Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfintele Pasti - Invierea Domnului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2011, 00:27:27
georgeta florica's Avatar
georgeta florica georgeta florica is offline
Member

Data înregistrării: 22.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ilinca Vezi mesajul
In primul rand a iesit la iveala ca aceasta ``lumina sfanta`` este de fapt o reactie chimica dintre fosforul alb si oxigen,care in contact cu aerul,ia foc dupa cateva minute,si intradevar focul nu arde timp de cateva secunde deci putem trage concluzie de aici ca nu e o minune asa cum s-ar presupune...nu vreau sa supar sau sa dezamagesc,dar asa este intradevar,experimentul este chiar facut si demonstrat.
Interesanta e reactia asta, se produce exact de inviere!
Vechi 26.05.2011, 10:55:03
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Wink

Citat:
În prealabil postat de georgeta florica Vezi mesajul
Aceasta reactie chimica are loc datorita unei actiuni voluntare, in consecinta, se produce exact cand este nevoie...
Reply With Quote
Vechi 27.05.2011, 15:26:13
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Aceasta reactie chimica are loc datorita unei actiuni voluntare, in consecinta, se produce exact cand este nevoie...
Ce fel de reactie chimica produce foc cu flacara care sa nu emita caldura (caldura este unda electromagnetica in domeniul infrarosu)?
Flacara focului de la Ierusalim nu "arde" (adica nu emite caldura) pentru o scurta perioada de timp, insa lumina (adica unda electromagnetica in spectrul vizibil) emite normal.

Aceasta lumina nu vinde oricum si nu oricand, ci numai la rugaciunea patriarhului ortodox! (Cand se roaga el atunci vine lumina, deci indiferent de zi si de ora). Astfel, este vorba de o comunicare bidirectionala fara echivoc intre episcop si Hristos.

Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2011, 15:34:04
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Ce fel de reactie chimica produce foc cu flacara care sa nu emita caldura (caldura este unda electromagnetica in domeniul infrarosu)?
Flacara focului de la Ierusalim nu "arde" (adica nu emite caldura) pentru o scurta perioada de timp, insa lumina (adica unda electromagnetica in spectrul vizibil) emite normal.

Aceasta lumina nu vinde oricum si nu oricand, ci numai la rugaciunea patriarhului ortodox! (Cand se roaga el atunci vine lumina, deci indiferent de zi si de ora). Astfel, este vorba de o comunicare bidirectionala fara echivoc intre episcop si Hristos.

Doamne ajuta.
Daca este un fals, nu este normal "sa vina" doar la patriarhul ortodox?

Iar lipsa caldurii ... alt mit nedemonstrat.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2011, 15:44:01
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Iar lipsa caldurii ... alt mit nedemonstrat.
Ba e demonstrat si se poate verifica.
Chiar si in filme se vede cum la inceput oamenii isi trec flacara prin parul capului sau al barbilor, iar parul ramane intact (nu este ars). Apoi dupa acesta scurta perioada flacara focului emite si caldura (si "arde" parul).

Oricine poate asista la slujba invierii si isi poate trece flacara prin propriul par, ca sa se convinga "si sa nu fie necredincios ci credicios" (Ioan cap 20) ca Hristos Iisus trimite lumina.

Last edited by Eugen7; 27.05.2011 at 15:52:48.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2011, 16:41:14
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Ba e demonstrat si se poate verifica.
Chiar si in filme se vede cum la inceput oamenii isi trec flacara prin parul capului sau al barbilor, iar parul ramane intact (nu este ars). Apoi dupa acesta scurta perioada flacara focului emite si caldura (si "arde" parul).

