Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2011, 11:41:56
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Pai sufletul are legatura cu religia,se pare ca dumneata nu ai deocamdata...Deci topicul se referea la subiecte care nu au neaparat legatura cu religia,nu la useri...
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 11:55:57
Prior of ORI's Avatar
Prior of ORI Prior of ORI is offline
Member

Data înregistrării: 07.06.2011
Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Pai sufletul are legatura cu religia,se pare ca dumneata nu ai deocamdata...Deci topicul se referea la subiecte care nu au neaparat legatura cu religia,nu la useri...
Da dar eu nu am cerut dovezi religiase... așa cum am mai menționat (faptul că acestea nu sunt dovezi în adevăratul sens al cuvântului, ci doar texte).
Vechi 10.06.2011, 11:57:22
Banned

Implicit

Asta si ti-am spus,aici ti se dau numai "dovezi" religioase.Altfel de dovezi presupune alte forumuri...
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 12:01:54
Prior of ORI's Avatar
Member

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Asta si ti-am spus,aici ti se dau numai "dovezi" religioase.Altfel de dovezi presupune alte forumuri...
Îmi place că ești pesitent... și probabil ai vrea să mă car cât mai repede de pe aici. Hai că-ți fac pe plac (indiferent ce mai ai de menționat).
Vechi 10.06.2011, 12:06:48
Banned

Implicit

Nu vreau sa pleci,am vrut doar sa-ti spun ca raspunsuri care nu au legatura cu religia gasesti pe alte forumuri.Daca esti sincer interesat de raspunsuri ortodoxe,aici poti gasi...
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 12:07:04
DianaCornea1983
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Prior of ORI Vezi mesajul
O mică curiozitate de-a mea la care aș dori un răspuns clar și concis.
Aș mai dori să știu și cum putem ști "despre" suflet dacă nu este ceva vizibil sau măcar palpabil?

Tot legat de subiect mai sunt curios Dacă animalele au suflet? Dacă și de ce avem noi, oameni, nevoie de suflet? (și in caz că primul răspuns este negativ și al doilea afirmativ; De ce nu au și animalele nevoie de suflet?)

PS: aștept răspuns la întrebările mele și nu linkuri la un thread sau un articol care vorbește ceva generalități despre subiectul suflet
Sufletul de asta este suflet, si nu trup pt ca nu este nici vizibil nici palpabil, daca era vizibil era trup. Despre suflet, nu poti sti, poti doar sa il simti, si acest lucru nu poate fi explicat, in mod normal ar trebui sa fii in stare sa iti simti sufletul. Despre animale nu stiu sa iti spun dar eu ma gandesc ca nu au suflet. Oamenii nu au nevoie de suflet pentru ca ei deja il au, sufletul este necesar pentru mantuire, animalele nu au nevoie de suflet pentru ca ele sunt inferioare oamenilor, nu au constiinta de sine. Oamenii sunt singurii care se pot mantui
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 12:28:25
DianaCornea1983
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Prior of ORI Vezi mesajul
O mică curiozitate de-a mea la care aș dori un răspuns clar și concis.
Aș mai dori să știu și cum putem ști "despre" suflet dacă nu este ceva vizibil sau măcar palpabil?

Tot legat de subiect mai sunt curios Dacă animalele au suflet? Dacă și de ce avem noi, oameni, nevoie de suflet? (și in caz că primul răspuns este negativ și al doilea afirmativ; De ce nu au și animalele nevoie de suflet?)

PS: aștept răspuns la întrebările mele și nu linkuri la un thread sau un articol care vorbește ceva generalități despre subiectul suflet
Domnule,

Este cat se poate de clar ca ai intrat pe acest forum religos, pentru ca esti ateu si vrei sa ii provoci pe crestinii ortodocsi iar atunci cand ti se spune adevarul in fata te mai si superi!

Nu inteleg ce rost are sa ceri alte explicatii care sa nu implice religia din moment ce esti pe un forum religios.
Chiar daca esti la sectiunea generalitati sa stii ca ai postat gresit, intrebarile despre suflet nu se includ in categoria asta.

Parerea mea ca Satana te impinge sa provoci oamenii si sa provoci numai certuri.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 12:50:11
Prior of ORI's Avatar
Member

Citat:
În prealabil postat de DianaCornea1983 Vezi mesajul
Parerea mea ca Satana te impinge sa provoci oamenii si sa provoci numai certuri.
Chiar sunt de acord cu tine, ba mai mult, ai uitat să mentionezi că, azi noapte-n vis, m-a vizitat și mi-a zis că dacă vă provoc îmi face discount la următoarea achiziționare a unor produse la ABCul de pe colt... și dacă va fi satisfăcut mai dă și o bere bonus. :)

Dacă vrei să te bagi și tu la ofertă dă-mi un PM că îti fac legătura...
Vechi 10.06.2011, 12:53:57
N.Priceputu
Guest

Implicit

Existența sufletului decurge din credința în Dumnezeu, care este subiect pur, Duh. Iar pentru dialoga cu noi și noi cu El, ne-a dat și nouă o alcătuire potrivită. Ne-a făcut după chipul Său și a suflat în noi suflare de viață. Dacă am fi numai materie, nu am avea cum să comunicăm cu Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 12:58:39
DianaCornea1983
Guest

Implicit

Este ceva tipic pentru un ateu sa ia totul la bascalie si sa puna totul sub semnul intrebarii, crede-ma ca te inteleg pentru ca si eu am fost in trecut ca tine, glumele tale nu ma ating! As fi bucuroasa daca ti-ar lumina D-zeu mintea sa te intorci la calea dreapta si adevarata!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
suflet

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce este sufletul? Askeladd Generalitati 50 18.10.2009 23:56:07
Va rog din tot sufletul... quasar Generalitati 4 04.10.2007 19:20:28
Ce este sufletul luc Biserica Ortodoxa Romana 20 07.02.2007 01:32:49