Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.06.2011, 22:03:13
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Pai atunci cand ierti din inima, E FIRESC sa nu mai existe frustrari, resentimente, reprosuri, ura, etc..acest "fenomen" NU SE NUMESTE SACRIFICIU!
Prin sacrificiu înțeleg a renunța la tine din iubire pentru cineva. În cazul de față, a renunța la viața intimă cu soțul, care e oricum compromisă, din iubire pentru copii. Îl (o) ierți, dar asta nu înseamnă că ceva nu s-a pierdut iremediabil. Accepți, însă, să trăiești fără ceea ce ai pierdut pentru că ai copii care te iubesc și pe care îi iubești, și nu vrei să îi lipsești de tine. Dacă poți face asta din toată inima, nu rămân resentimente. Însă tot sacrificiu se cheamă, pentru că implică și o durere pe care ți-o asumi.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2011, 22:18:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Te eschivezi in continuare..
Te eschivezi sa pricepi :)
Reply With Quote
Vechi 04.06.2011, 00:20:09
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Nu m-am dat ca exemplu imi spuneam doar parerea. Dupa cum am scris ce e in sufletul fiecaruia doar el stie. Unii pot trece usor peste un necaz care pe altii ii darama. Pe mine adulterul nu m-ar darama, marturisesc sincer.
Pe langa necazurile pe care le-am avut asta mi s-ar parea Pepsi.
Ok! Nu mai comentez, că nu vreau să depășesc limita bunului-simț. Fiecare cu limitele și demnitatea sa!
Reply With Quote
Vechi 04.06.2011, 00:51:21
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Prin sacrificiu înțeleg a renunța la tine din iubire pentru cineva. În cazul de față, a renunța la viața intimă cu soțul, care e oricum compromisă, din iubire pentru copii. Îl (o) ierți, dar asta nu înseamnă că ceva nu s-a pierdut iremediabil. Accepți, însă, să trăiești fără ceea ce ai pierdut pentru că ai copii care te iubesc și pe care îi iubești, și nu vrei să îi lipsești de tine. Dacă poți face asta din toată inima, nu rămân resentimente. Însă tot sacrificiu se cheamă, pentru că implică și o durere pe care ți-o asumi.
Eu nu inteleg un astfel de comportament...A ramane cica pentru copii, alaturi de un om care te-a tradat, pentru mine este de neimaginat..eu n-as putea sa dorm cu sarpele in casa...
Reply With Quote
Vechi 04.06.2011, 01:39:48
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Eu nu inteleg un astfel de comportament...A ramane cica pentru copii, alaturi de un om care te-a tradat, pentru mine este de neimaginat..eu n-as putea sa dorm cu sarpele in casa...
Eu inteleg conceptul,adica sacrificiul unei femei care isi calca in picioare satisfactiile personale,nu se pune pe ea in centrul existentei ci pe copii,de aici rezultand si vietuirea langa un barbat cu care nu mai are aproape nimic de impartit,decat poate niste amintiri.
Sunt oameni si oameni,vedem f bine si aici pe forum,explicatiile sunt diverse,cazurile sunt diverse.

Sunt situatii in care tocmai lipsa de atentie,dragoste si comunicarea defectuoasa conduc spre relatii extraconjugale,deci cealalta jumatate nu este chiar nevinovata de starea de boala a cuplului!Aproape intodeauna intervin conflicte emotionale intre parteneri care-i determina sa caute alinare si intelegere la altii;sunt mult mai putine povestile cu libidinosi si obsedati sexual care umbla dupa cantitate.

Totusi am o dilema:cei care inca locuiesc impreuna de dragul copiiilor desi au o viata separata,oare mimeaza atat de bine caracteristicile unui cuplu fericit?Daca nu mimeaza si au activitati separate,oare modelul de"cuplu" pe care copiii il au in fata ochilor nu le va afecta conceptiile de viitor cu privire la cuplu/casatorie?

Cineva mi-a spus odata despre tatal sau rau"este de doua ori mai dureros faptul ca este tatal meu natural,as fi fost mai linistita daca stiam ca este vitreg,caci ar fi fost firesc sa fie rau".
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2011, 02:40:19
machho's Avatar
machho machho is offline
Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Eforie N
Implicit ''iertati-va unul pe altul asa cum v-a iertat si Dumnezeu 'n Hristos"

Citat:
Draga Aline, daca la 55 de ani inca fuge dupa fuste, nu-l mai schimba nimeni.
Deci la 52 s-au casatorit si dupa 2 ani a aflat sotia ca are o amanta.Care putea foarte bine sa existe dinaintea casatoriei..

E foarte trist pentru ca se accepta compromisuri de frica singuratatii...

