![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Așa cum v-a sugerat și dna anna, e bine să stabiliți o întâlnire cu preotul și să îl puneți în gardă că e vorba de o spovadă generală a cuiva nespovedit de mult. Ca să știe cam cât timp să aloce. Scrieți pe hârtie păcatele de care vă amintiți. După aceea, rugați-vă ca Domnul să vă amintească păcate de care poate că ați uitat. Apoi (preferabil nu în aceeași zi) reexaminați-vă conștiința. Înainte de spovadă, examinați-vă conștiița pentru a treia oară, apoi cereți Domnului îndurare pentru contribuția dv la greutatea crucii Lui. După dezlegarea sacramentală, mulțumiți lui Cristos. Mărturisiți toate păcatele ! Mai bine este să mărturisești păcate lesne iertătoare, decât să fie vreun singur păcat de moarte rămas nespovedit. Deci, dacă nu știți de un păcat dacă e venial sau capital, plecați de la prezumpția că este capital. Cu timpul și cu experiența, le veți deosebi mai bine: acum, lăsați grija aceasta în seama preotului. Îndrăzniți mai mult ! Nu este o rușine de a cere preotului lămuriri suplimentare ori a-l ruga să repete anumite întrebări sau afirmații. Spre exemplu eu, foarte adesea, repet eu canonul penitențial primit, după care îl întreb pe preot: "am înțeles bine ?", în felul acesta fiind sigur, când plec de la spovadă, că nu am priceput altceva decât a spus el. Cu frățietate în Domnul, M.D.
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Povestea mea | ralucao | Intamplari adevarate | 7 | 07.03.2011 19:07:13 |
| povestea mea | Simonik | Nunta | 31 | 07.03.2011 14:42:29 |
| Povestea vietii mele | cipribm | Intamplari adevarate | 11 | 12.11.2009 21:00:55 |
| Povestea unui copil | RaduIoan | Intamplari adevarate | 5 | 22.05.2009 15:28:02 |
| Povestea mea. | ars_amandi | Intamplari adevarate | 19 | 25.06.2008 18:35:19 |
|
|