![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Dupa cum a zis si Gabariela8 "De regula in urma unei fapte bune simtim liniste sufleteasca, mustrarea constiintei este urmarea savarsirii pacatului." Totusi , incearca sa faci o fapta buna ca sa recompensezi ce ai gresit . Iti vei schimba starea de suflet inspre bine .
|
|
|||
|
|||
![]()
Se spune ca diavolul vine cu ispita inainte, in timpul si dupa savarsirea faptei bune.
Se poate la fel de bine sa fie o ispita, sa-i dea o parere de rau pentru a se pierde fapta buna.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cred_cu_adevarat, daca simti ca ai facut ceva rau, cere-i iertare lui Dumnezeu si nu mai face. Daca insa nu esti sigur[a] daca a fost bine sau nu, cere sfatul cuiva mai intelept, preferabil duhovnicului, spunandu-i si fapta. Nimeni nu poate sa ghiceasca ce fapta ai facut. Se intampla sa vina ganduri de mustrare si dupa o fapta buna, datorita obisnuintei de a crede intr-un anumit fel pana acum. Dar poate fi si constiinta, prin care te mustra Dumnezeu. Se intampla insa si sa faci o fapta buna si satan sa te mustre pentru ca nu i-a convenit ce faci. Pana inveti sa le deosebesti, e bine sa ceri sfatul altcuiva. Deci nu e indubitabil pacat daca nu exista motive sa fie pacat. :)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by acrobatu; 31.05.2011 at 22:08:21. |
|
|||
|
|||
![]()
Mereu exista dilema in sufletul unui om bun..am facut bine..?..am gresit..?Sentimentul de vinovaie poate exist si atunci cand am facut o fapta buna..pentru ca o fapta buna si dreapta nu poate fi mereu echitabila si favorabila pentru toti.Uneori cel "defavorizat' poate face urat..si poate contesta desi nu este indreptatit iar tu cel care ai luat decizia sau ai facut lucrul respectiv sa te simti aiurea pentru ca ai facut-o.Gandeste-te bine ce repercusiuni a avut fapta ta..cat a ajutat pe cineva sau cat nu,cat de drept a fost moral sau nu.Si nu te gandi prea mult pentru ca tzine de viata noastra a tuturora sa avem dileme.Timpul va decide daca a fost bine sau rau.Consider ca daca fie numai te gandesti la aspectul pacatului sau nu..esti pe drumul cel bun..:)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Stari de neliniste | VasileDana4 | Generalitati | 3 | 26.11.2012 18:28:33 |
Indoiala...pls HELP | Dreamm | Generalitati | 10 | 15.08.2011 22:28:48 |
tocmai am citit ceva.... | victortiti89 | Teologie si Stiinta | 2 | 02.06.2011 10:26:09 |
am o mare ciuda si neliniste poate ma puteti ajuta cu un sfat | annajanette | Generalitati | 54 | 31.12.2010 10:53:45 |
Am si eu o intrebare nu tocmai clasica | ama1986 | Nunta | 14 | 05.03.2010 11:50:29 |
|