Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Exorcismul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.06.2011, 01:15:07
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Golbi_ Vezi mesajul
Pe mine ma intereseaza de fapt conflictul acesta care apare intre preoti (atentie, preoti, nu Dumnezeu) si medicina sau stiinta in general. Vi se pare corect?
Fiecare caută să își extindă competențele. Nu e corect, dar este, până la un punct, de înțeles. Suferințele psihice sunt de competența medicilor, iar suferințele spirituale țin de competența preoților. În principiu, oricare preot are capabilitatea de a face exorcisme, așa cum oricare medic poate prescrie medicamente psihoactive. Dar, așa cum medicii psihiatri au mai mult antrenament în acest lucru, tot așa și exorciștii au, între preoți, mai mult antrenament în a-l asista pe posedat.

Între domeniul psihic și domeniul spiritual diferența e foarte mare. Practic, cel mai simplu criteriu de a le deosebi este cel al subiectivității vs obiectivității. De exemplu: am convingerea că toate îmi merg anapoda și am un ghinion uluitor. Există două situații:
1) nu e adevărat, e doar o impresie. În realitate, eu sunt cel care percepe drept mari nenoriciri ceea ce nu este astfel. Impresia că ceilalți oameni au ceva contra mea și încearcă să îmi bage strâmbe nu corespunde nici unei realități.
Concluzie: am o problemă psihică (probabil o tulburare de tip paranoid)

2) este perfect adevărat. Cei din jurul meu au observat și ei asta și se miră, ca și mine, de ce ghinion pot să am. Deci, nu e doar o impresie a mea, nici percepția, nici gândirea nu îmi sunt tulburate și situația mea are caracter obiectiv.
Concluzie: am o problemă spirituală (probabil, o tulburare de tip opresie diabolică).

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote