptele lui rele, eretice. Catolicii, și în general occidentul care a fost marcat de diavoleștile închiziții, trec dintr-o extremă în alta, de la tortură s-a ajuns la sensibilitatea ca orice pomenire de ură, să fie grabnic sancționată. Dle, la noi ura nu înseamnă violență. Depinde ce percepție de înțelegere aveți asupra acestui termen, și asupra poruncilor evanghelice. Last edited by 88hharalambos; 10.05.2011 at 16:00:43. |
|
|||
|
|||
![]()
Ba v-am raspuns foarte clar - trimiterea la Biblie este eronata, pentru ca ati adaugat ceva cu de la sine putere !
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu mi-ați răspuns. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Casatoria in afara Bisericii Ortodoxe, recunoscuta sau nu? | Marius22 | Nunta | 168 | 26.06.2025 00:02:34 |
Mantuirea in afara Bisericii | catalin2 | Dogmatica | 280 | 23.09.2013 13:30:05 |
tainele bisericii | umilinta | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 24 | 23.01.2009 00:20:13 |
Botezul in afara Bisericii | maggie | Botezul | 8 | 03.12.2008 14:43:57 |
Despre tainele Bisericii Ortodoxe | strajeru | Secte si culte | 0 | 26.11.2007 01:39:33 |
|