Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.05.2011, 21:50:59
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Romanii milostivi?da se prea poate,insa nu DOAR romanii!
Am mai spus pe forum,ca am ramas uimita sa intalnesc atatia americani care si-au donat timpul si banii ,facand voluntariat in orfelinatele din Romania !
Poate. Sper că erau dezinteresați, nu ca americanii care vin an de an în România ca să organizeze "tabere de limba engleză" cu studiu biblic ca să ni-L facă cunoscut pe Isus.

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Am vazut de multe ori oameni cazuti pe jos in Romania,care nu au atras milostenia nimanui,fara ca sa se cerceteze,lumea facea afirmatii de genul:lasa-l in pace ca este beat sau drogat!!
Si cei beti si drogati pot avea nevoie de ajutor(au cazut,sunt loviti la cap,coma alcoolica-se pot ineca cu propria voma).
Și tu ce ai făcut cînd i-ai văzut căzuți pe jos?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2011, 22:13:38
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Poate. Sper că erau dezinteresați, nu ca americanii care vin an de an în România ca să organizeze "tabere de limba engleză" cu studiu biblic ca să ni-L facă cunoscut pe Isus.

Intr-o tara cu oameni puternic spiritualizati,care ipotetic vb deja il cunosc pe Iisus ce rost ar mai avea sa vina altii sa-ti faca cunostiinta cu El?Daca faptele noastre ar oglindi si teoriile crestine nu cred ca dorinta altora de a ne face cunoscut crestinismul,ar mai avea logica!

Implicit discutia m-ar pune pe mine in centrul atentiei si nu asta este rostul exemplului dat!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2011, 20:59:34
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul

Initial ma gandeam sa-i raspund doar Yasminei in particular, dar poate e bine sa mai spulberam un mit.
Cu multi ani in urma, un medic i-a povestit sotului ca a participat la un studiu pt a vedea cat de pregatiti sunt romanii pt a acorda primul ajutor. Imi pare rau, nu-mi amintesc ce boala se avea in vedere si ce simptome mima.
Acel medic a zis ca el a mimat in Piata Universitatii, in statia de troleibuz ca i se face rau si s-a prabusit peste garduletul care inconjura spatiul verde. Era aglomeratie. A asteptat primul ajutor. Si a asteptat.
Si dupa vreo zece minute a simtit ca cineva il ciupeste de un deget (probabil cerceta semnele vitale.. daca e mort ori ba).

Pe scurt: nu a primit nici un (prim) ajutor.

In fapt, daca vi se face rau este mai probabil sa fiti ajutat daca este un singur om de fata, decat daca sunteti intr-o piata aglomerata!

Poate va amintiti cazul mediatizat al casieritei de la casa de schimb petrecut in urma cu ceva ani. A iesit injunghiata pe strada si nu a ajutat-o nimeni, lumea trecea pe langa ea!
(replica romaneasca a cazului Kitti Genovese - gasiti pe net explicatia psihologica a fenomenului - e foarte interesant si concluziile tragice va vor schimba perceptia asupra societatii).

In general nu se baga nimeni sau esti impiedicat cand vrei sa ajuti pe cineva ("lasa-l domnisoara ca e beat!").
Reply With Quote
Vechi 01.06.2011, 21:32:28
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Initial ma gandeam sa-i raspund doar Yasminei in particular, dar poate e bine sa mai spulberam un mit.
Cu multi ani in urma, un medic i-a povestit sotului ca a participat la un studiu pt a vedea cat de pregatiti sunt romanii pt a acorda primul ajutor. Imi pare rau, nu-mi amintesc ce boala se avea in vedere si ce simptome mima.
Acel medic a zis ca el a mimat in Piata Universitatii, in statia de troleibuz ca i se face rau si s-a prabusit peste garduletul care inconjura spatiul verde. Era aglomeratie. A asteptat primul ajutor. Si a asteptat.
Si dupa vreo zece minute a simtit ca cineva il ciupeste de un deget (probabil cerceta semnele vitale.. daca e mort ori ba).

Pe scurt: nu a primit nici un (prim) ajutor.

In fapt, daca vi se face rau este mai probabil sa fiti ajutat daca este un singur om de fata, decat daca sunteti intr-o piata aglomerata!

Poate va amintiti cazul mediatizat al casieritei de la casa de schimb petrecut in urma cu ceva ani. A iesit injunghiata pe strada si nu a ajutat-o nimeni, lumea trecea pe langa ea!
(replica romaneasca a cazului Kitti Genovese - gasiti pe net explicatia psihologica a fenomenului - e foarte interesant si concluziile tragice va vor schimba perceptia asupra societatii).

In general nu se baga nimeni sau esti impiedicat cand vrei sa ajuti pe cineva ("lasa-l domnisoara ca e beat!").
Apoi mai este vb si de curajul de a solidariza cu cineva care este pe cale de a fi jefuit sau orisice alte intentii pe care un raufacator le-ar avea asupra cuiva.Si in aceste exemple lumea trece grabita,uitandu-se in pamant...
Iar voi fi intrebata ce am facut in aceste cazuri...ei bine voi povesti pe privat acelora interesati,important este ca NU m-am conformat paraliziei etice care se generalizeaza!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bucuresti -> Prislop fara masina? Nicador Generalitati 18 08.04.2015 19:18:48
Si cand simti ca nu mai poti... cer_indurare Intamplari adevarate 23 12.02.2012 08:26:34
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane Mihnea Dragomir Generalitati 2 06.08.2011 08:29:26
poti sa mori in vis? The_Fallen Generalitati 9 30.06.2010 10:19:48
LA MULȚI ANI, scumpa mea mamă.... geo.nektarios Diverse Sarbatori 18 06.03.2009 22:01:16