![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur.
Nu inteleg ce vrei sa spui. |
|
||||
|
||||
![]()
despre Harry Potter ce spui?
ambele filme promoveaza magia. iar HP este un film nu prea apreciat de cler, mai ales cel ortodox. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In orice caz, C.S. Lewis nu poate fi acuzat nici macar in gluma de asa ceva; dar, asta cu conditia sa avem proprietatea termenilor si sa distingem intre "magic" si "magie" ca imagerie culturala, pe de o parte, si magia reala, aceea pe care crestinismul o dezavueaza. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
imi spunea un preot o data, ca astfel de filme au ca scop indepartarea de crestinism, prin obijnuirea cu magia de exemplu. sau, imi spunea el, Batman pune egal intre personajele eroice si imaginea personajului cu coarne, bazandu-se pe asemanarea urechilor lui Batman cu niste coarne. e amuzant, dar asta este parerea unora ... |
|
|||
|
|||
![]()
Unii preoți spun altceva.
Unii atei spun niște tâmpenii despre Biserică de te doare capul. Am avut surpriza de a discuta cu un ateu despre Biblie. Omul era foarte vehement. Mi-a servit "argumentul" suprem, desprins direct din Codul lui da Vinci, că "Biserica a cenzurat evangheliile și a băgat în Biblie numai ce le-a convenit lor". L-am întrebat câte Evanghelii sunt în Noul Testament. Mi-a răspuns "trei sau patru". Ei, sunt ateii inculți ? Sau numai unii dintre ei ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
da, unii atei sunt inculti, tot asa si unii credinciosi. dar ei nu sunt reprezentativi, nici pentru unii nici pentru altii. despre cum au fost alese canonul Bibliei nu vreau sa comentez. am devia mult subiectul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
în cărțile sale sunt ficțiuni iar perspectiva "religioasă" a romanelor este agnostică nu din convingere ci din rațiuni ce țin de tehnicile literare utilizate. În privința poveștilor din seria Harry Potter, ar trebui să-i creditezi pe exorciștii catolici care au identificat în toate titlurile seriei practici, formule, rituri magice operative, deci riscante pentru cititori mai ales pentru pasionații și fanii înrăiți ai fenomenului, dispuși adeseori să ia lucrurile mult prea în serios și să se deschidă spre influențe demonice.
|
|||
|
|||
![]()
Eh, threadul era despre filme cu tenta religioasa, si ca atare am recomandat Cronicile din Narnia, care sunt inspirate din cartile unui vestit apologet catolic.
Harry Potter e alta mancare de peste. In orice caz, apropierea pe care a facut-o domnul Dumitru este fortata. Mi se pare, de exemplu, ca s-a facut prea mult caz de Harry Potter si prea putin caz de Busola de Aur, carte cu mesaj declarat anti-religios. Din fericire, filmul a iesit prost. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu am fortat eu aceasta apropiere.
|
|
||||
|
||||
![]()
Inca un film frumos pentru sufletele ! Prin ce sunt vii oamenii ?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Filme | criogenicul | Generalitati | 57 | 11.10.2017 21:29:45 |
Filme ortodoxe | Adriana Cluj | Resurse ortodoxe on-line | 216 | 27.04.2017 18:30:50 |
filme? | scutariusilviu | Generalitati | 18 | 23.08.2015 13:46:10 |
CD/DVD filme si documentare religioase | ovid | Pelerinaje la locuri Sfinte | 13 | 03.09.2011 21:39:07 |
Filme - tema religioasa | IonutS | Generalitati | 49 | 19.05.2011 20:18:31 |
|