Citat:
În prealabil postat de Lilith23
În viziunea ta ateismul e sursa tuturor relelor? A fi ateu înseamnă implicit a fi rău și crud?
|
uite calc peste bunavointa de a tacea si vreau sa iti mai spun o povestioara plina de invatatura:odata un om la rugat pe un carutasi evreu, sa ii duca marfa ce o avea spre vinzare intrun oras.vine carutasul amindoi incarca marfa in caruta si pleaca voiosi la drum.trecind pe linga biserica din sat numai ce se trezeste cu evreul ca zice:intoarcem caruta si ne ducem acasa eu nu mai am curaj sa merg cu tine la oras.foarte mirat omul nostru intreaba:de ce?
evreul ii spune:cind ai plecat de acasa nu te-ai rugat,cruce nu ti-ai facut, asa cum orce crestin face,iar cind ai ajuns la biserica nu te-ai inchinat lui Dumnezeu,poate cind trecem prin paduricea dintre sat si oras tu ai sa ma omori si sa ma jefuiesti si de aceasta nu mai pot avea incredere in tine, daca pe Dumnezeu nu ai respectat oare cum ai putea-o face cu mine.
deci nu pot sa spun ca ateismul e sursa tuturor relelor,dar un crestin nu prea are incredere in ateu precum evreul in personajul de mai sus.acestea fiind spuse te rog sa imi permiti sa ma retrag in liniste,nu iti port pica nu iti gindesc raul,insa mi-e mila de sufletul tau ce cauta nemurirea, ratacind si plingind, prin hatisul acestei vieti si tu nu il iei in seama.
Dumnezeul in care Nu crezi si nu-l iubesti, sa te lumineze si sa te scoata, la liman lin si neinviforat, biet suflet suferind.Amin.
-FIN-