![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prin faptul ca BOR este finantata de Stat, acest principiu esential a fost eliminat. Avem biserici peste biserici, care acum trebuie sa se finanteze cumva, asa ca multe dintre ele trebuie sa se lupte pentru enoriasi (vezi cazul de mai sus, cu cearta intre preoti), iar odata ce enoriasii exista, sa ia pielea de pe ei prin diverse taxe. Cred ca daca am avea un sistem de finantare a Bisericii privat, in care fiecare enorias plateste o anumita taxa la biserica de care apartine, si Statul nu ar mai sustine financiar Biserica, enoriasii ar avea doar de castigat. Bineinteles, nu se va intampla, pentru ca BOR e intr-o situatie de vis acum: pe baza celor 89% din populatie care se declara ortodocsi, ia bani de la Stat fara nici o problema, iar pe de cealalta parte, mai cotizeaza si enoriasii la fiecare biserica la care au treaba. Mai mult decat atat, daca legea s-ar modifica in asa fel incat doar cei care se considera ortodocsi practicanti ar cotiza la BOR, nu numai ca BOR ar primi si bani mai putini, dar ar deveni si evident ca procentul de 89% nu e real. Eu cred ca tot sistemul asta are un fundament de nisip, si nu va mai dura mult.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Banii de la aparate | Dewit51 | Morala Crestina | 23 | 23.01.2017 14:40:57 |
De ce avem o relatie nesanatoasa cu banii? | mihele_m | Intrebari utilizatori | 4 | 05.08.2013 18:01:57 |
Aprox. 400 de crime comise zilnic in Romania... pe banii nostri | laurastifter | Morala Crestina | 60 | 24.07.2013 20:43:23 |
Firmele de dezapezire de ce iau banii? Stare de calamitate in multe judete. | hydro314 | Generalitati | 3 | 12.02.2012 22:10:41 |
Banii McDonald’s ajung la homosexuali | Iustin32 | Generalitati | 44 | 21.07.2008 21:00:07 |
|