![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dumnezeu niciodată nu va fi la nivelul logicii omenești...logica omului de rând...Dar, totuși câțiva au reușit să pătrundă dumnezeirea - sfinții...Dacă ai să citeși scrieri ale Sfinților Părinți ai să vezi că semnul Sfintei Cruci este semnul măsurilor lui Hristos...ea, Sfânta Cruce, reprezintă toată esența credinței ortodoxe... "Binecuvintează-o și o sfințește pe ea, și o umple de puterea și binecuvântarea lemnului celuia, pe care a fost pironit prea sfântul Trup al Domnului nostru Iisus Hristos, Unul-Născut Fiul lui Dumnezeu, prin care puterea diavolului s-a călcat, și noi pământenii slobozenie am dobândit și vieții ne-am învrednicit..." Niciodată nu vei afla pe forum adevărul...Singurul Adevăr e scris în scrierile sfinte, și-l mai poți auzi din gura clericilor...preoți, monahi...și toți ceilalți mărturisitori adevărați ai Lui Hristos...preoții, oricum ar arăta și oricum s-ar îmbrăca, harul tot îl au...preotul este icoana Lui Hristos...măcar pentru că au terminat o facultate în domeniu, și tot merită întrebați ...dar tu cred că știai deja că nu aici nu vei găsi răspunsuri concludente, sau poate nu... ...nu înțeleg de ce ai aduce în discuție astfel de idei, aici unde oamenii ar trebui să intre ca să-și întărească credința și trăirea ortodoxă...Întradevăr nimeni nu e perfect, cu toții avem întrebări... dar totuși venirea cu tot felul de idei conspiraționiste și punerea repetată la îndoială a multor elemente specifice credinței creștin ortodoxe, mi se pare total instigatoare... Pe cei care mai au alte întrebări de genul acesta, îi îndemn cu căldură să facă o cruce mare și corectă, creștin ortodoxă. Dar să întărească, și spunând rar să creadă cu tărie fiecare cuvințel atunci când rostește în Numele Tatălui, și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin. Să simtă când în momentul acesta nu mai e nimeni în preajmă, decât Hristos care se uită la tine. Și e lângă tine................ PS1: Îmi cer iertare, pentru că, cu siguranță, nu m-am exprimat coerent. PS2: Îi rog sincer să mă ierte pe toți cei care cred că ceea ce am scris este din răutate sau falsă modestie. Sunt vai de capu meu, și nu ar trebui să dau sfaturi, dar asta am crezut că este de cuviință, pentru a-mi apăra credința. Last edited by CelMandru; 27.05.2011 at 22:26:30. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| SEMNUL SFINTEI CRUCI | iosif | Generalitati | 24 | 29.05.2010 13:07:23 |
| Semnul Sfintei Cruci | TIBS | Generalitati | 4 | 30.04.2010 18:31:52 |
| Semnul Sfintei Cruci- de la dreapta la stanga | georgeval | Generalitati | 0 | 22.03.2009 18:13:05 |
| dupa semnul sfintei cruci, se atinge cu varful degetelor pamantul? | nutzy | Generalitati | 4 | 02.02.2009 06:30:30 |
| Semnul Sf. Cruci | Mario_25i | Generalitati | 3 | 02.11.2007 19:28:45 |
|
|