Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 19:19:50
tot-Laurentiu's Avatar
tot-Laurentiu tot-Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

.................................................. ........................

Last edited by tot-Laurentiu; 11.10.2019 at 22:48:11.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 19:43:20
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tot-Laurentiu Vezi mesajul
Sunt 3 mari grupari rătăcite de care fiecare ortodox trebuie sa se ferească:

1. "Pucioșii" numele le este dat după localitatea Pucioasa unde de obicei au loc adunările acestei grupări sectante numită și "Noul Ierusalim". Boala de care suferă aceștia constă în tot felul de viziuni și arătări "suprafirești" și "așa zise" descoperiri cerești și alte asemenea rătăciri.

2. "Visarioniștii" această denumire este un derivat de la numele ipodiaconului Visarion Iugulescu pe care aceștia îl idolatrizează și căruia au ajuns să-i aducă cinstire mai mult decât Lui Dumnezeu. Pot fi recunoscuți ușor după isteria exacerbată de care dau dovadă atunci când le este contrazisă orice învățătură visarionistă ce provine de la mentorul lor. Deasemenea au foarte multe apucături care nu au nici o legătură cu învățătura Sfinților Părinții și cu Tradiția Bisericii Ortodoxe cum ar fi cântatul în Biserică cu instrumente muzicale (tâlcuire greștă făcută de ei, precum sectarii, a versetului din Biblie (Ps.150 3-5). Oricine nu este de acord cu vreo învățătură visarionistă este penalizat în binecunoscutul stil "visarionist".

3. "Ostașii Domnului" sunt membrii altei grupării exclusiviste numită "Oastea Domnului". Există oarecare asemănări între "visarioniști" și cei din Oastea Domnului una dintre ele este cântatul cu instrumente muzicale în biserică. O parte dintre "visarioniști" fac parte și din "Oastea Domnului". Mai multe despre "Oastea Domnului" puteți afla în "Ne vorbește Părintele Cleopa" volumul 3.
vezi ca iti atragi mania lui vsovivi, care e un fel de apostol pucios pe acest forum

sunt de acord cu cele scrise, mai ales cu punctul 2, pe care il cunosc foarte bine.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 20:51:10
tot-Laurentiu's Avatar
tot-Laurentiu tot-Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Last edited by tot-Laurentiu; 02.08.2016 at 18:33:11.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2011, 18:12:49
claudiags claudiags is offline
Banned

Data înregistrării: 17.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
vezi ca iti atragi mania lui vsovivi, care e un fel de apostol pucios pe acest forum

sunt de acord cu cele scrise, mai ales cu punctul 2, pe care il cunosc foarte bine.
Cateva observatii: se cunoaste foarte bine din textul pe care l-ai postat ca nu stii nimic despre Parintele Visarion; nu stiu cu ce drept iti permiti sa spui asemenea lucruri, care nu sunt decat niste minciuni spuse din rautate , sau din invidie sau poate pentru ca asa ai auzit de la altii. "Isterie exacerbata", "ipodiacon", "invatatura visarionista", "cantatul in biserica cu instrumente muzicale"....cine nu cunoaste chiar crede lucrurile pe care le spui.Chiar nu ti-e frica de Dumnezeu? Daca noi, cei care l-am cunoscut pe parintele Visarion si care ii urmam sfaturile si invataturile care nu sunt altceva decat invataturile Sfintilor Parinti, invataturile pe care le auzim si la alti parinti precum parintele Justin Parvu, Parintele Cleopa , si altii precum dansii, daca noi suntem niste sectanti atunci de ce pomenirile dansului se fac la manastirea Cernica ? de ce nu suntem dati afara? Daca nu va convine sau nu v-a convenit ceva, dati-va la o parte, dar macar lasati pe altii sa se bucure...nu mai improscati cu noroi. Lasati acest forum sa fie destinat unor discutii cordiale si frumoase, spre Slava lui Dumnezeu, nu-l transformati in mijloc de barfa si de ponegrire!
Reply With Quote
Vechi 17.05.2011, 19:03:41
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de claudiags Vezi mesajul
Cateva observatii: se cunoaste foarte bine din textul pe care l-ai postat ca nu stii nimic despre Parintele Visarion; nu stiu cu ce drept iti permiti sa spui asemenea lucruri, care nu sunt decat niste minciuni spuse din rautate , sau din invidie sau poate pentru ca asa ai auzit de la altii. "Isterie exacerbata", "ipodiacon", "invatatura visarionista", "cantatul in biserica cu instrumente muzicale"....cine nu cunoaste chiar crede lucrurile pe care le spui.Chiar nu ti-e frica de Dumnezeu? Daca noi, cei care l-am cunoscut pe parintele Visarion si care ii urmam sfaturile si invataturile care nu sunt altceva decat invataturile Sfintilor Parinti, invataturile pe care le auzim si la alti parinti precum parintele Justin Parvu, Parintele Cleopa , si altii precum dansii, daca noi suntem niste sectanti atunci de ce pomenirile dansului se fac la manastirea Cernica ? de ce nu suntem dati afara? Daca nu va convine sau nu v-a convenit ceva, dati-va la o parte, dar macar lasati pe altii sa se bucure...nu mai improscati cu noroi. Lasati acest forum sa fie destinat unor discutii cordiale si frumoase, spre Slava lui Dumnezeu, nu-l transformati in mijloc de barfa si de ponegrire!