Stii? Am asistat la Judecatorie la un divort intre doi septuagenari. Erau in sala 4 randuri de scaune pline cu copii si nepoti.Ea de 74 , a intentat actiunea de divort pentru ca el, mosulica de 77 de ani, a alergat-o prin batatura cu o boata.El isi tot cerea iertare in public si zicea ca nu o sa mai faca.Iar ea zicea ca daca dupa 60 de ani in care l-a ingrijit si l-a iubit a inceput s-o fugareasca prin curte, apoi ea nu vrea sa-l mai vada veci!:-)) A fost admirabila acea femeie pe care n-au putut sa o convinga nici copiii, nici nepotii, sa treaca peste demnitatea ei de femeie, care la 74 de ani, dupa 60 de ani de casnicie, a preferat sa ramana singura decat cu un barbat care nu o mai respecta.Culmea este ca nici n-a dat in ea. NUMAI A ALERGAT-O PRIN CURTE CU BOATA!:-)

''Niciodata sa nu dai sfat nimanui, pana cand nu l-ai trait tu! Cel ce da' sfat, dar el nu l-a trait,este ca izvorul de apa pictat pe perete. Iar cel care vorbeste din experienta sa, seamana cu un izvor de apa vie!'' pr.Cleopa Ilie
...Urmarile unei vieti pacatoase sunt: orbirea mintii, inasprirea, nesimtirea inimii.Daca' la 55 de ani, sufletul femeii inca' mai alerga' dupa' cele lumesti (casnicia!?)...atunci se prea poate sa' fi auzit de Hristos si patimile Sale,doar intr-un mod confortabil.Oare daca' afara' ploua'...nu cumva e mai bine sa' stau in casa' si sa' ma rog la Dumnezeu,decat sa' ma amagesc cu intrebarea..Da!!? de ce ploua tocmai pe strada mea. Doamna,poate ar trebui sa' gaseasca modul de "supravietuire" in...Dumnezeu.Daca'-i pasa' de sufletul sotului atunci sa' lupte pt. mantuirea acelui suflet...daca'i pasa doar de ce simte trupeste(inseland te inseli pe tine),atunci sa' stea in rugaciune mai mult,pt.ca' : ''Mintea se inseala si adevarul se fura de prea multa dragoste si prea multa ura!''sf.Grigorie Teologul
...dar sa' nu uitam: "Nimic nu poate modela mai bine sufletul unui barbat, decât femeia de lânga el"sf.Sfântul IoanGdA
Reply With Quote
Vechi 04.06.2011, 02:52:17
machho's Avatar
machho machho is offline
Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Eforie N
Implicit ''Fara har, sufletul e asemenea unui dobitoc.'' Siluan Athonitul

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Eu inteleg conceptul,adica sacrificiul unei femei care isi calca in picioare satisfactiile personale,nu se pune pe ea in centrul existentei ci pe copii,de aici rezultand si vietuirea langa un barbat cu care nu mai are aproape nimic de impartit,decat poate niste amintiri.
Sunt oameni si oameni,vedem f bine si aici pe forum,explicatiile sunt diverse,cazurile sunt diverse.

Sunt situatii in care tocmai lipsa de atentie,dragoste si comunicarea defectuoasa conduc spre relatii extraconjugale,deci cealalta jumatate nu este chiar nevinovata de starea de boala a cuplului!Aproape intodeauna intervin conflicte emotionale intre parteneri care-i determina sa caute alinare si intelegere la altii;sunt mult mai putine povestile cu libidinosi si obsedati sexual care umbla dupa cantitate.

Totusi am o dilema:cei care inca locuiesc impreuna de dragul copiiilor desi au o viata separata,oare mimeaza atat de bine caracteristicile unui cuplu fericit?Daca nu mimeaza si au activitati separate,oare modelul de"cuplu" pe care copiii il au in fata ochilor nu le va afecta conceptiile de viitor cu privire la cuplu/casatorie?

Cineva mi-a spus odata despre tatal sau rau"este de doua ori mai dureros faptul ca este tatal meu natural,as fi fost mai linistita daca stiam ca este vitreg,caci ar fi fost firesc sa fie rau".

