Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.05.2011, 13:58:11
romanbun romanbun is offline
Member

Data înregistrării: 20.05.2011
Implicit

Ii rog sa ma scuze cei fata de care am gresit, dar eu cred ca si alti oameni de pe acest forum ca la nivelul conducerii Bisericii Ortodoxe Romane exista probleme de adaptare la viteza si gravitatea evenimentelor prin care trecem si care afecteaza puternic oamenii acestei tari. Cei putini se imbogatesc si mai mult, cei saraci saracesc si mai tare. De curand un preot mi-a spus ca si conducerea BOR s-a "virusat", adica s-a molipsit de duhul lumesc. Doresc din tot sufletul binele acestei tari, dar vad ca nu exista o reactie a BOR fata de coruptie, saracie , degradarea morala si spirituala. Cand spun reactie, o spun fata de conducerea politica a tarii. S-a intalnit si A CONVENIT CEVA Patriarhul cu conducatorii de partide politice, a mobilizat Biserica oamenii, s-a facut ceva care sa aiba rasunet in Parlament? NU! In acelasi ton e si masura fata de starea de sanatate a I.P.S.S. Nu stim sau nu VREM sa luam decizii clare. Cred ca asta e o caracteristica a poporului roman: daca sefii nu se implica, nici turma nu o face. Era asa de greu sa mearga o delegatie de la bucuresti sa discute cu el si sa-l intrebe frumos: Mai poti sa slujesti sau nu? O discutie ca-ntre frati si barbati! Decat ceva ce poate sa duca la interpretari, mai bine sa se taie motul. Imi cer scuze inca odata daca am suparat pe cineva, dar incertitudinea generala nu este sanatoasa pentru starea Bisericii. Pe deoparte in subsol suntem contra ecumenismului, iar pe deasupra inghitim toate atacurile altor biserici... Prea multa incertitudine, nu ne aparam interesul Bisericii Nationale.
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 19:10:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1. Treaba Bisericii nu este sa faca politica
Biserica ajuta oamenii sa se schimbe. Daca oamenii vor sa se schimbe si vin la Biserica pentru asta.
Scapa de iluzia ca Dumnezeu ar trebui sa forteze oamenii sa se schimbe, prin intermediul Bisericii sau mai stiu eu ce.

2. Daca nu cunosti toate dedesupturile unei decizii si nu se potriveste cu gandirea ta, nu inseamna ca decizia este proasta.

3. Asta cu "Biserica Nationala" este cu tenta eretica (filetism).
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 19:34:23
Member

Implicit

1.Da, treaba Bisericii nu e sa faca politica , ci sa ajute pe cei saraci. Nu-i poate ajuta intervenind catre factorul politic sa-l atentioneze despre starea natiunii? Inainte de razboi Biserica nu cumva era mai implicata in treburile tarii?
2. Bun , poate eu gandesc gresit, atunci de ce in acest subiect se ingaduie "sageti" catre Dansul?
3. Poate m-am exprimat gresit cand am zis nationala...Trebuia sa zis Ortodoxa si era corect, totusi am dreptate cand zic ca Biserica ORTODOXA prea usor cedeaza atat pentru ea, cat si pentru credinciosii ei in apararea valorilor pe care le-a promovat. Vezi cedarea de catre CEI de la Oradea in fata reformatilor sau greco-catolicilor, "sacrificand" chiar unii preoti sau calugari.
Va multumesc pentru corijari, voi incerca sa fiu mai atent. Vreau sa intelegeti si sa incercam impreuna sa deslusim problemele spuse de mine, nu forma de exprimare, care, este mai saracacioasa, spre a avea o discutie constructiva.
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 19:58:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

1. Nu, nici aia nu e treaba Bisericii. Este aceea de a-i conduce pe oameni spre mantuire.

Factorul politic nu e prost, stie, dar are alte obiective si criterii.
Si e foarte posibil ca "starea natiunii" sa fie exact cea care "factorul politic" vrea sa fie.

2. Se ingaduie ca fiecare sa-si spuna parerea.
Si dupa firea/gandirea fiecaruia unuii pot sa mai sara calul.
Insa sunt si afirmatii perfect obiective.

