![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daaa pai romanii gen Laura, care cred ca stiu ei mai bine din "Toronto" ce gust are deznadejdea in Romania..Si au vrut sa dea tarii o mana de ajutor. Habar n-au cei de peste hotare care l-au votat pe Basescu, ca ne scufunda capitanul, pentru ca inca de atunci aveam apa la bord!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ei, nu retezati elanul fetei! Ea nici nu avea drept de vot cand a candidat Base. Iar daca nu ar fi fost atatia destepti in tara care sa-l voteze, nu ar mai fi fost decisiv votul din strainatate!
Mie imi place sa vad tineri patrioti, chiar si asa, exaltati! E placut sa citesti intr-un mesaj al unui tanar niste nume de domnitori romani si nu Lady Gaga, rock, caini, pisici, exorcisme, vraji, tampenii...
|
|||
|
|||
![]()
Laura, ma bucur pentru tine si iti urez multa sanatate si bucurii pe acolo pe unde esti. Inteleg durerea ta insa vreau sa-ti spun un lucru pe care probabil inca nu il stii, de aceea plange inima ta. Iata, Romania nu este cea pe care o vezi la televizor sau despre care afli prin alte mijloace de informare. Adevarata Romanie nu se vede si nu se aude in media. Aceasta este Romania care se roaga la Dumnezeu si pentru care Dumnezeu isi face mila in continuare. Aceasta este Romania eterna pe care derbedeii zilei nu o cunosc si nu au acces la ea si nu vor avea niciodata. Tu, da, tu vei avea acces pentru ca inima ta este curata. Sa te ajute Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]()
Asa s-a spus dar nu se stie exact cum s-au obtinut voturile. Trebuia sa fie un tap ispasitor.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu una nu l-am votat,nici familia mea ,nici alti cunoscuti romani!
Nu cred ca mi-as permite sa votez pt un candidat pe care nu-l cunosc sau nu-l vad in actiune;ar fi ideal ca romanii care petrec mai mult de 2 ani peste hotare sa nu mai poata vota,nu este cinstit zic eu!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Nici eu n-am votat.
@Laura: nu stiu cine te-a pacalit cu documentele in limba daca furate de unul si de altul. Chiar sa existe aceste documente, nu le-am putea descifra, nimeni nu cunoaste limba daca. ![]() Ti-as da un sfat, luat de la Sf. Ioan Casian, si el (proto)roman nascut prin Dobrogea, din secolul V, ajuns in Occident. De ce nu a scris el nimic despre locul lui de nastere si locul in care a crescut, patria noastra de astazi? Fiindca, spune el, daca te gandesti prea mult la locul pe care l-ai lasat, inima iti ramane acolo, cand de fapt tu, prin voia lui Dumnezeu, fara de care nimic nu se face, esti in cu totul in alta parte, cu un anume scop pe care Dumnezeu vrea sa il indepplinesti, in locul in care esti, si nu il altul din departare. In alte cuvinte, de prea multa dragoste de patrie, il pierzi pe Hristos si voia Lui ca centru al vietii tale. Si bine a facut Sf. Ioan Casian ca nu a stat si si-a plans viata de oriental in occident si nu s-a dedicat re-descoperirii limbii dacice: este unul dintre fondatorii monasticismului occidental, a adus ceea ce a invatat el in ceea ce priveste viata ascetica in desertul Egiptului la occidentali. Sf. Benedict de Nursia, fondatorul benedictinilor, s-a inspirat din scrierile Sf. Ioan Casian cand a scris regula dupa care calugarii trebuie sa se ghideze in manastire...Regula care este in vigoare pana in zilele noastre...
|
|||
|
|||
![]()
Ia uite un raspuns de 100 de puncte! Bravo Yasmina! Apreciez aici inca o data sinceritatea, luciditatea si corectitudinea ta! Asa imi pare si mie firesc.Pentru ca sunt convinsa ca nici un roman de peste hotare NU NE DORESTE RAUL si nu voteaza intentionat invers, ca sa ne distruga pe noi.:-)Dar daca nu sunt aici, sa simta "pulsul" pe pielea lor, romanii nostri din diaspora pot gresi votul fara nici o intentie rea.Asta e parerea mea.Si mai cred ceva :-) Ca nu diaspora a avut ultimul cuvant, asa cum am fost noi informati..
