Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Fraților, singura schimbare poate veni de la noi înșine. Degeaba ne apucăm să-i criticăm pe alții. Dacă nu pun eu mâna să fac tot ceea ce pot pentru ca lucrurile să se schimbe, nu am dreptul să zic de altcineva. Dacă vezi un om căzut la pământ și tu îl iei acasă și te îngrijești de el, îi mulțumești lui Dumnezeu că ți-a dat inima și posibilitatea să faci o astfel de faptă. Tot criticând pe unii și pe alții lumea va deveni mai acră, mai rea, gata oricând să dea replici. Dar dacă tu vei avea inimă bună, și alții din jurul tău vor deveni mai buni.
|
Citat:
În prealabil postat de Liviu33
Toate la timpul lor! In functie de starea ta materiala, de ascensiunea ta in societate iti cumperi ceea ce ai nevoie. Daca esti un tanar student, ai un job part time si parintii nu te pot sustine dar ai nevoie de o masina, iti iei una pe masura posibilitatilor. Daca castigi normal, ai familie, copii iti iei una sa-ti satisfaca nevoile de transport. Dar daca deja ai o functie, conduci o firma si ai intrevederi cu persoane importante deja nevoiei de mijloc de transport se suprapune nevoia de a-ti arata prestigiul. La o intalnire de afaceri totul conteaza, imbracamintea, accesoriile, discursul, mesajul si adaugam aici si masina. O masina de prestigiu dovedeste ca cel care circula cu ea e un om de calibru, prezinta garantia ca poate garanta potenta financiara. Asta in teorie ca in practica, in scumpa noastra tara o masina de prestigiu transporta poate un student sau om fara cap care si-a amanetat viitorul la banca pentru a parea ceea ce nu este!
Daca ai nevoie de o masina de 20000 euro si ti-o permiti in sensul ca nu periclitezi nimic altceva prin achizitia ei ia-o fara regrete! Dar daca esti tanar, nu te-ai casatorit inca cu iubita, stai cu chirie si trebuie sa te imprumuti la banca pentru ca sa o cumperi inseamna ca nu esti in toate mintile!
|
A fost minunat sa descoper ca exista bogati ca Warren Buffett;crede-ma el a reusit "performanta" de a-si impresiona partenerii de afaceri si cu un trai modest,fara case-masini-haine-accesorii scumpe!
Ani de zile am lucrat pt compania unui om de afaceri,pe care l-am indragit f mult pentru modestia sa;nu vb doar despre un simplu om de afaceri care conduce o afacere de familie,ci despre o persoana care se mentine in topul 100 al celor mai bogati afaceristi din romania.
Si el,precum Warren Buffett face fata intalnirilor de afaceri imbracat modest,ajunge la intalniri intr-o masina obisnuita si locuieste intr-o casa obisnuita.Eu si alti angajati am beneficiat de ajutoarere banesti pt studii(donatii),scoala de soferi precum si alte imprumuturi pt uz personal!Domnul sa-I rasplateasca inima buna a acestei persoane!
Modestia este o virtute,pe care cei mandri sau cu probleme de ego, nu o cunosc!