am poate sute de mesaje facute despre visarionisti. mai ales ca acum vreo 2 ani am mai activat pe forum sub alt nume de user.
faptul ca mi-ai citit ultimul comentariu nu inseamna ca esti mai stiutor.

daca mi-ai vizita profilul ai sti, ca as putea spune "NU, nu mi-e frica" ... desi nu o spun.

ce faci? bagi in aceeasi oala pe Visarion, Iustin Pirvu si Cleopa?
nu e corect.

sa ma dau la o parte? sa tac si despre cei ce deschid cartea? ca exemplu.
stiu ... pr Visarion nu deschidea cartea...

repet, am scris enorm pe acest forum deste visarionisti.
nu vei avea rabdare sa cauti ce am scris.
si repet a mia oara, desi am indoieli si in privinta lui, toate vorbele mele au fost indreptate in spre visarionisti NU in spre pr Visarion...
dar treceti cu vederea, mereu, acest amanunt, in mod voit.
nu stiu de cat timp esti tu in "Lucrare", dar as fi curios sa stiu.

mai de mult rugam pe cineva sa nu reinceapa subiectul Visarion, apoi am lansat o provocare cuiva, ramasa fara raspuns.

iti lansez si tie aceeasi PROVOCARE.
spune aici, sa vada toti,unde am mintit in legatura cu pr Visarion.
repet: ESTE O PROVOCARE...
sper ca nu ma lasi sa astept ca celalalt.

iar daca nu raspunzi provocarii ... de ce ma acuzi?!
Reply With Quote
Vechi 17.05.2011, 19:34:50
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
... "Isterie exacerbata", "ipodiacon", "invatatura visarionista", "cantatul in biserica cu instrumente muzicale"...
vrei sa spui ca era mai mult decat ipodiacon?

si nu am afirmat vreodata ca visariosistii ar canta in biserica cu instrumente ...
nu mai imi pune in gura cuvinte ce nu imi apartin.
restul, nu stiu de unde le-ai scos ... nu de la mine.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2011, 19:58:38
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

si asta m-a lasat cu ochii in soare ...
a mai observat cineva ca majoritatea visarionistilor vin, fac 1-2 comentarii si apoi pleaca? de ce le e frica? ca doar se cred niste privilegiati in ochii lui Dumnezeu ..
Reply With Quote
Vechi 17.05.2011, 21:19:38
Banned

Implicit

Citat:
am poate sute de mesaje facute despre visarionisti. mai ales ca acum vreo 2 ani am mai activat pe forum sub alt nume de user.
faptul ca mi-ai citit ultimul comentariu nu inseamna ca esti mai stiutor.

daca mi-ai vizita profilul ai sti, ca as putea spune "NU, nu mi-e frica" ... desi nu o spun.

ce faci? bagi in aceeasi oala pe Visarion, Iustin Pirvu si Cleopa?
nu e corect.

sa ma dau la o parte? sa tac si despre cei ce deschid cartea? ca exemplu.
stiu ... pr Visarion nu deschidea cartea...

repet, am scris enorm pe acest forum deste visarionisti.
nu vei avea rabdare sa cauti ce am scris.
si repet a mia oara, desi am indoieli si in privinta lui, toate vorbele mele au fost indreptate in spre visarionisti NU in spre pr Visarion...
dar treceti cu vederea, mereu, acest amanunt, in mod voit.
nu stiu de cat timp esti tu in "Lucrare", dar as fi curios sa stiu.

mai de mult rugam pe cineva sa nu reinceapa subiectul Visarion, apoi am lansat o provocare cuiva, ramasa fara raspuns.

iti lansez si tie aceeasi PROVOCARE.
spune aici, sa vada toti,unde am mintit in legatura cu pr Visarion.
repet: ESTE O PROVOCARE...
sper ca nu ma lasi sa astept ca celalalt.

iar daca nu raspunzi provocarii ... de ce ma acuzi?!

