![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hai s-o luam altfel, ca nu ne intelegem. Arata-mi unde am spus eu ca Visarion este eretic, ca Visarion a facut nu stiu ce ... Sa sti ca Iuda era si el ucenicul lui Iisus. Daca zic ca era iubitor de arginti inseamna ca-L jignesc pe Iisus?! Pr Visarion nu prea s-a comportat cum se comporta cei 2 si nu doar ei. Si ca sa-ti dau un exemplu, Visarion nu s-a dus, asa cum a facut Costel, in altar sa-i spuna preotului "astazi nu tii predica, o citesti pe a lui Taica Parinte", acesta conformandu-se in tacere, ca altfel era de rau. Este un mic, mic, exemplu. Spui ca nu esti "ucenica" dar spui "noi", interesant ![]() Si NU! Chiar NU imi este rusine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am spus nicaieri ca nu sunt ucenica nici nu am afirmat, dar cred ca se intelege din mesaje ca sunt..si poate e prea mult spus pt mine faptul ca sunt o ucenica a dansului. Comparatia pe care ai facut-o cu Iuda si cu Domnul chiar nu isi are sensul aici.Aberezi in tot ceea ce spui si esti total pe langa subiect. Ca sa nu mai spun ca nu esti coerent in ceea ce spui, de la un mesaj la altul.Ar trebui sa-ti crape obrazul pt tot ceea ce spui pentru ca fabulezi cu o nerusinare crasa. Cine te crede nu poate fi decat un nebun ca si tine! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by alinutza109; 19.05.2011 at 16:11:06. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O, daaa, M-ai prins ... v-am confundat. Asta da greseala ce trebuie pedepsita si care arata ce ganduri ascunse am, asa e ... Repet: spune, oricare dintre voi, ce am mintit, care este incoerenta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
am si eu membru al acestei "lucrari" cam 12 ani. o fi mult, o fi putin ... eu zic ca este destul, pentru a cunoaste multe din "bucataria" acestei grupari. asa ca pot sa afirm, fara teama, ca aproape tot ce a scris pr David despre visarionisti este adevarat. la fel si ce s-a scris in cartea "Biserica, sectele si fratii mincinosi", pe care am citit-o cand eram inca visarionist. imi aduc aminte ca incercam sa gasesc ceva neadevarat si sa ma conving singur ca ce scrie nu este adevarat. nu prea am reusit. imi aduc aminte de un dialog intre un parinte al lucrarii, proaspat hirotonit, si IPS Teodosie, pe atunci vicar. acesta incerca sa-l convinga pe parinte ca, din ce stie el, "lucrarea" nu prea este in regula. vazandu-i incapatanarea, inaltul i-a spus: e, poate nu stii chiar tot despre ei. stia, insa cam tot. dar din smerenie a ramas ucenic in continuare. si a patimit pentru asta. la inceputul anilor '90 nu aveai curajul sa spui ca esti visarionist. acum se mandresc cu asta. am plecat dintre ei, in momentul in care m-am saturat de derapaje fata de dogma, interese personale, orgolii ce calcau in picioare preoti, scandaluri, discutii contradictorii. se crease un cult al pr Visarion. se ajunsese pana la substituirea preotilor ca duhovnici. nu pot sa-l uit pe nea Ion Leonida cum striga, la prpriu: "nu aveti nevoie de popi, la popi doar va marturisiti pacatele inaintea lui Dumnezeu. iar duhovnicia v-o luati din predicile lui Taica Parinte". as putea sa scriu muuuuuult . ma opresc aici. |
|
||||
|
||||
![]()
dar, asa cum spunea si pr David, pr Visarion are meritul deca fi adus pe multi la biserica. si mai ales pe tineri.
iar in plus, exista o mare multime de fapte bune. sute de scoli si spitale au fost "dotate" cu icoane, in fiecare salon sau clasa, mii de copii orfani, abandonati au fost botezati, mii de morti ai nimanui nu au "beneficiat" de serviciile crematoriilor si nu au fost aruncati la canal, pentru ca au fost preluati de visarionisti, direct de la morga, si ingropati cu preot, cu slujba, au avut parte de parastase, de pomeniri. nu stiu daca mai exista, in Romania, cineva, oricine, parinte, patriarh sau alta institutie care sa fi facut macar un sfert din ce au facut visarionistii. sunt foarte bine organizati. pentru cei ce nu dau importanta cuvenita acestor fapte, le spun ca este foarte greu sa participi activ la inmormantarea unui mort uitat prin frigidere saptamani sau chiar luni ... scriu toate acestea pentru ca vreau sa fiu corect. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca foloseste cuiva sa stie faptele "visarionistilor". Urmeaza sa completezi ca icoanele erau "picturi naive", ca preotii care savarseau slujbele erau rataciti ca si visarionistii, si altele . Dar mai mult decat atat draga Dumitru tu stii foarte bine ca toate aceste lucruri se faceau cu bani. Si cu multa truda. Bani care erau stransi de la cei care vroiau sa participe de buna voie. Dar tu ai gasit de cuviinta sa spui ca era "zeciuiala". Daca nu ar fi o porunca de a nu jura "nici pe cer nici pe pamant", te-as ruga sa juri ca tot ceea ce ai scris este adevarat. Si poate as incepe sa te cred.Apropo, tu mai ai "legitimatia" acea de care vorbeai? Ca mie nu mi-au dat ...si sa vezi ce o sa ma razvratesc. Trimite-mi si mie o copie daca nu e nominala, poate e valabila si copia...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by alinutza109; 19.05.2011 at 19:56:24. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Visarion Iugulescu | mihele_m | Intrebari utilizatori | 12 | 21.05.2014 12:12:17 |
Parintele Visarion | MIHAELA095 | Generalitati | 15 | 12.05.2014 17:11:12 |
Ierodiacon Visarion Iugulescu | geo.nektarios | Generalitati | 97 | 02.06.2012 16:26:27 |
Visarion Iugulescu | vylyca84 | Stiri, actualitati, anunturi | 10 | 01.06.2012 15:56:59 |
|