Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2011, 14:51:37
88hharalambos 88hharalambos is offline
Member

Data înregistrării: 29.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Uneori nu este necesar sa dati citate atat de lungi.

Iata, de exemplu, din toata polologhia de mai sus, era suficient doar acest mic fragment:

Și cum că Latinii sunt eretici nici o trebuință este acum să arătăm, vreo dovadă. Că însuși aceasta, că avem atâta ură, și atât întoarcere, iată atâtea veacuri, despre dânșii, este arătată dovadă, că ca pre niște eretici îi urâm, adică precum și pe arieni, sau pe savelieni, sau pe macedonienii cei luptători de Duh.

ca sa ne dam seama ca este lipsita de duh crestin.
Ce vi se pare nepotrivit?? Este un fel a vorbii, dar și ura împotriva faptelor care se opun voii Lui Dumnezeu este chiar necesară și recomandată.

Luca 14,26. Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu.

Și asta vi se pare lipsită de duh creștin?
Reply With Quote
Vechi 10.05.2011, 14:59:02
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 88hharalambos Vezi mesajul
Și asta vi se pare lipsită de duh creștin?
Faceti distinctie, Mantuitorul spune foarte clar ca trebuie sa-ti urasti si propriul suflet, deci nu discutam despre acelasi fel de ura.

Din citatul pe care l-am extras din textele dumneavoastra se intelege foarte clar atitudinea autorului fata de catolici: URA.

Daca pentru dumneavoastra asta inseamna crestinismul si ortodoxia, be my guest, nu sunteti nici primul nici ultimul. Luati-va de mana cu domnul Catalin, a carui activitate, care de cand il stiu eu pe forum, se rezuma aproape exclusiv la a posta impotriva catolicilor si a protestantilor.

Insa ganditi-va bine daca faceti un serviciu Ortodoxiei sau daca Ortodoxia pe care o intelegeti dumneavoatra este cea adevarata.

Last edited by Erethorn; 10.05.2011 at 15:03:00.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2011, 15:16:54
Member

Implicit

Citat:
Faceti distinctie, Mantuitorul spune foarte clar ca trebuie sa-ti urasti si propriul suflet, deci nu discutam despre acelasi fel de ura.

Din citatul pe care l-am extras din textele dumneavoastra se intelege foarte clar atitudinea autorului fata de catolici: URA.
Da dle, Mântuitorul spune foarte clar ca trebuie sa-ti urasti si propriul suflet, dar spune și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, atunci când eceștia se împotrvesc Adevărului. Care îi diferența, ce distincție trebuie să fac??

Deci, dacă cei mai apropiați ai noștrii ( inclusiv propriul suflet)trebuie urâți atunci când se împotrivesc voii lui Dumnezeu spre paguba veșnică a noastră, de ce credeți că ereticii ar fi cumva scutiți, sau ar trebuii iubiți mai mult decât cei mai apropiați ai noștrii?

Nu sesizați că dvs v-ați abătut de la înțelegerea Adevărului?
Cred că ne-am abătut de la subiect...

Last edited by 88hharalambos; 10.05.2011 at 15:22:48.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2011, 15:27:08
Banned

Implicit

Citat:
Da dle, Mântuitorul spune foarte clar ca trebuie sa-ti urasti si propriul suflet, dar spune și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, atunci când eceștia se împotrvesc Adevărului.
Eu nu stiu din ce Biblie citati dumneavoastra, dar partea pe care am subliniat-o nu exista in Biblia mea (apropo, e o Biblie ortodoxa).

In biblia mea scrie ceva de genul: "Sa-l iubesti pe aproapele tau".
Reply With Quote
Vechi 10.05.2011, 15:45:32
Member

Implicit

Citat:
Eu nu stiu din ce Biblie citati dumneavoastra,
Tocmai asta este că dvs nu știți...dar noi ceea ce știm vorbim
Citat:
dar partea pe care am subliniat-o nu exista in Biblia mea (apropo, e o Biblie ortodoxa).

In biblia mea scrie ceva de genul: "Sa-l iubesti pe aproapele tau".
Dle, până acum nu mi-ați răspuns la nici o întrebare; aveți trimiterea la Biblie în postarea de mai înainte.
Mântuitorul a spus Eu sunt Adevărul, Calea și Viața...
Venirea după Hristos, înseamnă venirea după Adevăr, precum și împotrivirea fată de El, înseamnă împotrivirea față de Adevăr, logic și teologic, dacă vreți.

Vedeți că înterpretarea la Biblia dvs are doar frânturi, acolo spune să iubești pe aproapele, dar nu și erezia și faptele lui rele, eretice.
Catolicii, și în general occidentul care a fost marcat de diavoleștile închiziții, trec dintr-o extremă în alta, de la tortură s-a ajuns la sensibilitatea ca orice pomenire de ură, să fie grabnic sancționată.
Dle, la noi ura nu înseamnă violență.
Depinde ce percepție de înțelegere aveți asupra acestui termen, și asupra poruncilor evanghelice.

Last edited by 88hharalambos; 10.05.2011 at 16:00:43.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2011, 16:20:10
Banned

Implicit

Citat:
Tocmai asta este că dvs nu știți...dar noi ceea ce știm vorbim
Dle, până acum nu mi-ați răspuns la nici o întrebare; aveți trimiterea la Biblie în postarea de mai înainte.
.
Ba v-am raspuns foarte clar - trimiterea la Biblie este eronata, pentru ca ati adaugat ceva cu de la sine putere !
Reply With Quote
Vechi 10.05.2011, 19:11:26
Member

Implicit

Citat:
Ba v-am raspuns foarte clar - trimiterea la Biblie este eronata, pentru ca ati adaugat ceva cu de la sine putere !
Trimiterea erste trimitere, iar ce am spus eu este alceva, dar dvs se pare că nu faceți diferența...
Nu mi-ați răspuns.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria in afara Bisericii Ortodoxe, recunoscuta sau nu? Marius22 Nunta 168 26.06.2025 00:02:34
Mantuirea in afara Bisericii catalin2 Dogmatica 280 23.09.2013 13:30:05
tainele bisericii umilinta Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 24 23.01.2009 00:20:13
Botezul in afara Bisericii maggie Botezul 8 03.12.2008 14:43:57
Despre tainele Bisericii Ortodoxe strajeru Secte si culte 0 26.11.2007 01:39:33