Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.06.2011, 14:42:32
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DianaCornea1983 Vezi mesajul
Multumesc pentru precizari, cu toate ca aveti dreptate in tot ceea ce spuneti, eu un lucru nu inteleg, totusi de ce Mantuitorul a cerut apostolilor sa nu aiba averi si sa renunte la tot, familie inclusiv pentru El. Nu ar insemna asta, ca toti ar trebui sa facem la fel daca ne pretindem crestini?
Daca la familie este greu sa renunti totusi cred ca la averi ar fi mai usor sa renunti, sa fim sinceri ce bogati sunt mai atasati de credinta decat de bogatiile lor, prin insasi faptul ca sunt bogati asta spune multe despre ei, sunt mai preocupati sa isi procure bogatile decat sa duca o viata in Hristos? Poate sunt si bogati credinciosi dar sunt exceptii, saracii sunt de multe ori mai credinciosi ca acestia!
Daca ai rabdare sa citesti toate paginile acestui thread, ai sa gasesti si raspunsuri la intrebarile tale.

Edit: multor oameni le-ar conveni sa nu se mantuiasca cei bogati, ca le-ar mai racori invidia!
Reply With Quote
Vechi 09.06.2011, 14:56:25
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Nu ar insemna asta, ca toti ar trebui sa facem la fel daca ne pretindem crestini?
Cred că chemările pe care ni le face Hristos nu sunt la fel pentru toți. Nu tuturor le-a cerut să-și lase averile și familiile și să-L urmeze. Chiar și în primele veacuri, când creștinii își puneau averile împreună, dacă nu ar fi fost și bogați printre ei, nu prea ar fi avut cu ce trăi. Însă ei aveau înțelegerea aceasta dumnezeiască, a faptului că toate bunurile, averile, indiferent cine a avut priceperea să le strângă, sunt daruri ale lui Dumnezeu, iar El îi iubește pe toți așa cum un tată își iubește copiii, și nu dorește ca unul să aibă mai mult decât altul.

Iar în zilele noastre cei care simt îndemnul ăsta în inima lor (de a lăsa toate și a-L urma pe Hristos) se duc la mânăstrie. Însă nu toți primesc această chemare și ar fi greșit să se ducă și cei care nu o au.
Însă pot lucra poruncile Domnului în lume, prin darul pe care l-au primit, slujind lui Dumnezeu prin slujirea semenilor. Darurile sunt multe și pe potriva lor sunt și chemările: unul are chemare să-i ajute pe cei bolnavi să se vindece, altul să-i ajute să iasă din sărăcie, altul să-i învețe, altul să fie... croitor (am cunoscut o persoană care din tinerețe asta a dorit și asta a devenit, și a făcut-o foarte bine, fiind mulțumită toată viața).

Și eu sunt de părere că e mai greu să-ți lipești sufletul de Dumnezeu atunci când ești bogat; căci sunt multe ispite. Dar cine le face față, poate ajunge la nivelul unui mare ascet, și va fi mai aproape de Dumnezeu decât un sărac, care nu și-a cercat sufletul prin ispite (deși dacă va fi fost foarte sărac, va fi fost și ispitit: de foame, de boli, de frig, de lipsuri).

Prin urmare, nu bogăția îl va împiedica pe cineva să se mântuiască, ci egoismul.

Last edited by N.Priceputu; 09.06.2011 at 15:01:14.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2011, 19:55:49
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
"Eu cred ca vesnicia s-a nascut la sat." (Lucian Blaga)
ar trebui,sa circule un indemn general de intoarcere la obarsii ! Romanul a fost mii de ani taran,si ar trebui incurajat sa redevina, sa fie mandru de asta !!!
Si biserica Ortodoxa ar avea ceva de spus, si de facut in problema asta !
Parerea mea !
Reply With Quote
Vechi 09.06.2011, 20:32:20
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
ar trebui,sa circule un indemn general de intoarcere la obarsii ! Romanul a fost mii de ani taran,si ar trebui incurajat sa redevina, sa fie mandru de asta !!!
Si biserica Ortodoxa ar avea ceva de spus, si de facut in problema asta !
Parerea mea !
Va rugam sa va intoarceti la sat,sa va faceti o casuta ,si sa puneti mana pe sapa :)
Cine e primul ,sa anunte pe site.Aveti insa grija ca la sat nu prea este internet,trebuie sa ajungeti tot la oras sa mai scrieti pe forum.
Daca vesnicia s-a nascut la sat,atunci in mod sigur nu se continua la bloc sau pe internet ....

Daca ne-am intoarce la sat,ar mai fi un avantaj! Am umple bisericile de acolo,caci am auzit ca au inceput sa fie cam goale pe la tara...
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 10:45:59
DianaCornea1983
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Daca ai rabdare sa citesti toate paginile acestui thread, ai sa gasesti si raspunsuri la intrebarile tale.

