Citat:
În prealabil postat de Liviu33
Mie preotii barbosi nu-mi inspira incredere. Din putinele experiente avute pana acum am reusit sa trag concluzia ca barba nu e deloc un semn al smereniei si preotiei cu vocatie ci un mijloc de a-si face reclama. Vorbesc de preotii de mir. Apoi am vazut ca sunt preoti carora barba le sta groaznic si ma intreb daca ei se uita in oglinda. Am vazut parintei tineri pe care barba nu-i caracteriza. Consider ca un preot ingrijit inspira mai multa incredere. Ca simplu credincios ma intereseaza cum gandeste preotul, ce e capabil sa faca si mai ales ce exemplu ofera. Barba ar trebui sa fie o distinctie, sa fie semn al unor merite duhovnicesti!
|
ma tu nu esti ortodox numa cu numele, ai putea pentru ca sa sti ce inseamna smerenia altfel, si nu mai incilci barbile preotilor, da nu de alta, ca si io port barba, si nu-i bai, de aia.io zic sa te uiti si tu bine in oglinda sa vezi ce moaca de pacatos vezi si nu mai rupe celofanele de pe borcanele lu'alti.lasa-i cum io lasat Dumnezeu Sfintu si Alduitul,si te uita de ii putea in sufletelul ala lu' omul cela urit sa vezi ce nu ai vazut ca te crucesti nu alta.
daca pe un om il caracterizezi dupa haina sau aspectul exterior gresesti,incearca sa ii intri in inima lui si ai sa te minunezi ce gasesti acolo este ceia ce a pus Dumnezeu care nu se uita la chipul omului, nici la hainele cele sclipitoare,nici la averile materialnice ci la ceia ce este adunat in traista spirituala a fiecaruia.inima fiecaruia[dupa Discovery]are o memorie precum ramii in computer, daca in acea memorie il ai pe Dumnezeu, Hristos Domnul, restul e ok.
Domnul sa te lumineze sa vezi cu ochii mintii.Amin.