''Cea mai inalta lucrare a mintii este neobisnuit de simpla; pentru capatarea ei ai nevoie decat de simplitate si credinta de copil. Dar noi ne-am facut atat de complicati incat tocmai aceasta simplitate este de neatins, de neajuns. Noi vrem sa fim mai destepti, vrem sa-i dam viata eului nostru, nu suferim lepadarea de sine nu, nu vrem sa lucram cu credinta.'' Sf. Ignatie Briancianinov

Arh.Arsenie Papacioc a spus :" merg catre indrazneala si afirm..ce ne-am face noi fara' dracul", si aceasta a fost o complectare la intrebarea unuia ca era chinuit de cel "rosu"

exista intrebarea : de ce!?...sa' fie raspnsul " Daruind vei dobandi ''
"Am vazut pe multi oameni cazand in pacat din pricina vorbelor lor, insa aproape pe nimeni din pricina tacerii" Sf.Ambrozie
Reply With Quote
Vechi 04.06.2011, 08:59:26
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Draga mea, pai asa si eu inteleg conceptul..Dar numai conceptul:-)Din pacate multe familii exista in acest grad de eroare..De parca acel barbat ar fi ultimul de pe fata pamantului sau o existenta fara un barbat alaturi ar fi o dezastru total..

Citat:
Foarte corect! Subscriu!:-)

Citat:

Eeei vezi, aici e tragedia pe care o ignora adeptii acestei solutii. Asa cum am mai spus pe acest thread, NIMENI nu poate juca teatru perfect.Sa mimezi o viata de cuplu fericita este imposibil.Pentru ca dincolo de cuvinte si de atitudine, copiii simt armonia/dizarmonia si echilibrul/dezechilibrul din familie.

Degeaba zambesti sotului/sotiei daca iti vine sa ii crapi capul pentu ca iti revine obsesiv in minte tradarea lui/ei.
Copiii vor fi VICTIMELE acestei alegeri gresite .Degeaba spun unii si altii diverse motive, ca singurul motiv care genereaza un astfel de comportament este LIPSA DE DEMNITATE prin faptul ca accepti sa fii carpa de sters pe jos .Am intrebat multe familii in aceasta situatie motivul pe care il au sa ramana intr-o astfel de casatorie, pentru ca eu nu inteleg fenomenul.Mi s-a raspuns invariabil: "pt copii.."..si era o tensiune la ei in casa de se ofileau si florile-n ghiveci..Dincolo de justificarea "pentru copii", cei la care ma refer mai au si alte explicatii " pai ce o sa spuna lumea/ pai din cauza banilor ca n-o sa mai descurc financiar/ lasa ca toti inseala dar nu toti sunt prinsi, etc"..Varii motive pentru a-si justifica in fata lumii, NEPUTINTA de a spune STOP unei casnicii ratate! Se imbata cu apa rece ca sunt niste eroi ca raman si indura umilinte si mizerii in familie, cand de fapt erou e cel care infrunta situatia si spune STOP JOC!

Last edited by Melissa; 04.06.2011 at 09:03:00.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2011, 13:21:10
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de machho Vezi mesajul
'Daca' la 55 de ani, sufletul femeii inca' mai alerga' dupa' cele lumesti (casnicia!?)...atunci se prea poate sa' fi auzit de Hristos si patimile Sale,doar intr-un mod confortabil.
Spune Hristos că după o anumită vârstă nu ne putem căsători? Că nu-nțeleg. Nu cred că alerga după cele lumești, alea le putea găsi și fără căsnicie. Probabil voia să nu îmbătrânească singură, să aibă pe cineva alături, ca să-i împărtășească fericirile, tristețile, dezamăgirile, succesele etc.

Dar dacă e să ne luăm după logica ta, de ce nu i-o aplicăm și bărbatului? Până la urmă, el are aceeași vârstă și după cum se vede, caută mai mult "cele lumești" decât femeia. Sau el e o excepție pentru că e .... macho? :)
Reply With Quote
Vechi 04.06.2011, 20:00:08
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lilith23 Vezi mesajul
Spune Hristos că după o anumită vârstă nu ne putem căsători? Că nu-nțeleg. Nu cred că alerga după cele lumești, alea le putea găsi și fără căsnicie. Probabil voia să nu îmbătrânească singură, să aibă pe cineva alături, ca să-i împărtășească fericirile, tristețile, dezamăgirile, succesele etc.

Dar dacă e să ne luăm după logica ta, de ce nu i-o aplicăm și bărbatului? Până la urmă, el are aceeași vârstă și după cum se vede, caută mai mult "cele lumești" decât femeia. Sau el e o excepție pentru că e .... macho? :)
Unul din scopurile casatoriei este nasterea de prunci; dupa o varsta nu se mai poate... e valabil si pentru barbati, nu doar pentru femei.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un sfat? silent assasin Generalitati 24 30.03.2011 22:24:41
Vasile cel Mare - un sfant intelept si milos NECTARIE Generalitati 3 04.01.2011 16:20:48
un sfat intelept pentru tineri teodora21 Nunta 12 05.01.2010 23:18:22
La multi ani prietenului nostru intelept cristiboss(Cristian) tigerAvalo9 Generalitati 30 28.12.2008 15:49:41
Un Parinte intelept Laurentiu Mari Duhovnici si predicile lor 3 16.09.2008 23:03:08