![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Cu cat te adancesti mai mult in interior, intri mai adanc in profunzime, ajungi la pacea launtrica. Cand pacea launtrica s-a instalat complet, asta dupa nenumarate lupte si nelinisti sufletesti, atunci ce mai ramane din tine este observatorul - miezul fiintei. Acela esti tu cu adevarat. Atunci ai puterea de o observa ce se intampla in jurul tau fara a mai reactiona si fara a te mai identifica cu ce iti este exterior. Atunci poti sa observi mecanismul, tiparele inconstiente care se repeta la nesfarsit cu majoritatea fiintelor umane care se constituie a fi niste masinarii ce functioneaza conditionat. Atunci cand ramai doar observatorul si nu inconstienta, in tine nu mai exista indoiala ca esti deja treaz, pe drumul cel bun, ai iesit din joc. 2.Mantuire inseamna trezire din somnul inconstientei spirituale. Dezidentificarea cu forma lumeasca pentru a fi totuna cu Viata. Trezirea din somn este mantuirea. Trezirea din somn inseamna sa mori inainte de a muri. In acest fel are loc lichidarea egoului uman si a tuturor formelor cu care a fost el identificat. Ceea ce ramane este fiinta eterna, nemuritoare sau Viata vesnica, exemplul daruit de Hristos, prin care este necesar sa treaca fiecare egou uman in parte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nicio legatura cu teoriile new age.
Trezirea are loc atunci cand reusiti sa va dezidentificati de formele lumesti efemere. Inconstienta spirituala este egoul si formele cu care el se identifica a fi un "eu" mic separat intr-un univers ostil. De aceea egoul este supus nasterii si mortii pentru ca voi cu adevarat sunteti nemuritori. Spiritul este nemuritor. Dar odata identificat cu egoul el devine adormit, inconstient, complet identificat cu formele efemere. Dezidentificarea de egou si formele lui inseamna trezirea spiritului. Este la fel cu ceea ce faceti in fiecare seara cand adormiti si cadeti in inconstiinta, atunci apar si cosmarele. Exista si somn constient. De exemplu atunci cand aveti un cosmar, noaptea in vis, daca deveniti constienti va puteti trezi imediat din cosmar iesind rapid din vis. Acelasi lucru il veti simti si cu cateva clipe inainte de a muri - vine ca un somn adanc sau ca agonie. Ambele sunt cadere in inconstienta spirituala. Agonia este lupta spiritului cu inconstientul. Acest vis frumos sau un cosmar este ceea ce sufletul inconstient (spirit adormit) viseaza dupa moarte - raiul sau iadul. Daca va ucideti egoul (muriti inainte de a muri) aveti posibilitatea sa muriti constienti - spiritul nemuritor este treaz adica dezidentificat cu egoul supus nasterii si mortii. Inainte de a muri sunteti pregatiti sa o faceti constienti - ramaneti vii adica neadormiti spiritual. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Nicio legatura. Nu ai trait dar le vei trai si tu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asadar, BO nu recunoaste nicio Taina in afara BO, in unele parti se reboteaza catolicii (in Grecia, daca am inteles bine). In schimb si din afara ortodoxiei pot ajunge persoane la fel ca si dreptii in Vechiul Testament, doar c anu vor avea botezul si nu vor putea sa-L vada pe Dumnezeu. O revelatie ampla a Judecatii finale o are Sf. Nifon: http://www.sfaturiortodoxe.ro/nifon/cap5.html |
|
|||
|
|||
![]()
Diferenta e ca noi am aflat care este adevarul, tu inca il cauti, desi crezi ca l-ai aflat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin folosirea lui "noi" in numele tau eul fals se simte intregit si totodata dominant in fata celuilalt care pare a fi singur in fata multimii. Din aceasta se poate vedea scindarea eului in doua parti - in loc sa fii tu insuti incerci sa ai o relatie cu tine insuti si cand aceasta nu mai merge intregesti falsul eu prin adunarea imaginara a micului eu cu ceilalti in numele tau. Prin urmare atunci cand esti singur, relatia dintre tine si celalalt eu devine una trista, o povara de indurat. Fii tu insuti si vei avea parte de "companie" placuta in orice situatie. Last edited by Tangun; 13.05.2011 at 20:55:27. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă tot Îl menționezi pe Hristos, noi credem că El este unicul Fiu al Lui Dumnezeu și că El Însuși este una din cele trei Persoane ale singurului Dumnezeu. Hindușii Îl văd ca un avatar al lui Brahman și, dacă nu mă înșel, budiștii Îl consideră un Bodhisattva. Tu ce crezi despre Iisus Hristos, dacă tot aduci vorba despre El?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|