Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2011, 00:03:20
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
si mie mi-a placut filmul.
Ma bucur.

Citat:
dar unii ar putea sa nu fie de acord cu tine.
chiar aceasta apropiere de evanghelie, de care vorbesti, il poate face sa fie considerat nu tocmai bun pentru copilul crestin.
Nu inteleg ce vrei sa spui.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2011, 16:09:29
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Ma bucur.

Nu inteleg ce vrei sa spui.
despre Harry Potter ce spui?
ambele filme promoveaza magia. iar HP este un film nu prea apreciat de cler, mai ales cel ortodox.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2011, 16:40:14
Banned

Implicit

Citat:
despre Harry Potter ce spui?
ambele filme promoveaza magia. iar HP este un film nu prea apreciat de cler, mai ales cel ortodox.
Nici unul nu promoveaza magia, dupa parerea mea.

In orice caz, C.S. Lewis nu poate fi acuzat nici macar in gluma de asa ceva; dar, asta cu conditia sa avem proprietatea termenilor si sa distingem intre "magic" si "magie" ca imagerie culturala, pe de o parte, si magia reala, aceea pe care crestinismul o dezavueaza.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2011, 17:00:20
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nici unul nu promoveaza magia, dupa parerea mea.

In orice caz, C.S. Lewis nu poate fi acuzat nici macar in gluma de asa ceva; dar, asta cu conditia sa avem proprietatea termenilor si sa distingem intre "magic" si "magie" ca imagerie culturala, pe de o parte, si magia reala, aceea pe care crestinismul o dezavueaza.
iti dau dreptate. dar preotii spun altceva.
imi spunea un preot o data, ca astfel de filme au ca scop indepartarea de crestinism, prin obijnuirea cu magia de exemplu.
sau, imi spunea el, Batman pune egal intre personajele eroice si imaginea personajului cu coarne, bazandu-se pe asemanarea urechilor lui Batman cu niste coarne.
e amuzant, dar asta este parerea unora ...
Reply With Quote
Vechi 26.04.2011, 17:15:33
Banned

Implicit

Citat:
iti dau dreptate. dar preotii spun altceva.
Unii preoți spun altceva.

Unii atei spun niște tâmpenii despre Biserică de te doare capul. Am avut surpriza de a discuta cu un ateu despre Biblie. Omul era foarte vehement. Mi-a servit "argumentul" suprem, desprins direct din Codul lui da Vinci, că "Biserica a cenzurat evangheliile și a băgat în Biblie numai ce le-a convenit lor". L-am întrebat câte Evanghelii sunt în Noul Testament. Mi-a răspuns "trei sau patru".

Ei, sunt ateii inculți ? Sau numai unii dintre ei ?
Reply With Quote
Vechi 26.04.2011, 18:23:38
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Unii atei spun niște tâmpenii despre Biserică de te doare capul. Am avut surpriza de a discuta cu un ateu despre Biblie. Omul era foarte vehement. Mi-a servit "argumentul" suprem, desprins direct din Codul lui da Vinci, că "Biserica a cenzurat evangheliile și a băgat în Biblie numai ce le-a convenit lor". L-am întrebat câte Evanghelii sunt în Noul Testament. Mi-a răspuns "trei sau patru".

e, unii atei nu stiu de ce sunt atei, sau ce inseamna ateu, asa cum unii credinciosi nu stiu de ce sunt credinciosi , sau ce inseamna sa fii credincios.
da, unii atei sunt inculti, tot asa si unii credinciosi.
dar ei nu sunt reprezentativi, nici pentru unii nici pentru altii.
despre cum au fost alese canonul Bibliei nu vreau sa comentez. am devia mult subiectul.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2011, 19:34:37
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:

Un pic de dreptate a avut ateul tău, în sensul că Biserica a păstrat textele care coincideau cu experiența liturgică, cu învățătura apostolică propovăduită pretutindeni prin viu grai, crezută și probată în eclesia primelor veacuri creștine. Nu înțeleg de ce ateul tău nu l-a ascultat pe Dan Brown care a spus, într-un interviu cu largă difuzare, că ideile vehiculate
în cărțile sale sunt ficțiuni iar perspectiva "religioasă" a romanelor este agnostică nu din convingere ci din rațiuni ce țin de tehnicile literare utilizate.

În privința poveștilor din seria Harry Potter, ar trebui să-i creditezi pe exorciștii catolici care au identificat în toate titlurile seriei practici, formule, rituri magice operative, deci riscante pentru cititori mai ales pentru pasionații și fanii înrăiți ai fenomenului, dispuși adeseori să ia lucrurile mult prea în serios și să se deschidă spre influențe demonice.
Vechi 26.04.2011, 21:15:16
Banned

Implicit

Eh, threadul era despre filme cu tenta religioasa, si ca atare am recomandat Cronicile din Narnia, care sunt inspirate din cartile unui vestit apologet catolic.

Harry Potter e alta mancare de peste. In orice caz, apropierea pe care a facut-o domnul Dumitru este fortata.

Mi se pare, de exemplu, ca s-a facut prea mult caz de Harry Potter si prea putin caz de Busola de Aur, carte cu mesaj declarat anti-religios. Din fericire, filmul a iesit prost.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2011, 09:55:37
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Harry Potter e alta mancare de peste. In orice caz, apropierea pe care a facut-o domnul Dumitru este fortata.
Nu am fortat eu aceasta apropiere.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2011, 20:17:58
ViermeSiNuOm's Avatar
ViermeSiNuOm ViermeSiNuOm is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Inca un film frumos pentru sufletele ! Prin ce sunt vii oamenii ?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Filme criogenicul Generalitati 57 11.10.2017 21:29:45
Filme ortodoxe Adriana Cluj Resurse ortodoxe on-line 216 27.04.2017 18:30:50
filme? scutariusilviu Generalitati 18 23.08.2015 13:46:10
CD/DVD filme si documentare religioase ovid Pelerinaje la locuri Sfinte 13 03.09.2011 21:39:07
Filme - tema religioasa IonutS Generalitati 49 19.05.2011 20:18:31