Oricine poate asista la slujba invierii si isi poate trece flacara prin propriul par, ca sa se convinga "si sa nu fie necredincios ci credicios" (Ioan cap 20) ca Hristos Iisus trimite lumina.
am mai vorbit deaspre acest subiect de nenumarate ori.
desi am vazut cam tot ce mi s-a oferit legst de acest subiect, tocmai pentru a nu trage concluzii in necunostinta, nu am vazut niciodata oameni trecandu-si realmente flacara prin parul capului sau al barbii.
de aceea consider ca sunt mituri.
am vazut oameni ce isi trec mainile prin flacara, sau trec flacara pe sub barbie.
dar o fac cu destula viteza, iar parul nu este expus.
a fost facut si un experiment, de un rus, care demonstreaza ca poti face asta si acasa, cu putina atentie.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2011, 19:29:31
Ilinca Ilinca is offline
Banned

Data înregistrării: 12.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeta florica Vezi mesajul
Da,normal ca de inviere,doar atunci se fac ``minuni``,nu?
Reply With Quote
Vechi 30.05.2011, 19:55:39
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ilinca Vezi mesajul
Da,normal ca de inviere,doar atunci se fac ``minuni``,nu?
Ilinca dragă, de ce ești atât de sigură că Lumina nu este o minune cu adevărat ? Crezi tu oare că o escrocherie poate avea atâția și atâția ani la activ ? Oare toți cei ce asistă în direct la această minune, an de an, sunt niște nebuni , niște înapoiați ? În cine crezi tu omule , sau ești adepta celor venite de nicăieri și care nu au nici un sens până la urmă ? Sau poate ești adepta că omul e "buricul"universului , sau ceva aiurea , ce se naște , trăiește , și moare ca un prost ? Tu crezi că exiști până la urmă ? Te rog să-mi demonstrezi , căci poate fi o nălucă , un vis , o amăgire , o umbră , o iluzie existența ta, a mea , a noastră ? Nu ! Ai altă teorie ?
Vechi 31.05.2011, 00:13:36
Ilinca Ilinca is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ilinca dragă, de ce ești atât de sigură că Lumina nu este o minune cu adevărat ? Crezi tu oare că o escrocherie poate avea atâția și atâția ani la activ ? Oare toți cei ce asistă în direct la această minune, an de an, sunt niște nebuni , niște înapoiați ? În cine crezi tu omule , sau ești adepta celor venite de nicăieri și care nu au nici un sens până la urmă ? Sau poate ești adepta că omul e "buricul"universului , sau ceva aiurea , ce se naște , trăiește , și moare ca un prost ? Tu crezi că exiști până la urmă ? Te rog să-mi demonstrezi , căci poate fi o nălucă , un vis , o amăgire , o umbră , o iluzie existența ta, a mea , a noastră ? Nu ! Ai altă teorie ?
Adepta celor venite de nicaieri...cam exagerat sincer,si SINCERA SA FIU DA AM UN SENS IN VIATA ASTA,FILOZOFIA MI L-A DAT,ACEST SENS AAAAA SI SA NU UIT DA EXISTA ESCROCHERII DE SECOLE da,si inca cum...de unde credeti ca nu ar fi?da,inteleg ati fost acolo,ati vazut dar dupa cum am mai spus,vedeti bine ????Dumnezeul meu e filozofia si stiinta.Nu as mai vrea sa discut pe acest subiect...caci nu ne punem de acord si degeaba
Reply With Quote
Vechi 31.05.2011, 00:39:12
Ilinca Ilinca is offline
Banned

Unhappy

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Tu oi fi o amagire ma intreb?Cu toata stima dar ar trebui putin sa-i zicem bun simt totusi...si masurati-va vorbele caci eu nu v-am numit adept de nicaieri,fiecare cu conceptia lui fie ca o acceptati fie nu,nu e problema mea intelectuala.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumina sfanta de la Ierusalim mihai_1991 Intamplari adevarate 195 05.05.2011 23:34:45
Lumina de la Ierusalim Baciu Ciprian Intrebari utilizatori 0 03.04.2010 16:04:00
Sfanta Lumina de la Ierusalim ileana61 Despre Biserica Ortodoxa in general 40 17.01.2009 17:56:11