Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2011, 14:06:28
antoniap
Guest

Implicit

Sfantul Ciprian a fost vrajitor notoriu. Si a ajuns episcop. E adevarat ca nu fusese botezat.

Sfantul Siluan Athonitul a ajuns calugar si sfant, dar in tinerete s-a luptat cu patimile si cu pacatele.

Cred ca ai nevoie de un sfat competent dat de un calugar imbunatatit. Sfantul Lavrentie de Cernigov pe unii ii incuraja, iar pe altii ii descuraja sa se faca preoti. Preotia este o misiune, nu o functie oarecare si presupune spirit de jertfa. Ai nevoie de sfatul cuiva care te cunoaste bine sau care cunoaste tainele dumnezeiesti. Exista oameni capabili de o mare pocainta. Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2011, 14:07:53
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Tot astfel se exprima Ioan Postitorul, Marele Vasile si nu numai ei: "Cel ce a curvit macar o data, preot sa nu se faca". Impedimentele la preotie sunt, de altfel, mult mai multe, dar nu le vom pomeni acum.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2011, 14:15:11
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

http://www.teologie.uaic.ro/pages.as...20110517011352

vad ca e pe baza de dosare ...

- Teologie Ortodoxă Pastorală:
- 50% - Media la disciplina Dogmatică Ortodoxă din anii de seminar (pentru seminariști) sau media la disciplina Limba și literatura română din anii de liceu (pentru ceilalți absolvenți)
- 40% - Media generală a anilor de studiu (seminar/liceu)
- 10% - Media generală de la bacalaureat

- Teologie Ortodoxă Didactică, Teologie Ortodoxă Asistență Socială și Artă sacră:
- 50% - Media la disciplina Limba și literatura română din anii de liceu/seminar
- 40% - Media generală a anilor de liceu/seminar
- 10% - Media generală de la bacalaureat

... numai ca la acte necesare trebuie recomandarea duhovnicului, binecuvantarea Episopului ... si acolo cred ca vei fi intrebat de mai multe ... si probabil de Dansii depinde totul ...

Last edited by Mirela0110; 17.05.2011 at 14:18:30.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2011, 14:18:25
Banned

Implicit

Vin si pun in cumpana o istorioara. Se spune ca un episcop a oprit de la slujire un preot care cazuse intr-o cursa, pare-se ca i se pusese ceva in bautura, apoi, o femeie fara Dumnezeu a pacatuit cu el. Preotul nu facuse pacatul cu voie, insa episcopul l-a oprit de la slujire. Dupa foarte multa vreme in care preotul a plans pentru aceasta rea intamplare, episcopul il cheama sa slujeasca si el impreuna cu soborul la o inmormantare. Se spune ca atunci cand preotul cu pricina a rostit: "...Tu esti Invierea si Viata..." mortul s-a ridicat din sicriu. Replica ierarhului: "Poate ca Dumnezeu te-a invrednicit de darul facerii de minuni, dar Liturghia nu-ti ingadui sa o savarsesti".
Reply With Quote
Vechi 17.05.2011, 14:25:42
Banned

Implicit

Parintele Ilie Cleopa, urmand indemnul Sfantului Simeon al Tesalonicului, daca gasea in candidatul la preotie un pacat greu, opritor conform sfintelor canoanelor il trimitea la episcop. In general, pot sa spun, parintii imbunatatiti nu dau marturii prea usor, sunt constienti ca nu-i de joaca cu hirotonia, preferand, in unele situatii, sa-si trimita fiul duhovnicesc la episcop. Acesta, incunostiintat fiind, poate decide sa-i acorde sau nu dispensa prin iconomie duhovniceasca. Trebuie precizat ca "prin dispensa nu se abroga canoanele, ci numai se interpreteaza temporar spre a se aplica de la caz la caz, in spiritul legii Domnului si al Bisericii".
Reply With Quote
Vechi 17.05.2011, 14:18:18
petrisor.nicu petrisor.nicu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.05.2011
Implicit inca ceva

a curvi nu se refera la a intretine relatie sexuala din dragoste doar o data!! ins a o face din placere trupeasca nu stiu cum sa ma exprim dar totusi am sa intreb un preot ca sa stiu exact ce am de facut
Va multumesc pentru pareri!!
si nu vreau sa fac asta pentru functioe sau statut social!!!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vreau un sfat anocica Generalitati 14 19.02.2014 09:40:08
Vreau sa o uit... riquez Intrebari utilizatori 91 16.12.2011 19:38:47
Vreau sa vorbesc cu un preot daca exista preoti pe forum andrutza151 Preotul 1 29.08.2011 14:01:51
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 14:04:07
Vreau si eu pui Muzica Bisericeasca 2 01.04.2008 21:37:26