|
|
||||
|
||||
![]()
Mă obișnuisem deja să aud că cine nu este comunist nu este bun român. Am auzit frecvent că cine nu este ortodox nu este bun român. Iată că, pe acest topic, aflu și că cine nu a votat cu Prostovanul nu este bun român. Drept care ar trebui să i se ia dreptul de vot. Cine nu votează așa cum vrem noi, să nu mai voteze, dom'le !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am spus ca romanii care stau mai mult de 2 ani inafara tarii nu ar mai trebui sa aibe dreptul de a vota(nu am spus cu cine,am generalizat situatia). Eu una recunosc ca sunt inafara oricarei realitati politice din tara si drept urmare nu ar fi CORECT pt nimeni sa votez,daca nu esti ancorat in viata si evenimentele de acolo de ce sa-i mai incurci pe altii? Ar fi chiar culmea ca cei care au emigrat de mai mult de 5 ani sa hotarasca cine sa conduca o tara in care interesele lor cetatenesti nu se mai regasesc! Mie imi pare corect,chiar daca sunt singura,tot imi mentin parerea!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu am observat la romani o tendinta generala de a se vaita si a arunca pisica moarta in curtea altcuiva.Bineinteles ca si gasirea tapului ispasitor este o practica aflata la loc de cinste,in curand o putem incadra la traditii! :)
Ideea este ca daca un pom este mancat de la radacina,atunci cum sa aiba el ramuri sanatoase si fructe bogate? Vesnic aud ca Baselul e de vina,Boc,Udrea,Iliescu,Bush,Obama,Bin Laden,patriarhul,masonii,conspiratiile secrete,ca lumea se duce de rapa,ca uite unde ne aduc nemernicii astia,ca nu mai e de trait in Romania etc. Da,desigur ca si acesti oameni exista si daca stau bine sa ma gandesc la a vota pe cineva,n-as alege unul macar despre care sa spun ca l-as vedea potrivit la conducerea tarii. Da,exista coruptie de la opinca pana la vladica,da exista si conspiratii care vor indobitocirea si anihilarea noastra,adevarat! Dar,totusi,noi,romanii de rand ce facem ca sa schimbam lucrurile in tara aceasta?Facem ceva concret? Nu ne place mizeria de pe strazi:cati macar dintre noi ies in fata curtii sau a blocului si fac curat,sadesc o floare etc?Basescu sau primarul ar trebui sa vina sa faca asta? Nu ne plac animalele de pe drumuri: cati dintre noi luam macar un animalutz pentru a-i cauta o casa?Cine sa faca asta?Ong-urile care nu mai fac fata la numarul mare de animale sau autoritatile care ii vor in continuare pe strazi ca de acolo mananca o paine( si inca ce paine! )? Copiii de pe drumuri,batranii...cine sa ii ajute?Cu totii stim ce viata exista in orfelinate,in azilele de batrani,ce mafie se desfasoara si pe acest segment. Cati dintre noi luam atitudine atunci cand vedem ca o ilegalitate se desfasoara si ne priveste direct pe noi sau pe altcineva?Sau zicem :mai bine lasa,nu ma bag,nu e treaba mea,oricum nu schimb eu ceva...? Imaginati-va cum ar fi o Romanie in care populatia de rand sa se implice activ in aspectele vietii sociale.Sa fim cu adevarat o comunitate,un intreg,sa incetam sa ne mai intereseze doar de noi,familia noastra si eventual cativa prieteni si cunostinte!Cum ar fi o Romanie in care tu cel de pe strada pe care te vad prima data esti fratele,sora mea,florile,animalele,curatenia orasului,armonia,sunt in intregime responsabilitatea noastra a tuturor?Oare nu ar incepe ca totul sa capete un alt sens,oare nu am incepe sa ne indreptatam catre o alta directie care ne-ar face pe toti mai fericiti? Pare utopic?Nu este,e singura cale daca vrem sa schimbam ceva si daca fiecare dintre noi ar face macar acel putin care ii sta in putinta,va asigur ca lumea in care traim si in care vor trai si copiii nostri ar fi alta!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce urasc RELIGIA, dar il iubesc pe IISUS | bob2909 | Generalitati | 1 | 28.08.2012 22:28:23 |
Vreau sa iubesc, dar... cum? | robert27 | Generalitati | 13 | 02.05.2012 12:48:29 |
Romania,te iubesc? | tigerAvalo9 | Generalitati | 16 | 28.02.2012 22:53:44 |
Noapte buna ,va iubesc | iustin10 | Generalitati | 38 | 07.11.2010 02:04:21 |
|