Cu scuzele de rigoare, nu am timp sa caut pe forum miile de mesaje pe care le-ai scris. Si nu caut nici provocari; ma doare sufletul pentru ceea ce se scrie aici despre parintele, doar atat.Nu te ajuta cu nimic sa stii de cat timp il cunosc eu pe parintele Visarion si nu ar conta nici daca l-as cunoaste de 2 zile, nici de peste 20 de ani - sufletul simte din secunda 2 ceea ce este duhovnicesc si deosebit, mai ales sufletul care are nevoie si care il cauta pe Dumnezeu. Nu am deschis subiectul ca sa deranjez cu ceva, pur si simplu am postat mesajul pt ca nu este adevarat ceea ce spuneti despre parintele si despre asa numitii Visarionisti. "ce faci? bagi in aceeasi oala pe Visarion, Iustin Pirvu si Cleopa?" tocmai prin aceasta fraza, dai dovada ca sunt vorbe care iti apartin si care sunt indreptate catre parintele Visarion.Este adevarat ca am postat la unul din mesajele tale si am facut referire la un text care ii apartinea altcuiva, lui tot-laurentiu (nu-mi mai amintesc exact daca el este), oricum imi cer scuze, a fost o confuzie din partea mea.Mie nu-mi este frica de nimeni - asa ca visarionista ce sunt - decat de Dumnezeu :). Dar cred ca acei Visarionisti care au postat doar 1-2 comentarii au "fugit" probabil nu pentru ca le-a fost teama ci pentru ca nu e frumos sa faci atata galceava, pe un forum crestin-ortodox, intre crestin-ortodocsi. Si inca ceva...nu stiu cu cine vorbesti tu sau nu stiu daca sunt doar impresiile tale dar, ai vreo dovada cand spui ca visarionistii "se cred niste privilegiati in ochii lui Dumnezeu .. " ? Pe bune, deci la toate aberatiile care se scriu aici chiar ca dupa 1-2 postari te lasi pagubas si fugi cat vezi cu ochii...e mai sanatos decat sa te incarci de pacate numai citind.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2011, 16:40:34
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cu scuzele de rigoare, nu am timp sa caut pe forum miile de mesaje pe care le-ai scris. Si nu caut nici provocari; ma doare sufletul pentru ceea ce se scrie aici despre parintele, doar atat.Nu te ajuta cu nimic sa stii de cat timp il cunosc eu pe parintele Visarion si nu ar conta nici daca l-as cunoaste de 2 zile, nici de peste 20 de ani - sufletul simte din secunda 2 ceea ce este duhovnicesc si deosebit, mai ales sufletul care are nevoie si care il cauta pe Dumnezeu. Nu am deschis subiectul ca sa deranjez cu ceva, pur si simplu am postat mesajul pt ca nu este adevarat ceea ce spuneti despre parintele si despre asa numitii Visarionisti. "ce faci? bagi in aceeasi oala pe Visarion, Iustin Pirvu si Cleopa?" tocmai prin aceasta fraza, dai dovada ca sunt vorbe care iti apartin si care sunt indreptate catre parintele Visarion.Este adevarat ca am postat la unul din mesajele tale si am facut referire la un text care ii apartinea altcuiva, lui tot-laurentiu (nu-mi mai amintesc exact daca el este), oricum imi cer scuze, a fost o confuzie din partea mea.Mie nu-mi este frica de nimeni - asa ca visarionista ce sunt - decat de Dumnezeu :). Dar cred ca acei Visarionisti care au postat doar 1-2 comentarii au "fugit" probabil nu pentru ca le-a fost teama ci pentru ca nu e frumos sa faci atata galceava, pe un forum crestin-ortodox, intre crestin-ortodocsi. Si inca ceva...nu stiu cu cine vorbesti tu sau nu stiu daca sunt doar impresiile tale dar, ai vreo dovada cand spui ca visarionistii "se cred niste privilegiati in ochii lui Dumnezeu .. " ? Pe bune, deci la toate aberatiile care se scriu aici chiar ca dupa 1-2 postari te lasi pagubas si fugi cat vezi cu ochii...e mai sanatos decat sa te incarci de pacate numai citind.
pana la urma ... ce am spus gresit, ce am mintit?
Reply With Quote
Vechi 19.05.2011, 09:56:49
Banned

Implicit

Citat:
pana la urma ... ce am spus gresit, ce am mintit?
Ori nu intelegi ce scriu eu, ori vrei sa imi pui nervii la incercare :)! Nu o sa reusesti pt ca eu sunt foooarte calma din fire :)!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Visarion Iugulescu mihele_m Intrebari utilizatori 12 21.05.2014 12:12:17
Parintele Visarion MIHAELA095 Generalitati 15 12.05.2014 17:11:12
Ierodiacon Visarion Iugulescu geo.nektarios Generalitati 97 02.06.2012 16:26:27
Visarion Iugulescu vylyca84 Stiri, actualitati, anunturi 10 01.06.2012 15:56:59