Adică eu amestec sensurile că-s șmecher și viclean? Și mincinos și în final și eretic din moment ce vin în numele Domnului și zic că-s El dar nu sunt El... ci celălalt, potrivnicul, vrăjmașul... dezbinatorul...
Păi ia să vedem, ce a făcut Dumnezeu mai întâi, dragostea și mila față de om sau porunca de a sluji și omul lui Dumnezeu și Creației în contractul Vieții?
Tu zici că legea și canonul ca o lege, păi ce este aia o lege fără credință și care nu slujește milei și dragostei dintre Dumnezeu și om în speranța că și omul se va preschimba devenind și el aidoma Lui Dumnezeu din toată inima sa?..
Oare nu pe Fiul l-a făcut Tatăl prima dată și pe Duhul? Ce rol are și a avut Fiul și Duhul în Creație? Întâi de mântuitor pentru cei curați cu inima și apoi de judecător pentru cei greșiți, căci Tatăl, Creatorul a toate prin Fiul întru Duhul nu judecă pe nimeni.
Deci e clar că ai picat la examen dar ai venit să-mi dai mie lecții despre sensul Cuvântului. Mulțumesc, le primesc ca să nu zici că mă mândresc cu darul științei, căci știința nu vine din curihoțitate ci în urma ascultării în timp ce alungi mereu duhul semeției științifice prin smerenie tainică.
Apoi spui că nu e vorba de 10 ani ci de un an ca și cum eu juridic aș fi dat timpul ăsta, juridic în accepțiune gLumească, păi eu tocmai în mod expres am scris 10 ca să fac trimitere la cele 7 vaci grase și apoi la cele 7 vaci slabe care au înghițit pe cele 7 vaci grase, căci habar nu aveam exact despre timpul răbdării. Dar cred că e mai potrivit exemplul ierarhului care a zis că a fost vorba de 1 an care face astfel trimitere la cele 42 de luni scurtate din mila Domnului.
Ceea ce mă uimește pe mine este cum de a fost lepădat Canonul spre a fi folosit el nu ca un fel de lege dreaptă ci exact viceversa, adică în loc să faci cu el dreptate între oaie și oaie, și între oaie și diferite căpetenii de oi, iată că el este folosit spre a îndreptății o greșită și rătăcitoare interpretarea a canoanelor, care și ele au fost făcute și întemeiate de sfinți părinți spre a fi folosite cu dreptate împotriva necredincioșilor căci sfinții nu au altă lege decât legea Harului, căci legea este călăuză spre Hristos, dar dacă a venit Cuvântul lui Dumnezeu trimis de Tatăl a doua oară, pentru ce să mai slujim legii? Eu am legea și proorocii dar m-am făcut slujitor și mai mic tuturor ca să-i câștig pe toți frații mei. Cu iudeii am fost iudeu, cu creștinii am fost creștin, cu păgânii am fost fără lege așa ca ei, căci toate m-am făcut tuturor ca să împlinească Domnul chemarea Sa.
Acuma dacă voi condamnați biserica românilor ce vin în vizită dar aveți nevoie de vizitele lor, asta nu înseamnă că unii, nu dăm nume, s-au făcut slujitori mai mult lui mamona decât lui Dumnezeu? Căci nu poți osândi sufletul celui ce-l inviți la tine în timp ce-i ușurezi buzunarele.
Dar acest lucru s-a făcut spre slava Lui Dumnezeu... deci nu a greșit nimeni ci Domnul a tras sforile ca să iasă la lumină Adevărul, adică faptul că în unele biserici stă la loc de cinste duhul lui antichrist, adică duhul gLumii, bine camuflat în haină de sfințișor și bine hrănit cu canoanele legaliste dar tăgăduind ei puterea Credinței.
Vinovați sunt românii și Hristos din milă pentru ei așa că nu mai căutați să faceți judecăți deșarte când se știe de la început rezultatul procesului de provocare, căci e o diversiune ordinară. El a fost făcut la masa verde, aia biodegradabilă. Ca să nu mai existe probe, de parcă Domnul nu ar știi atât pe cele văzute cât și pe cele ascunse ale omului... asta e ca și cum Dumnezeu ar putea fi păcălit și dus cu zăhărelul... ăla ce se pune în
CAFIA... ca să nu mai vadă că iată e unii care au păcălit pe portar cu miloaga și au intrat la sala de nuntă dar sunt fără hăinuță arătându-se muțiți... când au fost remarcați că truchează, deci se prefac muți de uimire căci au rămas iată fără glas de răspundere... așa ca mine văzând încăpățânarea unora în a se preface îndreptățiți că cică ei nu vor fi scoși afară căci ei cică au hăinuță fără urmă de pată.
Pe cine încercăm să păcălim? Pe Împăratul Măririi? Cine este Împăratul Măririi?
Degeaba intrii la nuntă din superstiț.