![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Între domeniul psihic și domeniul spiritual diferența e foarte mare. Practic, cel mai simplu criteriu de a le deosebi este cel al subiectivității vs obiectivității. De exemplu: am convingerea că toate îmi merg anapoda și am un ghinion uluitor. Există două situații: 1) nu e adevărat, e doar o impresie. În realitate, eu sunt cel care percepe drept mari nenoriciri ceea ce nu este astfel. Impresia că ceilalți oameni au ceva contra mea și încearcă să îmi bage strâmbe nu corespunde nici unei realități. Concluzie: am o problemă psihică (probabil o tulburare de tip paranoid) 2) este perfect adevărat. Cei din jurul meu au observat și ei asta și se miră, ca și mine, de ce ghinion pot să am. Deci, nu e doar o impresie a mea, nici percepția, nici gândirea nu îmi sunt tulburate și situația mea are caracter obiectiv. Concluzie: am o problemă spirituală (probabil, o tulburare de tip opresie diabolică).