3. IPS Corneanu este unul din partizanii "concesiilor" catre greco-catolici iar dvs. desi condamnati concesiile, se pare ca pe dumnealui il apreciati.
Sau n-am inteles bine ceva?
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 20:42:33
Member

Implicit

1.Eu cred ca din contra, iesirea Bisericii din treburile statului a dus in vremea comunismului la secularizarea societatii, pe care a privat-o de un sfatuitor al conducatorilor spre si pentru popor, nu doar spre o conducere corupta si atee ca si acum.
3. Nu i-am citi predicile, doar l-am vazut foarte putin la televizor. Parerea mea, binenteles incomplet formata, este ca avem de-a face cu o personalitate, nu cu un "simplu" ierarh. Despre concesiile de care ziceti ca le-a facut, am citit acuma. Este vorba de impartasania la ei. Desi a facut-o personal, cred ca a afectat intreaga Biserica Ortodoxa, totusi ma intreb ca un nestiutor, impartasania la greco-catolici sau catolici nu e impartasire cu Sfintele Taine?
Spre ca nu "am sarit calul".
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 20:46:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

1. Gresit, indivizi atei din spatele Statului au scos Biserica din Stat.
Biserica n-are autoritatea si menirea de a intra cu forta la loc.

2. Nu e singura greseala, a mai facut si altele, unele afirmatii in presa, altele cunoscute doar de o minoritate..

3. Nu exista comuniune euharistica intre Biserica Ortodoxa si cea romano-catolica.
Orice gest care ar incerca sa sfideze acest aspect asa cum a facut IPS Corneanu a fost expres condamnat de BOR.

Last edited by AlinB; 24.05.2011 at 20:49:57.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 21:14:21
Member

Implicit

3. Nu mi-ati raspuns daca si ei au Sfanta Impartasanie, ci doar "Nu exista comuniune euharistica intre Biserica Ortodoxa si cea romano-catolica". Si oare de ce P.F.Teoctist si Papa Ioan Paul al II-lea cand a fost la Bucuresti , au schimbat cu cate UN POTIR (pocal) FIECARE, fara a fi programata un astfel de schimb de "cadouri". Doar nu au schimbat vederi sau carti...A fost un gest cu adanci semnificatii si deoarece nu a fost "aranjat" de om , cred ca a fost "aranjat" de Dumnezeu, deoarece nu a fost o "intamplare"... Asemenea eveniment nu a fost lasat la intamplare de Dumnezeu.
http://www.teoctist.info/Articol.asp?ID=157
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 09:46:20
Member

Implicit

Iata ca in Grecia un inalt prelat ia atitudine fata de clasa politica!
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...aza-masoneria/
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 11:39:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

"Mitropolitul de Petra și Heronisos cu o voce puternică a subliniat: „Nu e criza economică, ci vor să creeze un stat fără religie. Vor să le distrugă pe toate; din păcate, asta este situația, toate celelalte sunt pretexte…”

Inconstient saracul..
Dupa ce ca bunul popor ortodox a pus umarul la ruinarea tarii, nu i-a interesat cine ii conduce si ca banii cu care traiau pe picior mare vin de fapt din imprumuturi, acum striga ca nu e asa, masoneria e de vina pentru streangul care si l-au pus singuri in jurul gatului..

Si noi avem o inconstienta asemanatoare..
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 12:18:53
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
"Mitropolitul de Petra și Heronisos cu o voce puternică a subliniat: „Nu e criza economică, ci vor să creeze un stat fără religie. Vor să le distrugă pe toate; din păcate, asta este situația, toate celelalte sunt pretexte…”
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Inconstient saracul..
Dupa ce ca bunul popor ortodox a pus umarul la ruinarea tarii, nu i-a interesat cine ii conduce si ca banii cu care traiau pe picior mare vin de fapt din imprumuturi, acum striga ca nu e asa, masoneria e de vina pentru streangul care si l-au pus singuri in jurul gatului..

Si noi avem o inconstienta asemanatoare..
Mitropolitul a observat fenomenul in profunzimea lui, nu din declaratii demagogice. Un stat unde ortodoxia vie este atat de puternica deranjeaza in UE. Curentul este limpede, doar ochi sa-l vada mai trebuie. Iar Mitropolitul a vazut. Doamne, ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
corneanu, mitropolitul, nicoale

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce au cu mitropolitul Corneanu ??? guardian knight Biserica Ortodoxa Romana 1 20.06.2011 20:34:00
Mitropolitul Nicolae si ecumenismul Grigorie Biserica Ortodoxa Romana 115 22.11.2008 02:40:27
IPS Corneanu a fost iertat de Sf. Sinod partenie Stiri, actualitati, anunturi 169 22.07.2008 19:47:59
Asa zisul blog al lui Corneanu grecu Biserica Ortodoxa Romana 5 12.06.2008 23:26:53
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII orthodoxis Stiri, actualitati, anunturi 3 28.05.2008 15:37:58