Edit: multor oameni le-ar conveni sa nu se mantuiasca cei bogati, ca le-ar mai racori invidia!
Buna ziua!

Nu prea am rabdare drept sa va spun, sunt prea multe postari!

Nu sunt invidioasa, daca asta sugerati, si parerile nu o sa mi le schimb chiar dupa ce o sa citesc o gramada de postari.

Am citit in jur de 10 pagini din acest thread si vreau sa va spun ce am observat eu.

In primul rand, cei bogati sau cu o pozitie financiara buna de pe acest forum incearca sa gaseasca scuze bogatilor, spun ca e ok sa iti iei o masina de lux , chiar daca altii mor de foame, si spun ca ei oricum se vor mantui daca vor crea locuriide munca si daca vor face pomana.

Cei mai saracuti sustin in schimb ca o data ce vrei sa intri in imparatia cerurilor trebuie sa renunti la chestiile materiale ( pe cat posibil). Eu sunt pentru a doua varianta.

Normal ca unui bogat nu o sa-i convina niciodata sa fie criticat pt ca se simte cu musca pe caciula!

IISUS, mantuitorul nostru a fost cat se poate de radical in ceea ce priveste bogatiii din cate stiu a fost baiat de tamplar, s-a nascut intr-o iesle, nu intr-un palat, apostolii lui au fost pescari, a hranit si vindecat in special pe saraci, deci i-a avut la inima mult mai mult decat pe bogati.

Ati spus intr-o postare de-a d-voastra ca sunteti mai degraba in favoarea bogatilor decat a saracilor pentru ca pentru ei e mult mai greu sa se mantuiasca, sunt mult mai ispititi, de acord cu d-voastra. Saracii sunt la fel de ispititi pentru ca nu su posibilitati, de acord.

Totusi eu precizez ca nu vorbesc din invidie contra bogatilor, desi asta o sa intelegeti toti cei bogati de pe acest forum, eu vreau doar sa spun ca IISUS nu a promovat bogatia si nu a acceptat-o, altfel nu ar fi spus, cum ziceam mai inainte ca mai lesne este unei camile sa intre prin urechea acului decat unui bogat sa intre in imparatia cerurilor. Bogatul respectiv a fost incercat de IISUS in mod special ca sa se demonstreze ca acestia nu pot renunta la bogatii in favoarea imparatiei lui D-zeu! Un bogat nu va putea sa se concetreze pe mantuire pentru ca va fi prea preocupat dsa faca bogatii.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 15:30:05
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu nu sunt bogata, neam de neamul meu nu a fost, dar tot cred ca si bogatii au sansa lor la mantuire si am si postat in acest sens. Si chiar imi doresc sa se mantuiasca.

Si apoi, am citit cum un calugar (deci om sarac), par. Teofil, ii lua apararea tanarului aceluia bogat, spunand ca intr-o evanghelie citim ca dupa ce tanarul i-a replicat ca din copilarie a pazit poruncile, lui Hristos "i-a fost drag de EL". Sib zicea parintele ca asta e un lucru extraordinar, sa te intalnesti cu Hristos si Lui sa ii fie drag de tine. Deci i-a fost drag si de un om bogat. Si Iosif, cel care L-a pus in mormant, tot bogat era. A, ca nu a fost in stare sa se desavarseasca, sa renunte la toata averea, cum a lasat femeia vaduva, e altceva. Dar nu e de condamnat, eu una nu m-am indurat ieri sa dau de pomana 1 leu, pentru ca persoana mi se parea cam tuciurie, dar ia sa imi fi lasat mie ai mei milioane, ce zgarcita as mai fi fost! Stie Dumnezeu de ce ingaduie ca unii sa ramana saraci.
Vechi 10.06.2011, 15:50:38
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
mai lesne este unei camile sa intre prin urechea acului decat unui bogat sa intre in imparatia cerurilor.
Sfantul si Dreptul Iov

Sfantul si dreptul Iov a trait in Avsitida, teritoriu intre Arabia si Idumeea. Tatal sau se numea Zaret, iar mama sa, Vosora. Persoana lui Iov este una istorica, nu este o legenda sau un mit. Despre existenta istorica a lui Iov ne certifica Iezechiel care il aminteste pe Iov drept unul dintre cei mai mari drepti ai Vechiului Testament, alaturi de Noe si Daniel; Isus, fiul lui Sirah - Iov a tinut fara abatere toate caile dreptatii; Iacob - Iov este un model de rabdare pentru cei credinciosi.

Sfantul si dreptul Iov a fost un barbat cinstit, drept si temator de Dumnezeu, si foarte bogat.

