![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Iată cum văd eu lucrurile și ce cred că aș face în asemenea caz. Desigur că trebuie să ne îngrijim de pacea familiei noastre. Pe de altă parte, o asemenea pace nu poate fi "cumpărată" cu un preț atât de mare pentru sufletul nostru, cum e rejectarea credinței noastre. Așa cum au spus apostolii, noi trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni. Dacă aș fi copil (minor) și tatăl ori mama, cărora trebuie să le dau ascultare, mi-ar cere să nu postesc, ori să nu merg la biserică în zi de obligație, încă nu aș asculta, fiindcă limita ascultării este atunci când persoanele de care trebuie să asculți îndeamnă la păcat. A nu ține post, a nu merge Duminica la slujbă, sunt păcate și mai mult îmi doresc să nu Îl supăr pe Cristos decât să nu-i supăr pe părinții mei. Cu atât mai mult e valabil acest lucru cu cât sunt major. Soția trebuie să asculte de soț, dar nu așa cum trebuie să asculte un copil de părinți, fiind în toate tovarășă a lui. Deci, dacă soțul cere soției să păcătuiască, ea nu trebuie să asculte (în această privință, nu să nu mai asculte în general de aci înainte). Exemplul dat de dv, de abstinență în perioada postului de la relații trupești e cu totul altă situație: aici intră în concurs două obligații: aceea a abstinenței și aceea a datoriei conjugale. Cea a datoriei conjugale prevalează, deoarece nerespectarea datoriei conjugale este păcat grav, pe când nerespectarea abstinenței nu este păcat grav. De aceea, nu voi recurge la abstinență fără acordul liber al soției mele, dar voi posti și fără să am acordul ei.
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? | inclusiveu | Generalitati | 9 | 02.07.2012 16:08:55 |
| "Acatist pentru adormiti" - se poate? | mirelat | Slujba inmormantarii | 14 | 22.03.2011 19:53:05 |
| Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 08:26:42 |
| cati dintre voi imi vor tine "companie" in iad?! | clujeanul33 | Generalitati | 21 | 14.02.2010 00:33:22 |
|
|