Cand a implinit 70 de ani, Dumnezeu a ingaduit sa cada asupra lui cumplite ispite aduse de diavol. Intr-o singura zi, Iov si-a pierdut toata averea, si in aceeasi zi i-au murit toti fiii si fiicele. Dupa aceea el insusi a cazut in niste boli cumplite, trupul lui prefacandu-se tot intr-o rana din cap pana in picioare. Dar Iov nu a grait nimic rau impotriva lui Dumnezeu, ci a indurat tot chinul cu rabdare pana la sfarsit. De amintit sunt si cuvintele lui: "Gol am iesit din pantecele mamei mele si gol ma voi intoarce in pamant".

Dupa toate cele indurate, Dumnezeu i-a intors deplin sanatatea, i-a dat bogatii mai mari decat avusese inainte, si i-a daruit alti sapte fii si trei fiice, tot atatia copii cati ii murisera. Sfantul si dreptul Iov a trait inca 170 dupa aceasta mare incercare, ajungand pana la varsta de 248 de ani. In toti anii vietii lui pe pamant dreptul Iov a adus neincetat slava lui Dumnezeu.

Sfantul si Dreptul Iov este socotit de toata crestinatatea ca fiind pilda de rabdare in incercarile ingaduite de Dumnezeu.

Edit: nu stiu daca poti face diferenta intre a fi un om bogat cu iubire si frica de Dumnezeu, actionand ca atare si a fi un om bogat atasat de avere,egoist, incapabil de a-si ridica sufletul deasupra banilor.

Saracia nu este o virtute, asa cum bogatia nu este un handicap in drumul spre mantuire!

Last edited by Melissa; 10.06.2011 at 15:56:13.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 15:57:09
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul

Si totusi Iisus Hristos are mai multe avertismente fata de cei bogati,nu fata de saraci.

In pilda cu saracul Lazar,in exemplu cu camila,in parabola bogatului caruia i-a rodit tarina,in tanarul cel bogat care indeplinea cele 10 porunci,dar nu era gata pentru desavarsire....etc
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 21:57:45
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Va rugam sa va intoarceti la sat,sa va faceti o casuta ,si sa puneti mana pe sapa :)
Cine e primul ,sa anunte pe site.Aveti insa grija ca la sat nu prea este internet,trebuie sa ajungeti tot la oras sa mai scrieti pe forum.
Daca vesnicia s-a nascut la sat,atunci in mod sigur nu se continua la bloc sau pe internet ....

Daca ne-am intoarce la sat,ar mai fi un avantaj! Am umple bisericile de acolo,caci am auzit ca au inceput sa fie cam goale pe la tara...
Pentru persoana care s-ar hotari sa faca un asemenea pas, schimbare, s-ar putea enumera si un set intreg de avantaje :

1).ai avea mereu numai harana ecologica si fara e-uri si un aer lipsit de poluare !
2).ai avea o viata nesedentara, cu toate beneficiile pt sanatate ce decurg de aici !
3).nu vei mai fi poluat tot timpul de mass-media
4).vei avea o viata fara griji, si nu vei fi stresat ca-ti da firma faliment,sau ca urla seful la tine la servici !!!
Date fiind aceste avantaje incontestabile, deja stai sa te gandesti serios...daca nu merita !
Reply With Quote
Vechi 10.06.2011, 22:13:35
Lilith23
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Pentru persoana care s-ar hotari sa faca un asemenea pas, schimbare, s-ar putea enumera si un set intreg de avantaje :

1).ai avea mereu numai harana ecologica si fara e-uri si un aer lipsit de poluare !
2).ai avea o viata nesedentara, cu toate beneficiile pt sanatate ce decurg de aici !
3).nu vei mai fi poluat tot timpul de mass-media
4).vei avea o viata fara griji, si nu vei fi stresat ca-ti da firma faliment,sau ca urla seful la tine la servici !!!
Date fiind aceste avantaje incontestabile, deja stai sa te gandesti serios...daca nu merita !

Da, hai să ne mutăm toți la țară! Să uităm de faptul că avem nevoie de universități, de turism (din care o țară câștigă foarte mult), de educație etc. Apoi o să ne dăm seama că nici la țară nu-i chiar așa bine și o să ne mutăm în peșteri! Eu Lilith, tu Guardian Knight!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bucuresti -> Prislop fara masina? Nicador Generalitati 18 08.04.2015 19:18:48
Si cand simti ca nu mai poti... cer_indurare Intamplari adevarate 23 12.02.2012 08:26:34
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane Mihnea Dragomir Generalitati 2 06.08.2011 08:29:26
poti sa mori in vis? The_Fallen Generalitati 9 30.06.2010 10:19:48
LA MULȚI ANI, scumpa mea mamă.... geo.nektarios Diverse Sarbatori 18 06.03.2009 22:01:16